Daily Archives: май 26, 2020

До 29 май картофопроизводителите отчитат разходите си за борба с вредителите

До 29 май картофопроизводителите отчитат разходите си за борба с вредителитеkartofiДФ „Земеделие” напомня, че в петък – 29 май 2020 г. изтича срокът  в който земеделските стопани трябва да представят отчетни документи за извършените дейности по третиране на картофените насаждения. Документи се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Крайният срок за изплащане на субсидиите е 22 юни 2020 г. Кандидатстването по схемата беше от 9 март до 15 май 2020 г. Тя е предназначена за малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 дка.
Утвърденият от УС на ДФ „Земеделие“ финансов ресурс по схема за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)“ е в размер на 1,8 млн. лева за 2020 г.
По схемата ще се компенсират направените разходи само за тези препарати, които са разрешени в РБългария за химичен контрол на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Картофопроизводителите сами избират продукта за растителна защита, като се подпомагат до 100 % от стойността му, но не повече от размера на държавното подпомагане на хектар по продукти и не повече от 850 лв./ха, с включен ДДС.
Важно е кандидатите по схемата да знаят, че за подпомагане се приемат разходи за продукти за растителна защита, които са извършени след подаване на заявлението за кандидатстване в ДФЗ, преди дейността по контрол на вредителите да е започнала.

Powered by WPeMatico

Центровете за клиенти на ЧЕЗ отново са с нормално работно време

Центровете за клиенти на ЧЕЗ отново са с нормално работно времеchez bgОт днес – 26 май, центровете за обслужване на клиенти на дружествата на ЧЕЗ в България ще осъществяват своята дейност с потребители в обичайното си работно време. От 16 март до момента, работното време на клиентските центрове бе временно променено поради предприетите мерки за защита на клиенти и служители, свързани с ограничаване разпространението на вирусни инфекции по време на извънредното положение.
Във всички центрове за клиенти ще продължат да се спазват противоепидемичните мерки. Осигурена е периодична дезинфекция на работни места и помещения. Създадена е организация за спазване на всички изисквания за безопасно обслужване на потребители, включително използване на лични предпазни средства от служители и клиенти. Обслужването е организирано при спазване на препоръките на Министерство на здравеопазването за разстояние между служител и клиент, както и между служителите на ЧЕЗ. В центровете се допуска брой хора, равен на броя гишета за обслужване в конкретния център. Компанията призовава гражданите да бъдат търпеливи, ако се налага изчакване извън сградите.
Информация за адресите и работното време на центровете за клиенти на ЧЕЗ на територията на Западна България може да се получи на информационна линия 0 700 10 010, както и на сайтовете cez.bg и cez-rp.bg.  
В извънредната ситуация е препоръчително клиентите да посещават офисите на центровете за обслужване на клиенти само в краен случай и при неотложна необходимост, като за връзка с компанията използват възможностите за дистанционен контакт – информационна линия 0700 10 010, имейли info@cezelectro.bg и klienti@cez-rp.bg, корпоративните сайтове cez.bg и cez-rp.bg, както и фейсбук профилите @cezelectrobg  и @www.cez.bg.
Проверка на текущи задължения за електроенергия може да бъде направена чрез sms. Регистрация за услугата може да се извърши чрез еднократен sms на номер 170077, със съдържание цифрите на клиентския номер, който може да се намери във фактурата за електроенергия. Клиентите, които получават своята месечна фактура на хартия по куриер, могат да заявят електронна фактура напълно безплатно чрез обаждане на 0700 10 010 или онлайн на сайта www.cez.bg , секция „Е-услуги“. В „Е-услуги“ клиентите на ЧЕЗ могат да се възползват и от други дистанционни методи на обслужване като деклариране на показания, справки за текущи ремонти и аварии и др.

Powered by WPeMatico

Градушка колкото грах удари Добрич

Градушка колкото грах удари ДобричГрадушка с размер на грахови зърна удари Добрич, съобщава bTV.

Тя продължила около 20 минути и е паднала в квартал „Рилци“ в града.

Не са нанесени щети по продукцията в дворовете на жителите на квартала.

Същевременно дребна градушка е паднала и в добричкото село Врачанци.

Прогнозите са, че до края на деня в Добричка област ще продължи да превалява слаб дъжд.

По последна информация дребна градушка е паднала и в софийското село Владая.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Гуардиола е най-добрият треньор в света“

„Гуардиола е най-добрият треньор в света“,,

Легендата на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви, че испанецът Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света. 

Робен прекара 3 сезона под ръководството на Пеп на „Алианц Арена“. 

„Обичам футболът, особено атакуващият футбол, а Пеп е майстор на този стил. Той се фокусира върху атаката и контрола на топката. С него бяхме на една вълна.“ 

„Пеп се погрижи да стана по-завършен футболист. За мен Гуардиола е най-добрият треньор в света. Трите години с него в Байерн бяха изключително поучителни“, каза още Робен. 
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ева Веселинова против пластичните корекции

Ева Веселинова против пластичните корекции

Чаровната Ева Веселинова, която от две години работи в предаването „На кафе” като коментатор редом до Гала, Кристина Патрашкова и Юлиян Константинов, няма никакви естетични корекции по себе си, узна HotArena. Блондинката се хвали, че е напълно естествена – без филъри, ботокс, изкуствени коси и силикон. „Нито лицето съм си пипала, нито тялото. Не мисля, че имам нужда. Против съм подобни интервенции, в повечето случаи резултатите са далеч от красиви”, коментира усмихнатата хубавица, пише Уикенд.

 

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico