Daily Archives: май 27, 2020

Нови цветя красят от днес центъра на Червен бряг

Нови цветя красят от днес центъра на Червен бряг

По нареждане на кмета на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов днес в центъра на града бяха засадени 350 броя нови цветя – 140 бегонии и 210 летни гербера.

Многобройните цветни кашпи, са разположени в зелените площи пред Общината, както и на главната улица и ако ги опазим от посегателство, скоро ще придадат още по-приветлив вид на града ни.

Напомняме, че градинките, парковете, детските площадки и другите обекти са изградени със средства на данъкоплатците и опазването им зависи от гражданите. Нека са общи усилията ни за нашия чист и по-красив град!, призовават от местната управа.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Утре започва ремонтът в платното за София на виадукта при 19-ти км на АМ „Хемус“

Утре започва ремонтът в платното за София на виадукта при 19-ти км на АМ „Хемус“AM hemusОт утре – 28 май, се ограничава движението в платното за София на виадукта край с. Потоп, при 19-ти км на автомагистрала „Хемус“. Трафикът в участъка от 18-ти до 20-ти км ще се осъществява двупосочно в изцяло обновеното платно за Варна. Спирането на движението е поради ремонт на връхната конструкция на съоръжението в посока столицата и привеждането й в съответствие със съвременните противоземетръсни изисквания. Ще бъдат рехабилитирани гредите и пътната плоча, ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка, с изграждането на нов отводнителен колектор ще се възстанови нормалното отводняване на съоръжението.
За улеснение на трафика всеки петък в пиковите часове в района на 19-ти км ще има две ленти за Варна и една за София. В неделя ще има две ленти за София и една за Варна. Реверсивно движение ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти за Варна ще бъдат в последния работен ден, а за столицата – в последния почивен ден. Скоростта на движение в участъка е до 50 км/ч. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува след това много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.
Виадуктът при 19-ти км на АМ “Хемус” е с дължина 525 м. В експлоатация е от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. През миналата година бяха извършени ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ще работи мобилизирано, за да може при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности в посока София да приключат до края на тази година.

Powered by WPeMatico

Калина Паскалева нападна Румен Радев

Калина Паскалева нападна Румен РадевЖурналистката Калина Паскалева, която е родена и израснала в Пловдив, написа унищожителен пост във фейсбук, насочен срещу президента Румен Радев.

Румен Радев не е съгласен с намаляването на ДДС-то като мярка за излизане от кризата с COVID-19, но съветва вместо държавни бензиностанции да се строят извънкласни дигитални центрове за допълнително обучение на децата. Преди няколко дни видях в какво състояние са оставяни училищата през управлението на неговата партия – по-тъжна гледка съм виждала само в Припят.

Също така си спомням, като възпитаник на Езикова гимназия “Пловдив“ как вместо на спортна площадка, ни караха да тичаме по поляната за нормативи по физическо. Няма да изреждам в какво състояния бяха общежитията и класните стаи години наред. Пак да повторя учила съм в най-елитната гимназия в Южна България, не в незнайно училище. Радев каза още, че предизборната кампания вече е започнала и смятам, че и той също си я стартира с авантюристичното си изказване днес.

Ще обясня веднага защо Радев отново изговори пълни глупости пред мълчаливи журналисти.

1. Намаляването на ДДС-то на книгите не е грешка, както се опита да намекне президентът, а е правилна мярка, защото така ще започне преиздаването на стари книги, учебници и помагала, които в момента издателствата не могат да платят на печатниците и са спрели поръчките си. Без учебник нито един ученик не може да се подготви. Без допълнителна литература нито един студент и професионалист не може да надгражда знанията си в извънкласна подготовка.

2. Президентът не иска държавни бензиностанции, не каза защо. Но според мен чрез тях би могло да намали цената на горивата. Има огромен брой ученици в провинцията, които пътуват до училище от малки села до малки градове с училищни автобуси, закупени от държавата. С по-ниски цени на горивата няма ли да се прави икономия на бюджета в общината и чрез нея може да се закупуват нужни за училищната подготовка пособия? Не съм чула някой да го казва, но не мисля, че е невъзможно за осъществяване. Не знам как президентът реши, че изграждане на бензиностанции може да се сложи на една плоскост с дигитални центрове. И как едното изключва другото.

3. Колкото и да му се иска на Румен Радев да върне ТКЗС-тата ( така изглежда от изказването му ) през последните 10 години студентите се насочват към хуманитарни науки. Литературата отново е на преден план пред селския труд, без да обиждам хората, избрали професията агроном, да речем. И баща ми, лека му пръст, имаше и такова образование.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Промениха часа на контролата между Левски и Витоша (Бистрица)

Промениха часа на контролата между Левски и Витоша (Бистрица),,

Контролната среща между Левски и Витоша (Бистрица) ще се състои на 29 май, петък от 17:00 вместо от 18:00 часа.

Проверката ще се играе на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“.

На срещата няма да бъдат допускани представители на медиите, заради изискването за спазване на противоепидемичните мерки.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Скандални рокади: Бившата на Слави прецака Ани Владимирова, ще коли и беси във „Фермата”

Скандални рокади: Бившата на Слави прецака Ани Владимирова, ще коли и беси във „Фермата”

Маги Ангелова, известна като Маги на Слави, сменя топ психоложката на риалити формати Ани Владимирова и ще има ма решаващ глас  при подбора на участниците в новия сезон на „Фермата”, сподели пред „Галерия” близък на някогашната любима на Дългия.

Причините за скандалната рокада са няколко. Едната е, че продуцентите Иван и Андрей са решили да заложат на ново лице, с което да освежат екипа, а другата е чисто икономическа, защото свитият бюджет на хитовия формат не дава възможност да се работи с утвърдени имена като Ани Владимирова. В телевизионните среди не е тайна, че Маги и нейният екип, който се състои само от още един човек, се съгласяват да продават труда си на символични цени. С този ход обаче едно е сигурно- хегемонията на Ани е тотално разрушена. Тя бе неизменна част от почти  всеки голям тв проект.Участвала е в повече от 20 телевизионни формата- „Big Brother”, „Фермата”,  „Цената на истината”, „Островът на изкушението”.

Беше действащо лице на „Истински истории”- формат основан на казуси от практиката й като психолог. За разлика от нея Маги има съвсем скромен опит. До сега е участвала в една продукция – втория сезон на „Женени от пръв поглед”, като през цялото време бе подложена на унищожителна критика в социалните мрежи.

Любопитен факт е, че и Маги, и Ани са завършили психология в Софийския университет „Свети Климент Охридски”, но с почти 20 години разлика. Владимирова има диплома и по педагогика с втора специалност история. Успехите и в различните области на психологията са безспорни. Нейната програма за промоция на психичното здраве при деца от 6 до 11 години и досега се ползва в някои училища. Тя е първият експерт, който създава електронната терапия. Маги има далеч по-скромен опит в областта на работа с клиенти, но за разлика от Ани има издадена книга „Възможно щастие”.  Любимият й  цитат е:

„Щастието е парфюм, с който първо трябва да напръскаш себе си и чак тогава да избереш с кого да споделиш аромата”. В началото на кариерата си работеше заедно със скандалната сексоложка Наталия Кобилкина.

Маги става популярна за една нощ, след като Слави й се обясни в любов на финалния концерт на Хъшове през далечната 2000 година. Само най-близките му знаят, че малко преди това той е зарязан от варненката. „Искам да благодаря на семейството ми, че ме подкрепя в тези трудни моменти, искам да благодаря и на Маги, затова че изтърпя тежкия ми характер толкова дълго време”, с тези думи Славина наруши сценария. „Голямата любов си отива, за да остави надеждата, че един ден пак ще се върне”, допълни той.

От екипа му тогава споделят, че никога не са го виждали толкова влюбен и едновременно с това толкова нещастен. Обяснението в любов пред цяла България дава резултат и Маги се връща.„Когато чух  любовните му думи, когато видях сълзите му, помислих че съм неповторима, защото бяхме на други години, усетих истинността в думите му и се разнежих“, призна по-късно психоложката.

Любовта между двамата пламва след конкурса Мис България през 1997-ма година. Дългия е в журито, а Маги стига до трето място. Преди това се изявява като модел в родния си град. След концерта двамата събират, но за кратко. Слави така и не успя да превъзмогне мъката и дори и след години не успява да намери жена, която да измести голямата любов от сърцето му.  Маги се обвързва с близък приятел на Дългия бизнесмена – Елисавет Ъков, на когото роди дъщеря Ангела.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico