Daily Archives: юни 9, 2020

БДЖ предвижда през 2021 година промяна на влака Плевен – Варна, „Янтра“-та ще ходи до Пловдив

БДЖ предвижда през 2021 година промяна на влака Плевен – Варна, „Янтра“-та ще ходи до Пловдивbdj-vlakПроект на График за движение на влаковете за 2021 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на националния железопътен превозвач, съобщават от компанията БДЖ. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.
Целта на публикуването на проект на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.
Основните промени в проекта на Графика за движение на влаковете за 2021 г. са свързани с намаляване на времето за пътуване на основни бързи влакове, увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.
С новия график е предвидено удължаване на маршрута на бързите влакове „Янтра” Горна Оряховица-София-Горна Оряховица до Пловдив и възстановяване на нощните влакове между Русе и Димитровград, с което значително ще се подобри връзката между Северна и Южна България. Ще бъде осигурена и още една удобна възможност за пътуване между Враца и Варна чрез промяна в маршрутите на бързите влакове Плевен-Варна-Плевен.
Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2021 г. могат да бъдат изпращани до 31-ви август 2020 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.
Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2021 г. са достъпни на www.bdz.bg/bg/a/proektt-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2021-g-e-publikuvan-za-obshchestveno-obszhdane.

Powered by WPeMatico

Нов инцидент с автомобил на НСО

Нов инцидент с автомобил на НСООколо 15.00 часа днес, 9 юни, дежурен автомобил BMW 3 на Националната служба за охрана (НСО) е леко ударен от микробус Mercedes Sprinter при неправилно преценена маневра.

Микробусът е осигурявал строително-ремонтни дейности при църквата „Св. Георги“ (Ротондата) в столицата. Компрометирана е задна броня и стоп светлина на автомобила на НСО.  

Водачът на микробуса е признал вината си, съставен е двустранен протокол за щетата.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Официално: Иван Колев е новият треньор на Локомотив (София)

Официално: Иван Колев е новият треньор на Локомотив (София),,

Локомотив (София) представи новия си треньор Иван Колев.

Опитният специалист подписа договор за една година с столичните „железничари“ и днес позира с фланелката на тима от Надежда.

Колев заменя на поста Радослав Здравков, който бе начало на тима през пролетния полусезон, но няма да остане за новия шампионат.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Семейна трагедия отключила паник атаки у Мария Илиева

Семейна трагедия отключила паник атаки у Мария Илиева

Мария Илиева признава, че е страдала от тежки паник акатки, които се отключили преди 8 години, узна HotArena. Тогава баща й Красимир починал от рак. „Това е най-тежкият период в живота ми! Имаше моменти, в които не ми се щеше да съм жива”, категорична е поп звездата.

Родителите на певицата се разделили, когато тя била съвсем малка. „Навремето разведените се смятаха за недостатъчно качествени, че да имат достойно място в обществото, особено в провинцията. Аз съм от Велико Търново, живяла съм и в Казанлък. Майка ми като хоров диригент работеше по разпределение.

Усещала съм, че ме отхвърлят заради етикета „дете на разведени родители”, разказвала е Илиева.

Когато заживяла в столицата, тя успяла да затопли отношенията с баща си и много пъти се облягала на неговото рамо в трудни моменти. Загубата му се отразила тежко на психиката й и в този момент получила първата си паник атака. „Крайниците ти изтръпват, получаваш сърцебиене и сякаш не ти достига въздух”, описва симптомите изпълнителката. За да се бори с това състояние, тя се консултирала със специалист, който много й помогнал да се стабилизира, пише Уикенд. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

В първия турнир на “Западна Лига“ победители са плевенчаните от „Найтингейл“

В първия турнир на “Западна Лига“ победители са плевенчаните от „Найтингейл“bridjПри спазване на епидемиологичните мерки на 7 юни бе даден старт на 9-то издание на веригата „Западна Лига“. Първият турнир от веригата се състоя в София. В него взеха участие 8 отбора от София, Плевен, Перник, Кюстендил, Враца и Червен Бряг. Те играха мачове по 8 дона по системата „Всеки срещу всеки“. След оспорвана игра турнирът бе спечелен от отбора на „Найтингейл от Плевен, който с 5 победи и 2 загуби постигна 87 точки от 140 възможни. Плевенчани играха в състав Любляна и Слави Алексиеви, Румен Маринчев и Пламен Христов. Другият плевенски отбор „Интер“ остана 6-ти. Вторият турнир от веригата ще се състои през месец юли.

Powered by WPeMatico