Daily Archives: юни 17, 2020

Община Червен бряг обявява подбор на регистратори за предстоящото преброяване на населението

Община Червен бряг обявява подбор на регистратори за предстоящото преброяване на населението

От 15 до 26 юни 2020 г. стартира набирането на регистратори за преброяването на населението и жилищния фонд в община Червен бряг.
Документи ще се приемат в административната сграда на Община Червен бряг с адрес: гр. Червен бряг, ул. „Антим“ №1 (Център за услуги и информация на гражданите) от 08:30-17:00 ч..
Задължителните изисквания за кандидатите за регистратори са:
• да са навършили 18 години, да имат завършено минимум средно образование (за предпочитане техническо);

• да не са осъждани или за тях да не текат съдебни действия.

Полезно за работата им, но не задължително условие, ще бъде да имат опит в сферата на образованието, администрацията, финансите, счетоводството, социалното подпомагане, социалните дейности, здравеопазването и други.

Регистраторите ще имат възможност да използват Информационната система „Преброяване 2021“ и да въвеждат събираната информация в таблети и е препоръчително да имат опит в работата и използването им.

Всички регистратори ще преминат през обучение, на което ще бъдат разяснени правата и задълженията им, както и начинът на работа с мобилното приложение. След успешно завършено обучение, те ще получат необходимите материали за предстоящата работа.
Необходимите документи за кандидатстване, може да изтеглите от официалната страница на общината, както и ще ви бъдат предоставени в Център за услуги и информация на гражданите.
1. Заявление ;

2. Автобиография;

3. Копие от диплома за завършено образовани;

4. Удостоверение за банкова сметка;

5. Снимка – цветна, на фотохартия (от студио) с размери 3.0 х 3.8 см.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Разплащателната агенция на Фонд „Земеделие“ започва теренни проверки за Кампания 2020

Разплащателната агенция на Фонд „Земеделие“ започва теренни проверки за Кампания 2020DF zemedelie logoОт четвъртък, 18 юни 2020 година, започват теренните проверки по подадените заявления за директни плащания за Кампания 2020, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи по схемите за обвързано подпомагане за зеленчуци. При проверките на място се измерва размера на парцелите и се констатира наличието на заявените за подпомогне култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви.
От ДФЗ припомнят, че през 2019 г. теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци“ бяха увеличени на 50%, вместо законово установените 5% от заявените площи.
След анализ на резултатите от извършените проверки през 2019 г. и спрямо подадените заявления за Кампания 2020, за първите посещения на място са избрани заявления със следните култури: домати – оранжерийно производство, пипер – оранжерийно производство, краставици – оранжерийно производство, домати на открито, пипер на открито, краставици на открито, корнишони на открито, лук, чесън, картофи.
Ще се проверяват и кандидати с констатирани несъответствия от миналата година, които за Кампания 2020 са заявили отново схеми за обвързано подпомагане за зеленчуци.
ДФ „Земеделие“ – РА продължава да работи в режим на активен контрол не само върху схемите за обвързано подпомагане, но и по всички схеми, мерки и програми, които администрира.

Powered by WPeMatico

Откриха шест скелета в центъра на Пловдив

Откриха шест скелета в центъра на ПловдивШест скелета от средните векове изникнаха на терен на новострояща се сграда на ул. „Капитан Райчо” 53. Открити са и над 50 антични монети.

На мястото екипът на д-р Здравка Коркутова и гл. асистент Десислава Давидова прави спасителни проучвания на терена. Помага им екип от специализанти от Пловдивския и Софийския университет, съобщава „Марица“.

На терена от 850 кв. м. има богати антични и средновековни находки. Оказва се, че на това място е минавала улица от времето на римляните. Виждат се дебелите сиенитни блокове, които са оформяли тротоарите. До тях има керамична тръба от водопровод. Тя може и да е останка от османската епоха.

Екипът от учени смята да проучи в дълбочина още 2,5 метра от терена.

„Скелетите са на трима мъже и три жени. Предадени са за антропологично изследване. Две от жените са с накити, типични за епохата. Те са от бронз и имат стъклени части”, обясни д-р Здравка Коркутова.

През средните векове много рядко са намирани златни украшения. По телата няма следи от насилие. Погребани са по всички правила на християнската вяра. Били са точно над блоковете на античната римска улица. „Вероятно през средните векове тук е имало нещо като некропол. Няма нищо мистично в тези мъртви тела”, казва археологът.

В единия край на терена, на метър от съвременния тротоар, е открита средновековна пещ. Чертите на града тогава явно са стигали някъде дотук. Римската улица пък е била част от двата реда инсули, които са попадали извън крепостните стени.

Многото бронзови монети, както и кесията от 82 монети открити на 100 метра от терена показват, че в района е кипял бурен икономически живот през римско време. При проучване на земята за нова кооперация миналата година бе намерена кесия пълна с бронзови монети – всичките сечени във Филипопол между края на 1 и началото на 3 век. Тя е отлично запазена, защото е била загубена в горяща сграда.

На мястото в началото на 20-и век и имало три стари градски къщи. И трите са със септични ями. Археолозите са премахнали първо тях преди започването на разкопките. След края им ще изготвят доклад и комисия от НИНПК ще реши дали да запази останките.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Община Велико Търново и Етър организират празник по повод Световния ден на детския футбол

Община Велико Търново и Етър организират празник по повод Световния ден на детския футбол,,

19 юни е Световният ден на детския футбол и се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през  2001 г. , за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта. В тази връзка и в унисон с визията на за развитие на спортната култура на децата от най-ранна възраст, Община Велико Търново и Етър организират футболен празник с участието на отбори от региона, съобщиха „виолетовите“ на сайта си.

Надпреварите, които няма да имат турнирен характер, ще се проведат предстоящия уикенд 20-21 юни в три възрастови групи – за деца, родени 2012 година, на Футбол 5 и за деца, родени 2011 и 2010 г., на Футбол 7. Ще се проведе и при спазване на мерките за безопасност във връзка с пандемията от КОВИД-19.

Срещите на Футбол 5 ще се проведат на Комплекс „Спортно Търново“, а тези за Футбол 7 на терени „Трифон Иванов“ във Велико Търново и „Петър Шатров“ в село Шемшево.

Участие ще вземат отборите на  “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево”, “Дунав” (Русе), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Лато” (Алеково) “Локомотив” (Дряново) и домакините от “Етър”.

През следващите седмици ще бъдат организирани подобни изяви и за деца, родени през 2009 и 2013 години.

Организаторите планират изявата да се развие и да се превърне в ежегоден международен турнир по повод Световния ден на детския футбол!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

РАЗКРИТИЕ! Вижте къде Антония Петрова се уреди на работа! (Резилът е пълен)

РАЗКРИТИЕ! Вижте къде Антония Петрова се уреди на работа! (Резилът е пълен)

Антония Петрова не спря да се хвали колко работна майка е и как още на първата година от раждането на сина й е започнала работа.

 

Юрисконсултката обаче пропусна да спомене къде гради кариера в момента и най-вече – при кого.

 

Разкритието за новата й месторабота бе направено от сайта Paparak.bg и резилът наистина е пълен.

 

Докато младите майки се възхищаваха на ентусиазма и амбицията на 36-годишната Мис България, тя се е радвала на шуробаджанашката си работа.

 

Къде се е уредила и как се е провело интервюто за наемането й, ВИЖТЕ САМО ТУК.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico