Daily Archives: юни 21, 2020

Д-р Ленков: Щабът дисциплинира народа

Д-р Ленков: Щабът дисциплинира народа„Действията на щаба бяха много точни и навременни. Дисциплинираха народа. Научиха ги, че трябва да спазват дистанция, да носят маски. Благодарение на труда им опасността от повтаряне на ситуацията беше избегната, за което дълбоко благодаря на колегите начело с проф. Мутафчийски. От там нататък започнаха някакви неадекватни действия на министъра на здравеопазването, които вечерта бяха издавани, а сутринта отменяни”. Това заяви в ефира на „Неделята на NOVA” бившият секретар на Лекарския съюз д-р Димитър Ленков.

Според него здравната система засега е добре подготвена. „Бяха оборудвани много болници, бяха създадени алгоритми за поведение на лекарите във всяка една ситуация“, поясни Ленков. Той обаче е скептичен, че системата ще издържи, ако например имаме по 100 души в реанимация на ден. 

„Още дълго време ще спазваме мерките. Това е роля на всеки един гражданин – да е отговорен“, категоричен е Ленков.

По думите му огнища възникват, където се събират много хора или има ниска хигиена. 

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Медиите в Англия: Ливърпул с мегаоферта за Мбапе

Медиите в Англия: Ливърпул с мегаоферта за Мбапе,,

Сенегалска звезда на Ливърпул и на Острова Садио Мане може да бъде жертван за Килиан М’Бапе според британския „Sun“. Мане има договор до 2023 година, но наскоро заяви, че не иска да го подновява и иска да потърси ново предизвикателство. От ръководството на Ливърпул са готови да предложат 200 млн. плюс Мане на ПСЖ за най-актуалната млада звезда на световния футбол Килиан М’Баппе. Самият Юрген Клоп одобрява подобна сделка.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

УАУ! Цвети на Криско пръсна 20 бона за тунинг, за да стане копие на Галена

УАУ! Цвети на Криско пръсна 20 бона за тунинг, за да стане копие на Галена

Половинката на Криско Цветелина Петрова е претърпяла сериозен тунинг след раждането на малката Амая, научи HotArena”. Младата майка си е направила неоперативна липосукция на корема. Цвети се е възползвала от  нова технология за прецизно контуриране на тялото, като с апарата се обработват мастни натрупвания и отпусната кожа в зони, които трудно се повлияват от традиционни процедури, спорт или диети.

С новата технология Петрова е постигнала резултат само след една процедура, без дискомфорт и дълъг период за възстановяване, както при старите методи за липосукция. Именно заради бързото възстановяване и липсата на белези, Крисковица се спряла на този метод за да прибере корема си след раждането. За процедурата се е бръкнала с 8000 лева, които, естествено, дошли от джоба на любимия й мъж. С прибирането на корема, Цвети поискала и да си сложи гърди. Въпреки че след раждането не кърми дъщеричката си, защото веднага започна диети, бившата танцьорка решила, че не си харесва бюста и това, че е плоска. Днес някогашната стюардеса се е превърнала в копие на Галена. Дори почитателите на фолк певицата не могат да ги различат. Младата майка наистина заприлича на Галена с новата си прическа и пищни форми. „Помислих те за Галена! Ама пак си много яка”, пишат фенове на Цвети в социалната мрежа. Цвети се е спряла на увеличаване на бюста с анатомични двойно гелови импланти, като цената на операцията е 4900 евро. Общо за двете корекции са излезли около 18 бона, които Криско платил за да зарадва половинката си, която го дари с дъщеричка. След бюста и корема половинката на рапъра Криско се обзаведе и с нова уста. Брюнетката напомпа джуките си стабилно с хиалурон и тъкмо е закръглила сумата за корекциите си на 20 бона. Отделно гаджето на Криско има корекция на носа си, който е старателно изтънен и „пипнати” скули, пише „Уикенд“.
 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Излезе официалният доклад за самолетната катастрофа до Оризаре

Излезе официалният доклад за самолетната катастрофа до ОризареНа 20 април миналата година, малко след 10 часа, край пловдивското село Оризари се разбива самолет. Загиват двама души – 45-годишният пилот от Пловдив Стефан Василски, собственик на авиоклуб в Белозем, и 17-годишният Валентин Аламански от Чирпан, припомня „Трафикнюз“. 

Как и защо се стигна до смъртта на младият мъж и опитния ас? Според оконачателният доклад на Специализирано звено за разследване на авиационни събития /СЗРАС/ не Стефан Василски, а непълнолетният Валентин Аламански е седял на лявата седалка на самолета – седалката на пилотиращия пилот, и въпреки, че е нямал права на пилот, именно той е пилотирал злощастният самолет. Наред с това самолетът е бил претоварен и при грешка на пилота лесно може да се стигне до разпадането във въздуха, което в крайна сметка се случи. 

Трагедията се разиграва по време на развлекателен полет, който се изпълнява като своеобразен поздрав към публиката на дрон състезание. До момента се вярваше, че пилот е Стефан, а на борда се качва Валентин, който мечтае да стане пилот и попивал знания от опитния ас. 

Дори наградата в състезанието с дронове била 15-минутен полет със злополучния самолет, но до там така и не се стига. Малкият собственоръчно сглобен от Стефан самолет излита от несертифицираната летателна площадка на Белозем. При изпълнение на маневра, крилото се чупи и пада на стадиона в Оризари, а машината се разбива в дигата на река Марица. Пилотът и неговия спътник загиват намясто.

Това беше публично оповестената информация в медиите. Товага проверката показва, че машината е минала технически преглед в края на миналата година, а за изясняване на причините за фаталният инцидент случаят се подхваща от СЗРАС. Вече е публикуван и официалният доклад за самолетната катастрофа, който показва, че има значителни отклонения с първоначалните опорни точки в ситуацията. 

Ето я и точната хронология на инцидента според официалните документи: 

На 20.04.2019 г. самолет ZODIAC СН 601, регистрационни знаци LZ-ASN, изпълнява демонстрационен полет над стадиона на село Оризари, област Пловдив, при откриване на състезание с радио-управляеми дронове. Около 10:11 h самолетът прелита в хоризонтален полет, на височина около 10 метра, над стадиона и започва набор на височина. Лявото полукрило се откъсва от тялото на самолета. В началото на стадиона самолетът е в хоризонтален полет и в момента, когато преминава в режим на набор на височина лявото полукрило се отделя от тялото на самолета и се удря във фанара. В резултат от удара фанарът се разрушава и разпръсква на малки парчета в цялата южна половина на стадиона. Отделилото се ляво полукрило пада на терена на стадиона. Самолетът се завърта наляво около надлъжната си ос, прелита към 100 метра, удря се в дървета и пада на десния бряг на река Марица. При удара в земната повърхност загиват двама души, намиращи се на борда. Самолетът е напълно разрушен. 

Данни от доклада хвърлят яснота върху неподозирани факти за последните минути от живота на двамата на борда. Оказва се, че в същия ден Стефан е дошъл на летателната площадка и е изпълнил първи полет сам. Не е имало проблем. При кацането си той е взел и Валентин, който обаче седнал на лявата седалка, асоциирана с пилотиране.  

„След кацането взема на борда пътник, които сяда на лява седалка, където обикновено е място за пилотиращия пилот или обучаем. Собственикът на самолета няма инструкторски права, но сяда на дясна седалка. Макар, че пътникът е под 18 години има не официална информация, че същият е обучаван за пилот и пилотира добре, като е пилотирал и ВС реализирало събитието. Самолетът излита с двете лица на борда по маршрут, чиято крайна цел е стадионът на село Оризари, община Родопи, област Пловдив“, пише в доклада. 

Освен това при поддържането и контрола на летателната годност на самолета са допуснати отклонения от нормалните процедури. Така следващият открит сериозен проблем е, че самолетът е бил претоварен. Самолетът е категория експериментален-любителски построен и са му правени редица конструктивни изменения – едно от последните е било смяна на двигател, който позволява по-малка допустима маса.

Максималната излетна маса на самолета в съответствие със специално удостоверение за летателна годност №2479, издадено на 03.12.2018 г. е 450 kg. В съответствие с протокол за измерване на масата на самолета от 20.10.2018 г., масата на празния самолет е 243,2 kg. В момента на реализиране на събитието на борда е имало мъж с маса 130 kg и момче с маса 80 kg и гориво до 67 kg при излитането. При посочените условия излетната маса е 520,8 kg и според разследващите това е ясен знак, че самолетът е бил претоварен по време на полета.

Комисията разглежава три основни хипотези за разрушаването, като две от тях гласят „разрушението възниква като резултат от умора на материала в резултат от циклични натоварвания в условията на експлоатацията на самолета“ и „разрушението е в резултат от корозирането на материалите от конструкцията на възела, тяхната носеща способност е намаляла и това е довело до разрушаване на възела при допустими експлоатационни натоварвания“.

И двете хипотези са отхвърлени, а единствената, която в крайна сметка остава като заключение гласи, че разрушаването е предизвикано от прекомерно експлоатационно претоварване по време на полета. 

Ето я и официално приетата хипотеза за трагичната развръзка:

Комисията за разследване във връзка с безопасността приема като основна причина за реализиране на авиационното произшествие прекомерно експлоатационно претоварване, резултат от нарушаване на технологията на пилотиране на самолета при центровка, близка до пределно задната и нарушаване на правилата за провеждане на полетите на безопасни височини и над населени места от пилотиращия пилот. При започване на полета е нарушено едно от основните изисквания свързано с летателната годност на въздохоплавателното средство – превишена е максималната излетна маса поради голямата маса на двамата пилата. Превишеното тегло на пилотите изменя положението на центъра на тежестта на самолета и го нрави близък до пределно задната центровка. Полетни изпитания на самолета показват, че при заден център на тежестта усилията върху лоста за управление стават много малки. При такава ситуация лесно може да се предизвикат прекадено големи отклонения на кормилата, които могат да доведат до прекадено големи претоварвания, такива които превишават допустимите за конструкцията. Колкото по-малък е опита на пилота, толкова по-голяма е вероятността той да предизвика прекадено голямо отклонение на управляващите повърхности. На лявата пилотска седалка е седял пътникът, който е пилотирал и друг път този самолет, без да има съответните права. Самолетът прелита над стадиона на недопустимо малка височина и над обект, къдего се намират значителен брой хора, което е недопустимо от гледна точка на безопасността на полета. Тази ситуация неминуемо е свързана с повишено напрежение на лицето, което пилотира и е допустимо в момента, когато преминава от хоризонтален полет в набор на височина да е преизтеглил лоста за управление. Това преизтегляне, при скорости близки до максимално допустимата, вероятно е довело до превишаване на натоварването над допустимаго и разрушаване на възела на центроплана за закрепване на полукрилото. Проведеното изследване на ломовете в ЛИМК на БАН показва за наличие на пластична деформация в разрушените пластини. Такава пластична деформация възниква при надвишаване на максимално допустимото натоварване. 

От самолета не остава почти нищо. Загиват двама души без време.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Вижте страхотната асистенция на Педри от Лас Палмас срещу Луго

Вижте страхотната асистенция на Педри от Лас Палмас срещу Луго,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="1"><tr><td>
      Нюкасъл       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/newcastle_badge.png" alt="Нюкасъл"></td>
      <td>
      16:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/6621shefield-1.jpg" alt="<Шефилд Юн"></td>
     <td>
      Шефилд Юн       </td>
    </tr><tr><td>
      Астън Вила       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/2158viq-1.jpg" alt="Астън Вила"></td>
      <td>
      18:15  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/index.png" alt="<Челси"></td>
     <td>
      Челси       </td>
    </tr><tr><td>
      Евертън       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/everton.png" alt="Евертън"></td>
      <td>
      21:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/Liverpool.png" alt="<Ливърпул"></td>
     <td>
      Ливърпул       </td>
    </tr><tr><td>
      Аталанта       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/atalanta.png" alt="Аталанта"></td>
      <td>
      20:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/sasuollo.png" alt="<Сасуоло"></td>
     <td>
      Сасуоло       </td>
    </tr><tr><td>
      Интер       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/inter.png" alt="Интер"></td>
      <td>
      22:45  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/sampdoria.png" alt="<Сампдория"></td>
     <td>
      Сампдория       </td>
    </tr><tr><td>
      Селта       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/celta-2.png" alt="Селта"></td>
      <td>
      15:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/alaves-2.png" alt="<Алавес"></td>
     <td>
      Алавес       </td>
    </tr><tr><td>
      Валенсия       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/valenciq-1.png" alt="Валенсия"></td>
      <td>
      20:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/6051osasuna-3.gif" alt="<Осасуна"></td>
     <td>
      Осасуна       </td>
    </tr><tr readability="2"><td>
      Реал Сосиедад       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/real_sociedad-3.png" alt="Реал Сосиедад"></td>
      <td>
      23:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/06/real_madrid_loggo-3.png" alt="<Реал Мадрид"></td>
     <td>
      Реал Мадрид       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>