Daily Archives: юни 23, 2020

Над 22 литра дъжд и градушка на квадратен метър за 20 минути в Русе

Над 22 литра дъжд и градушка на квадратен метър за 20 минути в РусеПороен дъжд от 22,6 литра на квадратен метър валя в продължение на 20 минути над Русе, съобщи БНР. 

Падна и градушка, която бе с размер на лещено зърно, а силният североизточен вятър от 72 километра в час намали рязко видимостта и създаде проблеми на транспорта. 

Има наводнени булеварди и сгради. 

Предстои да се уточнят и оценят щетите.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Локо (ГО) представи новия помощник-треньор

Локо (ГО) представи новия помощник-треньор,,

Марин Байчев е новият помощник-треньор на Локомотив (Горна Оряховица).

Марин Байчев е роден на 05 юни 1970 година. Той е юноша на ОФК Локомотив (ГО) и записва над 100 мача в “А” група. С “черно-белия” екип Байчев има отбелязани 13 гола. От септември до декември 2018 г. води отбора на “железничарите” във Втора лига.

Стратегията на клуба е насочена към налагането на млади футболисти от ДЮШ в мъжкия тим. Неговата роля като помощник-треньор ще бъде изключително важна, защото той ще помага за по-доброто интегриране на младите футболисти към първия отбор. Марин Байчев продължава да изпълнява длъжността директор на ДЮШ на ОФК Локомотив (ГО), но няма да води гарнитура. Задачата му е да осъществява цялостен методически контрол върху всички формации от школата. Ще следи развитието на юношите младша и старша възраст, за да се налага същата схема на игра, както на представителния тим на ОФК Локомотив (ГО).

Щабът на ОФК Локомотив (ГО) е окомплектован и включва Милчо Сирмов (старши треньор) с помощници Витомир Вутов и Марин Байчев.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Дъщерята на Соня Немска стана на 18

Дъщерята на Соня Немска стана на 18

Рая Ваташка вече спокойно може да консумира алкохол, узна HotArena.Дъщерята на Соня Немска от връзката й с криминално проявения Янко Ваташки чукна 18 на купон с приятели. Соня не пропусна да честити празника на дъщеря си, с която са изключително близки, пише България днес.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Кобилкина се похвали: Малко работа—много пари

Кобилкина се похвали: Малко работа—много пари[unable to retrieve full-text content]

  Наталия Кобилкина най-после успя да намери баланс в живота си. Знойната сексоложка споделя, че откакто работи по-малко, печели повече пари, научи HotArena. За разлика от останалите трудещи се в родината й, Кобилкина почива повече, но пък джобът й е все по-пълен, пише „България днес”. „Реших да се отдам на почивка и точно тогава се появиха повече спонсори и повече пари”, хвали се Наталия.    

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

23 юни 1882 г. Руски генерал става премиер на България

23 юни 1882 г. Руски генерал става премиер на БългарияНа 23 юни 1882 г. княз Александър Батенберг назначава служебно правителство на княжество България начело с руския генерал Леонид Соболев.

Леонид Соболев взема участие в Руско-турската война 1877-1878 г. в България като щабен офицер на действащата руска армия. Участва в боевете при Плевен, връх Шипка и зимното преминаване на Стара планина. Получава орден Св. Георги ІV степен. Управлява канцеларията на княз Черказки – завеждащ гражданското управление на новоосвободените български земи. Достига до военното звание генерал-майор (1880 г.), пише istoria.bg.

След въвеждането на Режима на пълномощията на 1 юли 1881 г. министър-председателят ген. Ернрот подава оставка и разпуска правителството. До средата на 1882 г. княз Александър І Батенберг ( 1879 – 1886) сам ръководи изпълнителната власт в княжество България без министър-председател. Когато либералите разгръщат широк обществен протест против едноличния режим на монарха, той потърсва помощта на Русия и на руските генерали.

На 23 юни (5 юли – ст. стил) 1882 г. князът назначава за министър-председател ген. Леонид Соболев, а за министър на войната ген. Александър Каулбарс. Двамата генерали са изпратени от руския император, за да заздравят едноличния режим на Батенберг. Ген. Соболев изпълнява и длъжността министър на вътрешните дела.

Правителството на ген Соболев поддържа княза и неговия режим. То възстановява дейността на Народното събрание и премахва цензурата върху печата. Поддържа добри отношения с Русия и защитава нейните политически и икономически интереси.

През първите месеци на своето управление ген. Соболев е подкрепян от консерваторите. От 17.ІХ.1882 г. до 14.І.1883 г. той  управлява и Министерството на обществените сгради, земеделието и търговията, а от 3 март 1883 г. и Министерството на финансите.

Приет е нов избирателен закон с въвеждане на имуществен и образователен ценз.  Чиновниците се лишават от правото да бъдат избирани за народни представители, броят на депутатите се намалява, а мандатът им се увеличава на 6 години.

В изборите за ОНС на 10 декември 1882 г. консерваторите печелят победа. Приемат се редица закони по устройството на държавата: Закон за териториалното и административно деление, Закон за чиновниците, Закон за преобразуване на натуралния десятък в паричен и др.

По отношение на железопътните линии между генералите и консерваторите възникват противоречия. Генералите държат за строежа на дунавската линия, която да свързва България с Русия, а консерваторите – за отсечката Цариброд- Вакарел, която да свърже страната със Западна Европа. Консерваторите напускат правителството и генералите назначават на тяхно място либерали. Позициите на княза са застрашени и той отново потърсва помощта на Русия, като иска връщането на ген. Ернрот. Но руското правителство вече смята Батенберг за неудобен и изпраща  в България дипломата Йонин да подкрепи генералите Соболев и Каулбарс.

Но срещу България се подхваща международна акция от страна на Турция и Гърция по отношение на вакъфските имоти (бившите турски чифлици). В страната се разгаря движение за възстановяване на Търновската конституция. Това принуждава княз Александър І Батенберг на 06 септември 1883 г. да възстанови Търновската конституция и да разпусне кабинета на ген. Леонид Соболев.

На 07 септември (19 септември – стар стил) 1883 г. за министър-председател е назначен Драган Цанков, който съставя коалиционен кабинет с участието на либерали и консерватори. Поради несъгласие с политиката на княза и на консерваторите генералът подава оставка и се завръща в Русия.

В родината си Соболев продължава да служи в армията като командир на I-ва стрелкова бригада от XXXVII-ма пехотна дивизия и началник-щаб на Московския военен окръг. През 1886 г. публикува историческия си труд ”Към най-новата история на България”. Участва в Руско-японската война през 1904-1905 г. като командир на VІ армейски корпус.

Ген. Леонид Соболев умира на 30 септември (13 октомври – стар стил) 1913 г. в Русия, в Торонецки уезд, Псковска губерния.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico