Daily Archives: юни 24, 2020

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с БобоковСпециализирана прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от търговски дружества, представлявани и управлявани от П.Б. и А.У., се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от П.Б. мобилен телефон.

В тази връзка и след разрешение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата:

На 05.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги. В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

Анализът на кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

На 03.08.2018 г. от комуникацията става ясно, че е уговорена среща между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден след това П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание: „Румен Петров – Алжир“.

Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Алжирската демократична и народна република с указ №4 от 16.01.2020 г. на президента.

На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev“, с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!“.

Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от Президентството официална информация във връзка с гореизложеното.

От там уточняват, че анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава. /БГНЕС

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Интер предлага сделка за Тонали, иска и играч на Парма

Интер предлага сделка за Тонали, иска и играч на Парма,,

От ръководството на Интер според престижното издание“ Кориере дело спорт“ са предложили на Бреша Сандро Тонали да заиграе под наем за Интер с опция да бъде закупен. От Интер предлагат варианта, при който играе за тях Николо Барела от Каляри. Поне до този момент президентът на Бреша Масимо Челино бе непреклонен и зави, че цената на Тонали е 50 млн.евро. Междувременно според изданието Интер обмисля да привлече Матео Дармиан от Парма през лятото. Бившият играч на Милан, Торино, Ман Юнайтед играе понастоящем в Парма, за които записа 22 мача. Има и 36 мача и 1 гол за Скуадрата. Дармиан играе еднакво добре като атакуващ десен и ляв бек,което го прави удачен за схемата на Конте.
  <a href="https://football24.bg/articles/author/id/26-plamen-trendafilov">
            Пламен Трендафилов<br></a>      <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Мария призна: Знаех, че ще се разведа с Гущеров

Мария призна: Знаех, че ще се разведа с Гущеров

„Още от самото начало на брака ми с Християн Гущеров знаех, че ще се разведем”, призна певицата Мария. Изпълнителката сподели, че не е виждала бъдеще във връзката им, но въпреки това приела да опита да се омъжи за него, разбра HotArena.Мария споделя още, че три години съвместен живот ясно й дали да разбере, че Гущеров не е за нея. И въпреки това двамата изкараха заедно малко повече от две години като семейство, преди да се разведат с гръм и трясък, пише „България днес”.

Сега бизнесменът е женен за моделката Светлана Василева, а певицата не иска и да чуе за него. Мария признава, че от самото начало е възневидяла определени черти от характера и държанието на бившия си мъж, които силно я дразнели.

Но въпреки това решила да опита да създаде семейство с него.

Жениш се за един човек, но той става съвсем друг. Превръща се в абсолютно непознат. Някои хора просто не могат да се примирят, че не са ти достатъчни”, философства изпълнителката.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пчелари внимавайте! Пръскат срещу плевели площи с царевица в землището на Плевен

Пчелари внимавайте! Пръскат срещу плевели площи с царевица в землището на ПлевенpchelaОбщина Плевен уведомява собствениците на пчелни семейства в изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, че върху площи с царевица ще бъде извършено наземно третиранe срещу плевели. Дейностите ще се извършват от четвъртък, 25 юни, до събота, 27 юни 2020 година включително, от 8 до 22 часа в местностите Тръстара, Дедковец, Бъчвата, Къшински дол и Смильовец в землището на Плевен.
Третирането ще се извърши с препарат „Екип ОД”.
Собствениците на пчелини да предприемат мерки за опазване на пчелните семейства от отравяне, като по преценка обозначат мястото на пчелина с бял флаг.
За повече информация: телефон за връзка 0882/ 112 623.

Powered by WPeMatico

Управителката на болницата в Раднево умишлено скрила, че е болна от COVID-19

Управителката на болницата в Раднево умишлено скрила, че е болна от COVID-19Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница „Д-р Димитър Чакмаков“ в Раднево Наталия Арнаудова е с положителна проба за коронавирус и е хоспитализирана в болница в Сливен. 

Тя обаче не е информирала никой за контактните си лица в здравното заведение, което е управлявала, потвърди областният управител на Стара Загора Гергана Микова, цитирана от БНР. 
Управителката на общинската болница в Раднево е дала положителна проба за COVID-19 още в петък. Тя е фелдшер и е от Нова Загора, като е хоспитализирана в болницата в Сливен.

Първоначално е заявила, че няма контактни лица в Раднево, което впоследствие се оказало невярно. Едва в неделя е уведомена и Здравната инспекция в Стара Загора, обясни областната управителка на Стара Загора Гергана Микова.

„До последно тя е твърдяла, че не е контактувала с никой от персонала на здравното заведение, което впоследствие се е оказало невярно. В този случай мисля, че трябва да бъде понесена и съответната отговорност, защото става въпрос за подчертано безотговорно поведение не само към собственото ѝ здраве, но ѝ към служителите в болницата“, заяви областният управител.

Вече са издирени и поставени под карантина всички контактни лица на управителката от служители на РЗИ-Стара Загора. Взети са мерки за дезинфекция в болницата в Раднево.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico