Daily Archives: юли 4, 2020

Каракачанов: Нова група на Специалните сили ще бъде създадена в София

Каракачанов: Нова група на Специалните сили ще бъде създадена в СофияДнес  почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война за осъществяване на българския национален идеал – обединението на всички българи под един покрив. На този празник отбелязваме и всички български воини, които в мирно време се готвиха и служиха да защитават териториалната цялост и суверенитета на България.  Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 4 юли, в Пловдив, където се проведе ритуал по освещаването и връчване на бойното и на представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции(СКСО). На церемонията присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Връчването на знамената на Съвместното командване на специалните операции е акт, с които се преминава в поредния етап от развитието на българските Специални сили. То ще продължи и със създаването на още една група  на специалните сили в София, добави министър Каракачанов. „Убеден съм, че с уменията, които получавате, под ръководството на вашите командири вие ще оправдаете вашия девиз – „Там, където другите не могат“. Не забравяйте, че  в българския военен музей има десетки чужди бойни знамена от победените наши противници, но никъде по света няма пленено българско бойно знаме. Пожелавам ви да пазите знамената чисти и неопетнени и да забивате знамето върху позициите на победения противник, но никога да не пада в чужди ръце“.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави военнослужещите от СКСО за получаването на новото им бойно знаме и им пожела здраве и успех в службата. „При регионални конфликти, или, ако не дай Боже нещо се случи, това са хората, на които най-много разчитаме“, подчерта той.

Като началник на отбраната заставам зад Съвместното командване на специалните операции. Заставам зад думата „съвместно“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в своето приветствено слово по повод връчване на бойното знаме и откриването на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той беше категоричен, че проведената вчера сертификация на Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е била успешна, динамична и сложна, благодарение именно на вложените съвместни усилия.

Адмирал Ефтимов благодари на държавното и политическото ръководство на Министерството на отбраната за това, че в рамките на Стратегическия преглед на отбраната са ускорили създаването на СКСО. 

Адмирал Ефтимов се обърна към командира на Специалните сили генерал-майор Явор Матеев: „Господин генерал, в строя вече имате и други униформи на видовете Въоръжени сили, нека този брой се множи! Зад вас застават и командирите на видовете Въоръжени сили и всички командири от формирования от Българската армия. Работете за съвместността, това е необходимо в съвременните условия!“, призова началникът на отбраната.

В слово-отговор генерал-майор Явор Матеев подчерта, че днес е паметен ден за Силите за специални операции на Българската армия. „Специалните сили на Българската армия преминаха през върхове, но и много изпитания“, посочи той. „И днес даваме всичко от себе си с това, с което разполагаме, за да изпълняваме нашите задачи в интерес на националната сигурност и суверенитета на Република България“, каза генерал-майор Явор Матеев. „Всичко, което сме постигнали, е благодарение на общия ни труд. Само с вяра и труд мъжете и жените от Специалните сили постигнаха това, което сме днес: извоюваха своето място в йерархията на Българската армия и своето специално място в архитектурата на националната сигурност на Република България“, каза още генерал-майор Матеев. 

Ритуалът по освещаването на знамената отслужи Негово Високо Преосвещенство Пловдивският митрополит Николай в съслужение със свещеници от Пловдивска епархия. След освещаването и традиционния ритуал по забиването на пирони в дръжката, бойното и представителното знаме на СКСО бяха връчени от министър-председателя и министъра на отбраната на генерал-майор Явор Матеев. Официално беше открита и сградата на Командването, вече като Щаб на СКСО, с новата емблема на нея.

На връчването на знамената присъстваха още председателят на Комисията по отбрана  в Народното събрание о.з. генерал Константин Попов, командири на военни формирования, народни представители, представители на местната и централната власт в Пловдив, ветерани. Сред чуждите гости бяха командващият специалните сили на САЩ в Европа генерал майор Кърк Смит, както и командирите на специалните сили в Гърция и Румъния – ген. майор Георгиос Цицокостас и бригаден генерал Дачиан Шербан.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев връчи плакет на Командването на министър-председателя, министъра на отбраната, началника на отбраната, председателя на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание и г-жа Валентина Боцева, съпруга на предишния началник на отбраната генерал Андрей Боцев, в знак на признателност за съвместната им работа.

В Пловдив тази вечер продължават тържествените събития по случай празника на гарнизона на 4 юли.

 

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Най-после! Лъч надежда в Левски, отборът подписа договор с нов рекламен спонсор

Най-после! Лъч надежда в Левски, отборът подписа договор с нов рекламен спонсор,,

ПФК Левски подписа договор с нов рекламен партньор – една от най-големите платформи за онлайн игри и спортни залози Palms Bet.

Преговорите започнаха още през февруари, но заради пандемията от COVID-19 и извънредното положение в страната бяха финализирани едва в навечерието на мача със “Славия”. Изпълнителният директор на „ПФК Левски“ Павел Колев и Лъчезар Петров – член на борда на директорите на Palms Bet си пожелаха взаимно много успехи и ползотворно партньорство.

Palms Bet e лицензиран български оператор.  

“ПФК Левски” благодари на Palms Bet за търпението и решимостта да се обвърже с най-голямата и популярна марка в България. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Звезди въртят кръчми по морето: Ники М. отвори ресторант в Лозенец, Божана и Чилева атакуват Созопол и още…

Звезди въртят кръчми по морето: Ники М. отвори ресторант в Лозенец, Божана и Чилева атакуват Созопол и още…

Съвсем скоро ще практикува своята страст –  кулинарията, край морето, разкри майстор- готвачката Божана Кацарова.

Кацарова която грабна голямата награда в третия сезон на MasterChef ще обедини сили с една от любимките в конкурентното предаване hell’s kitchen Веселина Чилева. Двете подготвят летен ресторант в една от най-красивите части на Созопол.

„Локацията, която ще е наш домакин за цели 10 седмици, е класическо малко семейно хотелче към което има огромна тераса с басейн и умопомрачителна гледка към морето“,  обяви Кацарова

С ресторантьорски бизнес може да се похвали също футболистът Николай Михайлов. Възлюбеният на легендарната плеймейтка Николета Лозанова има няколко заведения, последното от които е морско. Стражът на Левски атакува Черноморието и по-точно Лозенец. Избрал е  сърцето на курорта и неслучайно. Лозенец е сред любимите летни дестинации на семейството му от години. Баща му Борислав Михайлов и съпругата му Мария често могат да бъдат забелязани там.

Музикалният продуцент Атанас Янкулов има заведение в Ахтопол. Стартира начинанието напълно под въздействието на емоции. Влюбва се в гледката и решава да опита. Местните са очаровани от идеята на Атанас. Ахтопол никога не е имал нощно заведение, а мисълта, че с откриването му ще дойдат и едни от най-обичаните музикални звезди, успява да убеди жителите, а и туристите, че това е план, който си заслужава. За съжаление през годините ресторантът запада, това провокира друга звезда да се намеси. Готвачът Иван Манчев се задава и се заема със задачата в своето предаване „Кошмари в кухнята“.

Това, което ядосва Манчев са написаните на ръка менюта и липса на ястия. Разбира се щастливия край настъпва с общи усилия.

През изминалата година стана ясно, че жената на Коцето Калки – Мартина ръководи общата им фирма. След като двамата вдигнаха сватба регистрираха и съвместна компания на плажа. Те въртят бар, а заведението се намира в луксозния и предпочитан от представители на българския хайлайф курорт Свети Влас. Барът се намира в един от комплексите близо до пристанището. В него се организират всякакви тържества, детски рождени дни. Заведението носи името на Калки. Обичано е най-вече заради вечерите с караоке, пише Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Летни занимания в ДГ ,,Зора“ – Червен бряг

Летни занимания в ДГ ,,Зора“ – Червен бряг

От месец юни в Детска градина ,,Зора“ гр.Червен бряг се възобнови проектната дейност по проект BG05M2OP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование” на МОН . Общо 34 деца от уязвими групи усвояват книжовен български език чрез допълнителни форми на педагогическо взаимодействие ,игри , занимания, куклен театър и разнообразни и интересни форми на работа.Заниманията се провеждат на открито и при завишени мерки за сигурност и дезинфекция.
Децата са разпределени в 9 групи, всяка от които има по един ръководител. Предвидените занимания са 80, от които до момента са взети 30.След всеки 10 занимания, всяко дете получава удостоверение, в което се проследява напредъка му по български език за съответния период. Ръководителите провеждат заниманията по предварителен график и във време,което е извън нормираните работни часове. Разработени са програми, съобразени с изискванията на Наредба № 5 за предучилищно образование. За всички деца има осигурени учебни помагала, дидактични табла, образователни игри и др.
Заниманията с децата по Български език и литература се провеждат към дейност 1 на проекта- ,,Организиране и провеждане допълнително обучение по Български език за деца от уязвими групи”.
Дейност 2-,,Организиране и провеждане на дейностите за педагогическа и социална подкрепа на деца от уязвими групи”, предвижда осигуряване на средства за изплащане таксите на деца в неравностойно положение. Таксите за м.Май вече са платени, като по този начин са облекчени семейства в неравностойно положение. Назначени са двама помощника учители, един ресурсен учител и един образователен медиатор.


Дейност 3- ,,Организиране и провеждане на обучения на педагогически и непедагогически специалисти”. Към тази дейност са сертифицирани двама учители, които ще провеждат ранно оценяване на риск от проблеми в развитието на деца на 3 годишна възраст или така наречения скрининг тест.
И въпреки епидемичната обстановка, децата се забавляват, придобиват умения и попълват знанията си по Български език и литература. Всички специалисти работят коректно и с желание, положителната нагласа е водеща, а крайния резултат със сигурност ще е във възходяща посока.
Информация: ДГ ,,Зора“,гр.Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Цветомир Найденов: Ако Славчо Марков се разприказва, ще върнат Васил Божков с военен самолет в София

Цветомир Найденов: Ако Славчо Марков се разприказва, ще върнат Васил Божков с военен самолет в СофияОт медиите разбрах кои са арестуваните вчера служители на Васил Крумов Божков. Верен на стила си, не мога да не направя кратък коментар, особено след като забелязах повишено производство на постове във фейк страницата на Чери Баба.

Това написа на личната си страница във „Фейсбук“ собственикът на EFbet Цветомир Найденов по повод вчерашните арести на трима приближени до избягалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил Божков. Ето какво още сподели Найденов:

„Защо Черепа се разписа вчера толкова много след тези арести ?! Странно нали? Той за ареста на жена си не е писал нищо…

Чери го е страх…. страх го е, че Славчо Марков, ако се разприказва, Чери ще го натоварят на военен самолет и ще го доставят още довечера на летище София.

И обосновано мога да предположа, че Черепа ще се разпише по фейсбук още повече, ако има арести за Тумпи, Булинса и Тениса.

Един да пропее от ОПГ Череп …. ще има материали за 20 присъди срещу Чери Баба, всяка от по 20 години.

П.С. А по улични слухове : вече има певци в Консерваторията на Черковна“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico