Daily Archives: юли 9, 2020

При започналите кръстосани проверки ще бъдат проверени 1 165 445 парцела с обща площ 3 883 691 хектара

При започналите кръстосани проверки ще бъдат проверени 1 165 445 парцела с обща площ 3 883 691 хектараDF zemedelie logoОт 9 юли 2020 година с в ход кръстосаните проверки на подадените заявления за подпомагане за Кампания 2020, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).
В кръстосаните проверки се включват всички заявления на земеделски стопани, които са кандидатствали за подпомагане по схемите и мерките за директни плащания. Ще бъдат проверени 1 165 445 земеделски парцела с обща площ 3 883 691 хектара. Те са декларирани от 62 451 кандидати по схемите и мерките за площ. Подадените заявления по всички схеми и мерки за Кампания 2020 са общо 102 808.
Проверките представляват геопространствено сравнение на декларираните от кандидатите площи и наличните данни в специализираните регистри на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).
От фонда припомнят, че кандидатите не могат да оттеглят вече подадените си заявления в периода на извършване на кръстосаните проверки. Това е записано в чл. 14, ал. 7 от Наредба 5 от 27.02.2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания.

Powered by WPeMatico

Без строежи на 100 м. от плажната ивица

Без строежи на 100 м. от плажната ивицаЗабраняват строежите на 100 от плажната ивица. Това обяви председателката на комисията по околна вода и горите в НС Ивелина Василева по време на брифинг в НС. Ограниченията за строежите по морето ще се въведат с промяна в Закона за черноморското крайбрежие. В отговор на въпрос Ивелина Василева обяви, че тепърва ще се решава какво ще се прави със строежите в заварено положение.

Ще приемат само текстове в Закона за биоразнообразието, съответстващи на европейското законодателство, увери Василева. Тя обясни, че е натоварена лично от премиера да започнат консултации с Европейската комисия по промените в Закона за биологичното разнообразие, за да е сигурно, че те съответстват на европейското законодателство.

“Категорично няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители, които бяха внесени в срока между първо и второ четене на законопроекта”, посочи Василева. Поправките, които бяха гласувани на първо четене преди близо два месеца, дават власт на правителството да променя зоните от “Натура 2000”, без да се съобразява с научните данни.

Василева уточни, че консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Спартак (Пд) и Борислав не се победиха

Спартак (Пд) и Борислав не се победиха,,

Спартак (Пловдив) завърши 1:1 с Борислав (Първомай) във втората си контролна среща от подготовката за Трета лига. Двубоят се игра на отличен терен в село Войсил.

Отборите на Спартак (Пд) и Борислав (Първомай) завършиха 1:1 в контролна среща, играна на терена в село Войсил. 

Треньорът на „гладиаторите“ Стефан Учиков не можеше да разчита на Христо Стамов и Пейо Батинов.

Първи мач с екипа на Спартак изигра новото попълнение Йордан Минев, който бе в ролята на централен защитник.

Отборът на Борислав откри резултата в 30-ата минута след попадение на Никола Данчев.

През първите 45 минути нямаше много положения пред двете врати.

Втората част започна с натиск на „гладиаторите“. Любо Цеков стреля много силно, но вратарят на Борислав спаси.

В 77-ата минута Георги Чичев преодоля двама футболисти по дясното крило, намери отлично Любо Цеков, който не сгреши за 1:1. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Райна показа сочно дупе (Фото)

Райна показа сочно дупе (Фото)

Райна заголи сочно дупе и нажежи страстите до червено край басейн в родния си Сандански, видя HotArena.Певицата е решила да хване малко слънчеви лъчи в разгара на лятото. Тя е запалена пътешественичка, ала тази година ще трябва да се задоволи с пътувания из страната заради коронавируса. 

Макар да гони 40-те Райна слага в малкия си джоб с визия доста от младите си колежки, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ДАНС взе достъпа до класифицирана информация на Узунов и Милушев

ДАНС взе достъпа до класифицирана информация на Узунов и МилушевДАНС отне допуските до класифицирана информация на Пламен Узунов и Илия Милушев, съобщиха от държавната агенция.

Нa 9 юли 2020 г., въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У.

Лицата са висши служители в Администрацията на президента на република България, уточняват от ДАНС.

В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненандеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico