Daily Archives: юли 13, 2020

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край Червен бряг

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край Червен бряг

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени А.Б., П.Б., бившият зам. министър на околната среда и водите К. Ж. и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в гр.Червен Бряг, местност „Лъката“, в имот ,където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността „Лъката“ . Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно  е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци , общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Близо 4 милиона ще получат 139 от подадени 244 проекта за развитие на малки стопанства

Близо 4 милиона ще получат 139 от подадени 244 проекта за развитие на малки стопанстваmalki stopanstvaДържавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) – Разплащателна агенция (РА) приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 244 проектни предложения по подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г., съобщават от агенцията.
От подадените чрез 244 проекта, одобрение са получили 139 предложения. Те са с размер на инвестиционните разходи за над 5 млн. лв. (5 390 164 лв.) и субсидия от близо 4 млн. лв. (3 678 893 лв.). Отказано е финансирането на 94 инвестиционни предложения, като други 11 са оттеглени от кандидатите. За приема бяха разпределени общо 24 447 500 лева.
На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават до техническа и финансова оценка. Предстои ДФЗ – РА да изпрати уведомителните писма на недопуснатите кандидати чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им, бенефициентите могат да подадат възраженията си също чрез ИСУН пред изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ – РА.
След приключване на процедурата по обжалване, допустимите кандидати ще бъдат поканени за подписване на договори.

Powered by WPeMatico

Лоша новина за шофьорите в столицата! Разширяват двойно „синята зона“

Лоша новина за шофьорите в столицата! Разширяват двойно „синята зона“Платените места за паркиране в синя зона ще се увеличат повече от двойно от 8 септември. Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет като гласува промени в наредбата за организация на движението.

В момента местата в синя зона са 5000, а планирането увеличение предвижда те да стигнат 12 000. Участъците, които в момента са в зелена зона ще станат сини в района между булевардите „Сливница“, „Опълченска“, „Скобелев“, „Тотлебен“, „Пенчо Славейков“, „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Данаил Николаев“. Сега по-скъпата зона е между булевардите „Дондуков“, „Христо Ботев“, „Скобелев“ и „Васил Левски“.

Към зелена зона обаче ще бъдат добавени кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“, където съответно ще бъдат открити 210 и 880 допълнителни места за платено паркиране.

Съветниците от транспортната комисия дадоха зелена светлина и за промяна на работното време на зоните за паркиране. Така от есента синята зона ще работи и през целия уикенд, като паркирането на колата в центъра на града ще се таксува от 8,30 до 18 часа и в неделя. Променя се и работното време на зелената зона, която в момента действа само през седмицата, като за нея ще се плаща и в събота от 10 до 18 часа. В делнични дни и двете зони пък ще работят до 20,30 часа, а в момента се плаща до 19,30 часа.

Шефът на транспортната комисия Карлос Контрера уточи, че от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са заявили готовност, че ще се справят с разчертаването на новите параметри на зоните до 8 септември, както и с поставянето на антипаркинг колчета.

Очакванията от промените са приходите на ЦГМ да се увеличат със 7,7 млн. лв. 400 хил. лв. лева ще дойдат от принудителното задържане на автомобили със скоба, а 460 хил. лв. от винетни стикери.

В последните месеци дружеството загуби милиони, заради неработещите зони за паркиране по време на извънредното положение, обявено с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Безплатното паркиране в града е нанесло на ЦГМ по 400 хил. лв. загуби седмично. Така в касата на дружеството са генерирали 2,8 млн. лв. по-малко прогнозируеми приходи, в които влизат и служебните абонаменти, както и винетните стикери.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Венгер не могат да помогнат на Арсенал“

„Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Венгер не могат да помогнат на Арсенал“,,

Бившият футболист на Арсенал Пол Мърсън разкритикува остро отбора на „артилеристите“. 

Артета и компания загубиха дербито с Тотнъм снощи, а Мърсън отдава формата на тима на елементарни грешки. 

„Срещу Тотнъм нямаше значение дали Гуардиола ще седи в скута на Жозе Моуриньо, а той в този на сър Алекс, а най-отгоре да е Арсен Венгер. Всичките четирима заедно нямаше да могат да помогнат на тима, ако имаш защитник, който не може да подаде топката на 5 метра.“ 

„Това трябва да се тренира, за да можеш да го правиш, без да се замисляш.“ 

„В Арсенал имат навика буквално да застрелват краката си с подавания. В момента много футболисти гледат персоналната статистика и отборът страда. Играчите се страхуват от негативните статистики, но в един момент трябва просто да играят на сигурно. Когато Давид Луис получи топката, той трябва да я върне на вратаря, който да я изпрати към халфовата линия. „Артилеристите“ трябва да започнат оттам.“ 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Огромни! Вижте жената с най-големите естествени „дини” в цял свят! (СНИМКА)

Огромни! Вижте жената с най-големите естествени „дини” в цял свят! (СНИМКА)Украйнката Мила Кузнецова е обявена за жената с най-големи естествени гърди в целия свят, пише в. „Телеграф”.

31-годишната юристка, която е родом от Киев, може да се похвали с гръдна обиколка от цели 115 см. Всичко естествено и добре сложено, коментират наблюдатели.

За да се окичи с титлата за най-голям естествен бюст, надарената красавица се е явил на кастинг. След като е била одобрена, последвал е щателен медицински преглед, който да потвърди, че даденостите й са натурални. Намеса от страна на естетичната хирургия не била открита и така украйнката грабнала приза.

От снимките, които добиха популярност в последните дни, се вижда, че Мила е наистина надарена. Дори в сантиметри гърдите й да не звучат кой знае какво, когато човек я погледне, започва да се чуди как е възможно въобще да живее нормално с толкова голям бюст.

Но младата жена не само че успява, но реализира себе си не само чрез физическите си дадености.

В момента Мила работи като адвокат. Амбициите й за израстване в кариерата са още по-големи.

Дали именно заради професионалните си мераци, или заради свян, но на този етап красавицата не смее да се снима гола. Тя често позира по банси или оскъдно бельо, но да свали и последните си дрехи и задръжки, не посмява.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico