Daily Archives: октомври 1, 2020

Пламен Тачев и кметът Костадинов стартират кампания в подкрепа на спорта в община Червен бряг

Пламен Тачев и кметът Костадинов стартират кампания в подкрепа на спорта в община Червен бряг

Червенобрежките спортисти и спортни деятели не веднъж са давали повод за гордост. Те са един от най-добрите посланици, разнасяйки славата на града на различни национални и международни турнири и състезания. Затова заслужават нашето специално внимание и подкрепа. С тази убеденост кметът на Червен бряг д-р Цветан Костаднов и народният представител Пламен Тачев инициират спомоществувателна кампания под надслов „ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА СПОРТА”.

„В нашата община има много талантливи млади хора, в които гори неутолима жажда и към различни спортове. Като начало подкрепихме финансово най-изтъкнатата ни шахматистка Патрицие Найманова за участието й в Държавното отборно първенство по шах в Кранево, проведено в началото на месец септември. Горди сме, че за пореден път това момиче защити достойно името на своя шахматен клуб „Михаил Тал” – казва д-р Костадинов.

В състезанието взеха участие 17 отбора от цялата страна и безспорно това бе най-силното първенство в последните години, събрало целия български елит на детско-юношеския шах. Там червенобрежкият отбор, чийто капитан беше нашата европейска шампионка Патрицие Найманова, завоюва два златни и един сребърен медал.

„За мен е чест да съм част от тази кампания”, коментира и Пламен Тачев.

„Спортът и спортните дейности са важни не само за физическите качества на децата и тяхното израстване, но и формират характер, създават трайни умения и концентрация, формират личността. Благодарение на тази кампания ние даваме възможност на повече деца и младежи да намерят това предпочитано спортно занимание, което ще ги развива като личности и ще им осигури едно щастливо детство.” – споделя Тачев.

Неговият личен ангажимент към кампанията е и да осигури средства за изграждането на спортна площадка с фитнес уреди на открито на стадиона в Черен бряг. Така ще откликне и на подписката, внесена от повече от 90 жители от града. Общината от своя страна вече има изготвен проект за спортната площадка.
„Силно се надяваме кампанията да е успешна, тъй като спортът възпитава най-доброто у всеки човек, учи го на отговорност и грижа към другите“, казаха инициаторите.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Близо 3 милиона лв. е помощта за фирми от област Плевен за справяне с кризата заради COVID-19

Близо 3 милиона лв. е помощта за фирми от област Плевен за справяне с кризата заради COVID-19OICPleven MeetingMedia 300920От юни до края на септември микро и малките предприятия от цялата област Плевен, сключили договори за безвъзмездна финансова подкрепа от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, вече са 349. Общата стойност на помощта възлиза на 2 835 452.34 лева.
За това информира управителят на Областния информационен център (ОИЦ) – Плевен, Игнат Димитров на среща с медиите.
Мярката е насочена към микро и малки предприятия, които заради пандемията от COVID-19 отчитат спад от поне 20% в оборота си през месец април т. г. спрямо средния месечен оборот за миналата. Размерът на безвъзмездната подкрепа се определя според декларираните нетни приходи от продажби през 2019 г., като не може да надвишава 10% от стойността им. Очаква се подпомогнатите предприятия да продължат дейността си поне 3 месеца след приключване на проекта.
Към 30 септември 2020 г. договор за максималния грант от 10 хиляди лева са подписали 220 фирми от област Плевен, пет фирми ще получат минималния размер от 3 хиляди, а 28 – между 3 и 4 хиляди лева.
Одобрените фирми работят в различни икономически сектори – търговия, строителство, гастрономия, текстилна индустрия, производство на опаковки, предпечат и реклама, счетоводни и консултантски услуги, недвижими имоти, медицински практики, центрове за обучение, фризьорски и козметични услуги, ръчна изработка на сувенири и подаръци, туристическа, авторемонтна, спедиторска и транспортна дейност.
280 от фирмите развиват своята дейност в град Плевен. Останалите 69 са от Червен бряг (13), Кнежа (9), Левски (7), Белене (6), Никопол (3), Пордим (3), Българене (2), Брест (2), Въбел (2), Долни Дъбник (2), Койнаре (2), Бохот, Бреница, Брестовец, Глава, Гривица, Девенци, Евлогиево, Милковица, Опанец, Ореховица, Подем, Радишево, Рибен, Славяново, Староселци, Телиш, Тръстеник и Ясен.
Средствата трябва да подпомогнат фирмите да преодолеят недостига на финансов ресурс и липсата на ликвидност след 01.02.2020 г., настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Те могат да бъдат използвани за закупуване на суровини, материали и консумативи, за покриване на режийни разходи и на други външни услуги, за възнаграждения на персонала и за осигурителните и здравните вноски за сметка на работодателя.
Оценката на подадените проектни предложения по мярката продължава. Резултатите се съобщават периодично по оценителни сесии на страницата на Оперативната програма (opic.bg), а информация за вече подписаните договори може да бъде намерена в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН) 2020.
Предстои да бъде обявена подобна мярка за подпомагане на фирми в транспортния бранш, но само за автобусните превозвачи, и в туризма – в подкрепа на туроператорите.

Powered by WPeMatico

Информационна кампания за мерките в подкрепа на МСП за реорганизация и адаптиране на работните места

Информационна кампания за мерките в подкрепа на МСП за реорганизация и адаптиране на работните местаoits logoЕкипът на Областния информационен център в Плевен (ОИЦ-Плевен) започва от началото на октомври информационна обиколка на единадесетте общини в областта, съобщават от институцията. Основната тема на кампанията са актуалните и предстоящи мерки от оперативните програми и финансовите инструменти в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП) за реорганизация и адаптиране на работните места и/или промени в бизнес процесите и моделите в контекста на COVID-19. Мобилният офис на ОИЦ-Плевен ще е на оживено място във всеки общински център от 10:30 до 12:30 часа.
График на информационните срещи:
5 октомври, понеделник – Долни Дъбник
6 октомври, вторник – Искър
7 октомври, сряда – Гулянци
8 октомври, четвъртък – Левски
9 октомври, петък – Долна Митрополия
12 октомври, понеделник, – Белене
13 октомври, вторник – Никопол
14 октомври, сряда – Червен бряг
15 октомври, четвъртък – Пордим
16 октомври, петък – Кнежа
19 октомври, понеделник – Плевен

Powered by WPeMatico

САЩ остават против АЕЦ „Белене“ и “Балкански поток”

САЩ остават против АЕЦ „Белене“ и “Балкански поток”САЩ поддържат позицията си срещу строежа на продължението на „Турски поток“ в България и изграждането на АЕЦ „Белене“. Това каза Франсис Фанън, помощник държавен секретар за енергийните ресурси, след срещата си с енергийния министър Теменужка Петкова, цитиран от „Медиапул“.

По думите на Фанън тези два проекта не осигуряват енергийна диверсификация на България, а освен това, руското оборудване за втората ядрена централа е технологично остаряло.

В същото време Вашингтон силно насърчава изграждането на газовата връзка между България и Гърция и смята, че алтернатива на АЕЦ „Белене“ могат да бъдат малки модулни реактори.

Франсис Фанън даде да се разбере, че американските санкции срещу газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“ ще засегнат продължението на руския газопровод през България. Това, че българското правителство го нарича „Балкански поток“ и твърди, че е част от българската газова инфраструктура, не променя същността на проекта, каза помощник държавният секретар.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Официално: Христо Янев е новият треньор на Миньор

Официално: Христо Янев е новият треньор на Миньор,,

Христо Янев е новият старши треньор на Миньор Перник, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Ангел Христов. Днес е бил освободен досегашният наставник Юри Васев и с решение на Управителния съвет на поста му застава бившата звезда на ЦСКА, пише БТА.

Ръководството на клуба обосновава решението си със слабото представяне на “жълто-черните” в последните мачове, сред които срамната загуба от Литекс, отпадането от надпреварата за купата на България и др.

На спортно-техническия директор Славчо Павлов е предложено да остане на поста си, но той е отказал. Христо Янев е бил наставник на “чуковете”, от Перник тръгна кариерата му като треньор.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico