Daily Archives: октомври 6, 2020

В следващите четири седмици животновъди доказват продаденото мляко и животни за Кампания 2020

В следващите четири седмици животновъди доказват продаденото мляко и животни за Кампания 2020kravi oborОт понеделник, 5 октомври 2020 година, започва приемът на документи, с които животновъдите, кандидати по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., доказват произведената и реализирана от тях продукция (мляко и млечните продукти, както и реализираните на пазара животни), съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Фермерите трябва да подадат документи по образец на електронен носител в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ не по-късно от 2 ноември 2020 година. Стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си.
Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 01.10.2019 г. до 30.09.2020 г., съгласно разпоредбите в чл. 27в, ал. 1 от Наредба № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
Документи за реализация на мляко и млечни продукти се подават по четири схеми: Схема за обвързано подпомагане на млечни крави – СМлК, Схема за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (мляко), Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация) и Схема за обвързано подпомагане за биволи – Биволи. Бенефициерите следва да реализират на пазара определените в нормативната уредба количества мляко и млечни продукти на глава допустимо животно по съответната схема. При попълване на документите кандидатите трябва да използват съответната бланкова таблица, според регистрацията им в ИСАК – като физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец.
Реализираните на пазара животни се доказват по три схеми – Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници – СМКЮ, Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В зависимост от това къде са реализирани животните – в България или извън страната, се попълват различни типови образци.
Животновъдите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция от интернет страницата на ДФ „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване.

Powered by WPeMatico

Забраниха сватби и кръщенета в Белица заради коронавируса

Забраниха сватби и кръщенета в Белица заради коронавирусаЗатягат мерките срещу коронавируса в Белица. Кметът на общината Радослав Ревански издаде заповед относно въвеждането на временни противоепидемични мерки.

От 00 ч на 6 октомври до 00 ч на 20 октомври се преустановяват груповите празници на открито закрито, в т. ч. сватби, кръщенета и др. Преустановяват се културните и развлекателни мероприятия – театри, кина, сценични прояви, концерти.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер на закрито ще се провеждат без публика. При провеждане на спортни състезания на открито, всеки от публиката трябва да спазва дистанция от 1,5 м.

Ограничава е достъпът за външни лица в сградата на общинската администрация, като вътре ще се допуска само по един човек.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Стиви Джи е готов да подаде ръка на Уилшър и да го вземе при себе си в Глазгоу Рейнджърс

Стиви Джи е готов да подаде ръка на Уилшър и да го вземе при себе си в Глазгоу Рейнджърс,,

Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард е готов да подаде ръка на бившия английски национал Джак Уилшър и да го привлече в редиците си, твърди Daily Mail.

Той вече е свободен агент, след като разтрогна договора си с Уест Хям по време на трансферния прозорец и може да подпише с който и да е клуб в следващите дни, макар че официално прозорецът затвори на Острова.

Уилшър разтрогна договора си с “чуковете” поради причината, че заради постоянните си травми така и не успяваше да помогне на клуба във важните моменти.

Джерард обаче е готов да му даде “златен” шанс, като от Джърс са подготвили на англичанина двугодишен договор, който той вероятно ще подпише в близките 2-3 дни.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Ключодържател на Георги Илиев дарява могъщество (Вещи на убитите подземни босове се продават като топъл хляб)

Ключодържател на Георги Илиев дарява могъщество (Вещи на убитите подземни босове се продават като топъл хляб)

Могъщество ще придобие този, който се докосне до ключодържателя на Георги Илиев, узна HotArena.Това обещава търговец от Русе, който продава кожен аксесоар, собственост на подземния бос. По думите на антикваря, ключодържателят е бил собственост на убития през 2005 година Георги Илиев. Той лично подарява любимия си аксесоар на един от неговите охранители в знак на признателност за добре свършена работа. Цената на миниатюрното парче кожа е над 100 лева, а върху него е изписано логото на ВИС-2. 

Търговията с предмети, принадлежали на братя Илиеви, върви с пълна сила в онлайн магазините. От ключодържатели, през техни дрехи, предмети с автографи и портрети, цените на подобен тип артикули достигат колосални суми, а мераклии да се докоснат до находки, които са били собственост на Жоро и Васил Илиеви, не липсват, пише България днес. Социалните мрежи са пълни с групи и страници, които носят техните имена. Последният портрет на по-големия от братята беше продаден за 1200 лева. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Виктория-Елизабет Миткова стана трета до 14 години в турнира за „Купа Нова Загора“

Виктория-Елизабет Миткова стана трета до 14 години в турнира за „Купа Нова Загора“Viktoriya medalНа 4 октомври в Нова Загора се проведе петият открит турнир по ускорен шах за „Купа Нова Загора“. В него взеха участие 83 състезатели от всички възрасти, между които и трима международни майстори. Турнирът се проведе в 7 кръга по „Швейцарска система“. Постиженията се оценяваха общо, като се правеха и класации в отделните възрастови групи.
Достийно се представи Виктория-Елизабет Миткова, която набра 3 точки и спечели бронзовия медал при девойките до 14 години. С толкова точки завърши и нейният брат Симеон-Александър Митков, който се състезаваше в групата на мъжете.

Powered by WPeMatico