Daily Archives: октомври 7, 2020

Ще има промени в общинската наредба за местните такси и цени на услугите

Ще има промени в общинската наредба за местните такси и цени на услугитеobshtina-plevenПредложение за промени в общинската Наредба №17 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината влиза за обсъждане в две от постоянните комисии в Общински съвет – Плевен. Предложението ще бъде част от дневния ред на ПК по “Стопанска политика и транспорт” и ПК по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“.
Повод за предложените промени в местния нормативен акт са приети промени в Закона за автомобилните превози, които предстои да влязат в сила от 1 януари 2021 г. Съгласно тях, публичният единен таксиметров регистър ще продължава да се води от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, но издаване на удостоверението, вписването на промени в данните, както и отписване ще се осъществява от кметовете на общини или оправомощени от тях лица, при предоставен съответен достъп. В тази връзка, съгласно текст в Закона, Общинският съвет следва да определи с наредба таксата за издаване на удостоверението за регистрация, списък на превозните средства към удостоверението и вписване на промени. Към момента цените са определени на национално ниво на база тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерство на транспорта. Тъй като определените цени са се наложили в практиката, предложението е същите да бъдат включени и в общинската Наредба №17. Предложените допълнения в нея са следните три нови точки в Приложение №3:
– т.14 – Издаване на удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници – такса 100 лв., освободена от ДДС;
– т.15 – Включване в списъка на превозните средства към удостоверението за регистрация на таксиметров превоз на пътници за всяко конкретно превозно средство – такса 10 лв., освободена от ДДС;
– т.16 – Издаване на дубликат на удостоверение за регистрация – такса 10 лв. освободена от ДДС.
Съгласно Закона за нормативните актове, предложението за промени в Наредба №17 е публикувано в указания 30-дневен срок на интернет страницата на Община Плевен /https://pleven.bg/bg/proekti-na-normativni-aktove/predlozhenie-za-izmenenie-na-naredba-17-na-obshtinski-savet-pleven-za-opredelyaneto-i-administriraneto-na-mestnite-taksi-i-tseni-na-uslugi-na-teritoriyata-na-obshtina-pleven/, и заинтересованите лица имат възможност да представят своите предложения и становища по проекта.

Powered by WPeMatico

ГЕРБ сезира етичната комисия заради „инфантилното население” на Иво Христов

ГЕРБ сезира етичната комисия заради „инфантилното население” на Иво ХристовПарламентарната група на ГЕРБ също се присъедини към искането на младежката структура на партията за оставката на проф. Иво Христов от парламентарната група “БСП за България”, пишат DarikNews.bg.

Повод за недоволството на управляващите стана изказване на Христов, в което нарича “инфантилно” българското население.

“ПГ на ГЕРБ се солидаризира с младежката организация на ГЕРБ”, каза в декларация от трибуната Тома Биков и припомни друго изказване на проф. Христов от преди 3 години, че 80% от българите са дебили.

Той призова БСП или да се разграничи от думите на Христов, или да поеме политическата отговорност.

“За вас неинфантилни и недебилни са само тези, които са готови да ви припознаят като своя партия. Така рушите доверието във вашата политическа сила. Всеки от нас е тук благодарение на тези, които Христов нарече инфантилно население”, подчерта Биков и обвини червените в политическо високомерие.

По думите му заради това левицата не е печелила избори от 10 години.

“От ГЕРБ ще сезираме парламентарната комисия по етика, защото нито Нинова, нито ПГ на БСП ще имат доблестта да вземат отношение по този казус”, закани се Биков.

“Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се казва истината и да се правят реформи”. С тези думи пък отвърна социалистът Драгомир Стойнев, като уточни, че това е цитат на премиера Бойко Борисов.

“Кой ще се извини за тези думи?, запита той и настоя, че изказването на проф. Христов е извадено от контекста.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Отаменди с шокираща грешка в дебюта си за Бенфика + ВИДЕО

Отаменди с шокираща грешка в дебюта си за Бенфика + ВИДЕО,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="3"><tr readability="4"><td>
      Марек1915 - Дупница       </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/assets/2014-2015/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA.png" alt="Марек1915 - Дупница"></td>
      <td>
      16:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/assets/logos/oblastni/rilski.png" alt="<Рилски спортист"></td>
     <td>
      Рилски спортист       </td>
    </tr><tr readability="2"><td>
      Пещера (Галата)       </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/modules/default/img/ball.png" alt="Пещера (Галата)"></td>
      <td>
      16:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/assets/media/players/2072156.png" alt="<Трявна"></td>
     <td>
      Трявна       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Синът на шеф Манчев и дъщерята на новата му – гаджета (Двойките изживяват любовта си по едно и също време)

Синът на шеф Манчев и дъщерята на новата му – гаджета (Двойките изживяват любовта си по едно и също време)

Личният живот на шеф Манчев през последните три години е низ от възходи и падения, узна HotArena.Кулинарят, който мина през няколко тежки раздели, най-накрая срещна любовта. От края на май той има връзка с красивата изпълнителна директорка на компания за билборд реклами Ива Бека. Двамата се познават от дълго време, като първоначално били семейни приятели. Шеф-готвачът поддържал добри отношения с вече бившия приятел на Ива – гръцкия бизнесмен Христос Мурутис. Двамата с Ива дори сватосали децата си – Христо и Елина. 

Синът на кулинаря и 17-годишното момиче са заедно от началото на тази година и по всичко личи, че имат доста силни чувства един към друг. Момичето е наследило красотата на майка си, а Христо редовно я изненадва с красиви букети и подаръци. Родителите им пък се събрали няколко месеца след като Ива се раделя с Христос Мурутис. Между тримата обаче няма никаква драма. Гъркът дори е благословил връзката на влюбените, пише Галерия. 

Както знаете, шеф Манчев се разведе с първата си съпруга след 18 години брак. Той не крие, че с нарастването на популярността му доверието помежду им започнало да спада все повече. Така отношенията им започнали да се разпадат. “Много ми беше трудно когато се разделихме в Марина. Ние бяхме за пример. Дълго се борих със себе си да го направя.”, споделя Манчев. Двамата имат две деца – Христо и 14-годишната Виктория. От следващата си половинка Цветомила готвачът също има син. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Парламентът няма да изслушва Борисов и Каракачанов за новите F-16

Парламентът няма да изслушва Борисов и Каракачанов за новите F-16Управляващото мнозинство отхвърли предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, които да дадат информация пред парламента за намерението на правителството за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70.

Настояването двамата да се явят пред парламента, за да мотивират необходимостта от новите придобивки за армията, както и да дадат подробности за параметрите на бъдещата сделка с американската страна, дойде от „БСП за България“, припомня “Канал 3”.

От левицата обаче не защитиха предложението си в пленарна зала. Идеята бе изслушването да се проведе в рамките на днешното заседание, но дори и да беше прието, нямаше как да се осъществи, тъй като вицепремиерът и военен министър е на посещение в Съединените щати.

Освен изтребителите, страната ни се кани да придобие още нови три-координатни радара, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico