Daily Archives: октомври 8, 2020

Завършва ремонтът на Северния обходен път „Маркова могила – Пети квартал“ в Червен бряг

Завършва ремонтът на Северния обходен път „Маркова могила – Пети квартал“ в Червен бряг

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов и народният представител Пламен Тачев провериха как върви ремонтът на Северния обходен път „Маркова могила – Пети квартал“, информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.

До средата на м. октомври се предвижда да приключи рехабилитацията пътя като в стойността е включено и изграждане на нови тротоари – 4358 кв.м , както и отводнителни канавки от местността „Маркова могила“ до Пети квартал. Стойността на проекта е 1 792 641,16 лв., с дължина на рехабититирания участък 25 099, 52 кв. м.

Това е първи етап от мащабния проект на Общината „Насърчаване на социалното включване и икономическо развитие чрез реконструкция и рехабилитация на общинските пътища на територията на Община Червен бряг” .

Той се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Проектът е одобрен и финансиран от Държавен фонд земеделие.

Договорът за отпускане на финансова помощ, сключен с Държавен фонд земеделие, е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони /ЕЗФРСР/.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

„Искам да дам бъдеще на децата”, категоричен е Детелин Далаклиев, който открива в събота своя боксова зала в Плевен

„Искам да дам бъдеще на децата”, категоричен е Детелин Далаклиев, който открива в събота своя боксова зала в Плевенkompleks dalaklievАмбициозното начинание на световния шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев, вече е факт. Комплексът, носещ името на шампиона, се намира на улица “Гренадерска 107” в град Плевен и ще бъде официално открит в събота, 10 октомври 2020 година от 11 часа.
Обектът предлага на своите клиенти боксова зала, кафене и автомивка.
Детелин Далаклиев, който спря активна спортна дейност преди няколко години, неведнъж е споделял, че иска да се развива като треньор и децата да тръгнат по неговия път. Неотдавна той регистрира и собствен клуб, който предстои да започне дейност успоредно с отварянето на комплекса в Плевен.
Боксовото помещение, което се простира на 250 кв. м, е модерно, с професионални уреди и настилка, добра климатизация и предлага всички условия за пълноценна тренировка и подготовка. Реализацията на проекта, зад който стои Спортист номер 1 на България за 2009 година, стана факт и благодарение на подкрепата на министър Красен Кралев, след като Министерството на младежта и спорта подсигури средства за закупуване на спортното оборудване.
Боксовата зала ще е само за тренировъчна дейност, като едновременно ще могат да тренират 30 деца. Детелин Далаклиев ще се занимава основно с подрастващи момчета и момичета, но всеки, който желае, ще може да тренира при него. Предвидени са както групови, така и индивидуални занимания за различните възрастови групи.
“Дал съм си душата и сърцето за залата. В нея ще има всичко, от което се нуждае един спортист. Искам да дам бъдеще на децата.“, категоричен е Детелин Далаклиев.

Powered by WPeMatico

Анонимен свидетел заявил, че Божков дал 5 милиона за протестите

Анонимен свидетел заявил, че Божков дал 5 милиона за протеститеЕдин от организаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев – адвокат Николай Хаджигенов, част от “Отровното трио”, е възмутен от информацията, че е получил частична сума пари от 5 милиона лева, дадени от укриващия се Васил Божков за подклаждане на демонстрациите срещу властта. Според Хаджигенов подобни данни са били изнесени пред съдия от Специализирания съд от анонимен свидетел.

Ето какво пише още Хаджигенов в социалната мрежа Facebook:

“Работата” на Каскета по заплащането на протестите от Божков продължава.

Разпитан пред съдия от спеца е анонимен свидетел, който е заявил, че Веселин Денков е получил от Божков 5 милиона за протестите, които естествено и тутакси е дал частично на мен…

Може ли да уточните и КОЙ точно ми ги е дал, да отида да си ги потърся най-накрая, че ми писна?

А?

Преди шест години и половина по делото за убийството на пееф беше същата схема:

някой срещнал някого на протестите, дали му пари и той щял да правя с тях нещо, което тогавашният главен прокурор нарече опит за убийството на пеефски…..

Още една сериозна причина за да докараме протестите докрай.

Днес, Лозан Панов пред WCc (визирайки Висшият съдебен съвет) заяви, че прокуратурата е чадър за свои и бухалка за чужди.

Не и орган, който бди за спазване на закона.

За това и Каскета беше назначен за главен прокурор, а не някой истински прокурор, за това и живее в дворец на издръжка на данъкоплатците, за да е сигурен диктаторът Борисов, че бухалката му е под ръка.

Каскети, чакам ви с огромно нетърпение!

Аферата “Драйфус” и Нюрнбергския процес ще ви се видят като приказка за барбароните…

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Йорк: Кавани прави атаката на Юнайтед толкова силна, колкото тази на Ливърпул!

Йорк: Кавани прави атаката на Юнайтед толкова силна, колкото тази на Ливърпул!,,

Бившият нападател на Ман Юнйатед Дуайт Йорк коментира трансфера на Единсон Кавани на “Олд Трафорд”. 

Кавани премина в състава на “червените дяволи” като свободен агент, след като договорът му с ПСЖ изтече. 

“Всички правим сравнение между Кавани и Златан Ибрахимович, защото уругваецът може да има същото влияние в отбора. Той може да напътства младите играчи, а за уменията му на терена нямам никакви съмнения.” 

“Чувствам, че с него атаката на Юнайтед става толкова силна, колкото тези на Ливърпул и Сити.” 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Ваня Щерева учи младото си гадже да готви

Ваня Щерева учи младото си гадже да готви

Уроци по готвене дава Ваня Щерева на младото си гадже, узна HotArena.Писателката от няколко месеца има връзка с 25-годишния Борислав. Двамата са лудо влюбени и не крият връзката си. Щерева се зае да учи младото си гадже и как да приготвя вкусна храна. Първият урок за Борислав бе направата на пържени картофи, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico