Daily Archives: октомври 12, 2020

В Червен бряг стартира проект за реконструкцията на участък от вътрешната водопреносна мрежа

В Червен бряг стартира проект за реконструкцията на участък от вътрешната водопреносна мрежа

Областният управител Мирослав Петров, народният представител Пламен Тачев и кметът на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов дадоха символичен старт за изпълнението на проекта „Инженеринг – изготвяне на технически проект, строителство, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на гр.Червен бряг по ул.”Г.С.Раковски” и ул. „Антим I” по  трасето на път III – 308/Роман-Кунино-Реселец-Червен бряг/ и чертите на населеното място”.

„Настина честичко правим първи копки на различни начинания. Това е поредният проект, финансиран от държавата. За наша радост с изключителното съдействие на народния представител Пламен Тачев и на областния управител Мирослав Петров тази година ние получихме директна държавна подкрепа за подмяна на старите водопроводи на две от най-стратегическите улици, които са част от републиканската пътна мрежа.”, каза кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов.Той припомни, че за първата година от мандата му като кмет вече са подменени старите водопроводи на ул. „Бунчовица”, на ул. „Стоян Едрев” в Червен бряг.

„В рамките на четири месеца това е петата първа копка”, каза народният представител Пламен Тачев. „Изключително съм горд, че това което правим ние, е добрият пример, с което показваме, че добрата комуникация, че единението, не разединението на институциите води до такива положителни резултати. Само доверието, любовта и позитивизмът може да роди нещо за нас. Отрицанието и разделението носят само негативи”, каза народният представител Пламен Тачев. Той се обърна към изпълнителите с думите  „Аз, областният управител и кмета на Червен бряг ще сме ушите и очите на червенобрежани. Те заслужават да получат очакваното качество и зададените срокове да бъдат спазени. Да си пожелаем още и още, и още подобни проекти, които да направят общината по-добро място за живеене”, допълни Тачев.

В изказването се областният управител подчерта, че Червен бряг е пример за отлична комуникация между държавна и местна власт. „Червен бряг може да се нареди като водещ пример пред всички общини в област Плевен. Вие правите показно как добрите инициативи намират най- добра реализация. На добър път и успех.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Проектът е на стойност 364 800 лв. Средствата се предоставят от бюджета на Министрество на регионалното развитие и благоустройството за целите на програма „Устройство на територията, благоустройството, геозащита , водоснабдяване и канализация.

Снимки и информация: Областна администрация – Плевен

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Спасиха туристки, загубили се край пещера “Утробата”

Спасиха туристки, загубили се край пещера “Утробата”Полицаи, жандармеристи и пожарникари от Кърджали спасиха две туристки, изгубили се в района на пещера „Утробата“, съобщиха от ОД на МВР.

Сигналът за помощ бил подаден на 11 октомври в 16:00 часа. Жените, на 28 и на 29 години, тръгнали към пещерното светилище от село Пъдарци, объркали маршрута и се озовали в гориста местност.

След подадения сигнал, била сформирана група от автопатрул, екипи на пожарната служба и Зоналното жандармерийско управление.

Осъществена била телефонна връзка с туристките, два часа по-късно те били открити и съпроводени до селото.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Ботев (Пд) уреди секретна контрола

Ботев (Пд) уреди секретна контрола,,

Отборът на Ботев (Пловдив) ще срещне Гигант (Съединение) в контролна среща.

Спарингът ще се състои в сряда от 18:00ч. на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

Контролната среща ще се проведе на централния терен и ще е закрита за фенове и журналисти.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Маги Халваджиян ЗАБИ Рачков: Ами, в падение си, какво да правим!

Маги Халваджиян ЗАБИ Рачков: Ами, в падение си, какво да правим!

„Ами в падение си сега, какво да правим, възходът ти беше преди няколко месеца!”

 

Така се пошегува с актьора Митко Рачков един от най-успешните ни продуценти Маги Халваджиян на сбирката с двамата и фенове, които им задаваха въпроси.

 

Причината за по-малкото хонорари на водещия е липсата му в предаването „Маскираният певец“, където мястото му бе заето от Герасим Георгиев-Геро. Феновете обаче също се пошегуваха с Митето, че той не е извън последното шоу, щото се крие под някоя от маските.

 

Рачков предпочете да не отговори. Междувременно близки до актьора твърдят, че новата му любов към младата блондинка Анита „ще го съсипе и остави без пукнат грош“. Думите на загрижените роднини на Рачков са не без основание. Едрогьрдата силиконова красавица не се свени да си иска от актьора я екскурзия до горещи страни, я подарък като кученце или скъпарски дрешки.

 

Годежният пръстен пък, който само преди месец й е подарил, според познавачи струва повече от 3 хонорара на Рачков в най-вървежното шоу. Анита и Митето са заедно от половин година и връзката им e не само гореща, но и обещава продължение, гласи градската клюка.

 

„С него имаме прекрасни отношения! Той изключително много държи на мен и ми предложи брак. Сега сме сгодени, но ще видим кога ще насрочим сватбата нека да мине цялата тази дандания с коронавируса“, признала Анита пред свои приятелки, пише „България Днес“.

 

Симпатичното момиче дори бе официално представено на колеги на Рачков не само на неговия рожден ден, но и на този на дизайнерката Кремена Халваджиян.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Симов: Разочарован съм от поведението на Йончева

Симов: Разочарован съм от поведението на ЙончеваЕНП направи повече за българския евроскептицизъм, отколкото която и да е хибридна война. Те защитиха своя политически лакей в България. Манфред Вебер заяви, че властта трябва да се сменя след избори, а малко преди това подкрепи протестите в Беларус. Значи в Беларус хората могат да протестират и да искат смяна на своите управници, но когато в България искат смяната на своите премиер и главен прокурор са недостойни и нечестни.” Това заяви секретарят на парламентарната група на “БСП за България” Александър Симов пред “Евроком”.

Социалистът обясни, че няма как хората да са доволни, като след дебат, посветен на върховенството на закона, свободата на словото и корупцията, в един момент казват на всички българи, че трябва да приемем Истанбулската конвенция. Той припомни, че в България се е произнесъл Конституционният съд, който казва, че тази конвенция е несъвместима с българското законодателство.

“Разочарован съм от поведението на Елена Йончева. Казвам го като човек, тъй като с години съм бил откровен неин фен и смятах, че тя е едно от откритията на БСП. Не знам какво се случи с Елена Йончева откакто стана евродепутат, но все едно виждам друг човек. В момента, от нейните думи излиза, че все едно тя сама е направила тези разкрития, без никой да ѝ помага.

А много добре знам, че Елена Йончева нямаше да е Елена Йончева, ако зад нея във всеки един момент не стоеше БСП.”, коментира Симов. Той припомни, че цялата парламентарна група е помагала на Йончева както във всяко нейно разследване, така и финансово. Той даде пример с платената от парламентарната група на БСП гаранцията от 20 000 лв.

“За резолюцията, Йончева каза, че Истанбулската конвенция не стои на дневен ред, и всеки който я спомене прави услуга на Борисов. Това бе скрито обвинение към Корнелия Нинова. Това е изключително неморално твърдение, защото ако има човек, който 4 години е бил истинската, автентична опозиция на Бойко Борисов във всеки един момент, това е Корнелия Нинова.”, категоричен бе Александър Симов.

Народният представител припомни, че БСП подкрепя частта на Истанбулската конвенция, която е срещу насилието над жени: “От БСП сме вкарали поправки в много закони, за да гарантираме, че нито една жена у нас няма да бъде тормозена. Не приемаме 4-5 изречения в тази конвенция, които насаждат джендър идеологията у нас, понеже 95% от българите не приемат това. Това върви срещу изконните ценности на българския народ, които ние няма да жертваме в името на някакви глобални интереси. БСП показа,че е модерна българска лява партия.”

“Качеството на един политик си личи от това, не само как влиза в едно състезание, а и как излиза от него. Аз съм изключително разочарован и от Красимир Янков, и от Валери Жаблянов, които намериха възможно най-недостойния начин за изход от това състезание. Единият взе 1180 гласа, другият получи 760. Нинова получи 43 000 гласа. Тя ги унищожи. Тогава те реагираха по възможно най-елементарния начин и напуснаха парламентарната група като булката-беглец заедно с още 4-ма души.

Това ли бе смисълът на тяхната битка? Да покажат, че егото им е по-силно от идеите.”, попита риторично Симов. Социалистът коментира, че хората, подкрепили Кирил Добрев трябва да си направят сметка за едно: “Какво поиска партията? Коя политическа линия масово подкрепи партията? След като едва около 7 хиляди души гласуваха за Добрев, това означава, че 90% от членовете на БСП искат тази линия, която следва в момента-линия на една, нова, социална, ярка лява политика, която не се страхува да се противопостави дори на големи корпоративни интереси. И най-важното: никакво сътрудничество с ГЕРБ.”

Народният представител уточни, че някои от кандидатите за председател са участвали в надпреварата на председател на БСП не за да бъдат избрани, а за да съсипят инструмента за вземане на решения от редовия член- прекият избор, но са се провалили в това начинание.

Симов подчерта, че хартиеното гласуване е инструментът на ГЕРБ да фалшифицират изборите: “466 000 невалидни бюлетини на предните избори. Гласът на близо половин милион българи не бе зачетен.”
“Говорителите на ГЕРБ са парад на човешката мерзост.

Моралната мерзост на ГЕРБ се вижда най-добре в прокарването на изключително вредни за България закони.”, подчерта социалистът. Той допълни, че ако българите излязат и гласуват масово, за да покажат на мутрите, че няма да стане тяхното, тяхната машина няма да може да фалшифицира изборите при огромна активност, като даде пример за това с президентските избори през 2016г.

“Тази агонизираща и немощна власт се опитва по един много арогантен и безпомощен начин да докрета до края на мандата. Точно това поведение ще им изиграе най-лоша шега.”, завърши Александър Симов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico