Daily Archives: октомври 29, 2020

От ДФЗ удължава сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи

От ДФЗ удължава сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощиDF zemedelie logoПоради усложнената епидемиологична обстановка в страната, от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) са всели решение за удължаване на сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи, се казва в съобщение, разпространени от фонда. Промяната цели да се ограничи струпването на голям брой хора в офисите на областните дирекции. За да могат всички желаещи да подадат документи и да се осигури безопасност на кандидатите, сроковете се променят както следва:
– Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период – ОД на ДФЗ приема заявления от 12 октомври до 10 ноември, а отчитането ще става до 20 ноември.
– Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете за 2020 – ОД на ДФЗ приема заявления до 10 ноември.
– Помощ de minimis за земеделски стопани, отглеждащи крави и/или юници и/или биволи, овце майки и/или кози майки (втори прием) – ОД на ДФЗ приема заявления от 20 октомври до 16 ноември.
– Помощ de minimis за земеделски стопани отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза (втори прием) – ОД на ДФЗ приема заявления от 26 октомври до 16 ноември.
– Помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19 – ОД на ДФЗ приема заявления от 8 октомври до 10 ноември.
Указания по схемите за държавна помощ са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие“ в секция „Държавни помощи“.

Powered by WPeMatico

Ченалова: Борисов, не си член на улична банда

Ченалова: Борисов, не си член на улична банда”С цялото си уважение към младите и хората, които със сигурност не ни харесват, ние не харесваме тях. Иначе щяхме да сме една партия…” Едва ли е възможно по по- елементарен начин да се говори за политически плурализъм /сложен израз/.

Всъщност Борисов свежда нещата до харесване.Нямат значение идеите за развитието на България, принципите на управление, начините и средствата. Нямат значение корупцията, бедността, игнорирането на основен принцип на правовата държава – върховенството на закона.

Нямат значение констатациите на ЕК, Държавния департамент на САЩ, Венецианската комисия, наказателните процедури срещу България, решенията на ЕСПЧ , докладите, резолюцията на ЕП от октомври т.г.

Просто някои не го харесват…
Не сме на улицата от 90-те години, за да се харесваме, Борисов. И ти не си член на улична банда. Премиер си… колкото и абсурдно да е това.

Наглостта да се правиш, че не виждаш, чуваш и разбираш колко те мрази българския народ няма да ти помогне… до време е. Няма го Цветанов да печели изборите. Има вече гражданско общество, за което е без значение кой и дали те харесва.
Престъпниците отиват в затвора, Борисов…

Румяна Ченалова, Facebook

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Коман защити Гризман: Антоан просто има лош късмет! Головете ще дойдат

Коман защити Гризман: Антоан просто има лош късмет! Головете ще дойдат,,

Наставникът на Барселона Роналд Куман коментира представявнето на нападателят на тима Антоан Гризман и заяви, че френският национал просто няма късмет в последните мачове. 

Гризман взе участие във всички мачове на “каталунците” от първенството, но все още няма попадение, а снощи срещу Ювентус два пъти нацели гредата. 

За Атлетико Мадрид той записа 133 гола в 257 двубоя и всички в Барселона очакват от него подобно представяне. 

“Антоан просто има лош късмет. Той не можеше да се справи по-добре при двата си удара, които срещнаха гредите срещу Ювентус.” 

“Той трябва да продължи да работи. Това, което той прави добре, е да създава положения на съотборниците си. Това е причината да нямаме оплаквания от него.” 

“Когато нямаш късмет, единственото решение е да не спираш да работиш. Това се отнася за всеки играч. Головете ще дойдат, не се съмнявам в това.” 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Камелия разпали страстите по секси бельо (Фото)

Камелия разпали страстите по секси бельо (Фото)

Поп фолк дивата Камелия може да привлече погледите като магнит, дори и когато не е полугола и не демонстрира явно прелестите си, които развихрят въображенията на мъжете от години, видя HotArena.
 

Изпълнителката наскоро качи няколко кадъра в профила си в социалните мрежи, които така нажежиха феновете й, че градуса във виртуалното пространство се покачи моментално.

На снимките Камелия изненадва с драстична смяна и на цвета на косата си, и на прическата, а даже и на облеклото. Няма да я познаете в този вид, а мъжете със сигурност ще се препотят пред мониторите.

Всъщност кадрите не са актуални, а от зората на кариерата на певицата през 90-те, но независимо от това ефекта е един и същи. Камелия е като истинска черна пантера, която разпалва страстите, пише Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Как да отсрочим плащане по кредит

Как да отсрочим плащане по кредитИма условия, при които могат да се отсрочват плащания по кредити, но трябва да се подпише допълнение към договора, в което ясно да са описани погасителните вноски и кога ще бъде техният падеж. Това каза в ефира на „Денят започва“ по БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в разговор за правата ни в условията на пандемия.

„За съжаление, когато имаме чисто субективен елемент, е възможно плащането на различни абонаменти услуги да бъде за сметка на потребителя. Ако въведените извънредни мерки не предполагат затварянето на тези обекти и услугите се предоставят, единствено при доброволно съгласие от страна на търговеца и чрез преговори може да се предоговори абонамента за услугата, който е предплатен за определен период от време“, обясни той и обобщи:

„Когато чисто субективно някой не тревожи, но услугата се предоставя при условия, свързани с въведените мерки, тогава не можем едностранно да се откажем и да претендираме за предплатената предварително сума.“

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico