Daily Archives: октомври 30, 2020

Румен Петков: Борисов може да е медиатор между рушвета и нощното шкафче

Румен Петков: Борисов може да е медиатор между рушвета и нощното шкафчеАбсолютната непоследователност и двойните стандарти правят хората недоверчиви към налаганите мерки срещу COVID-19. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков в контекста на последната министерска заповед, която наложи серия от ограничения, съобщи eurocom.bg.

„Преустановяват се присъствени учебни занятия за учениците в гимназиалния етап на образование, началните училища обаче ги запазват. Защо? Защото децата от началните училища не могат да останат сами вкъщи. Очевидно, че тук няма никакъв медицински аргумент. Едните ги обучаваме онлайн, другите обаче, поради това, че няма как да ги оставим сами вкъщи, родителите им трябва да ходят на работа, ще ходят на училище. Те не са ли също такъв преносител на евентуална зараза, каквито са гимназистите, каквито са и студентите, или този министър на здравеопазването не го интересува здравето на децата в началния курс? Тази абсолютна непоследователност, тези двойни стандарти правят хората недоверчиви към мерките“.

Румен Петков посочи, че затварянето на ВУЗ-овете ще повлияе пряко на подготовката на всички студенти, които искат да получат солидно образование.

„При условие, че всички медицински лица обясниха, че младите хора са по-трудно достъпни за вируса, министърът на здравеопазването иска да ми обясни, че след като миналата година бъдещите лекари на България бяха подготвени онлайн, тази година също ще ги подготвим онлайн и те ще ни лекуват след няколко години“.

За липсата на логика и последователност в мерките Петков даде пример със забраната за достъп и публика на спортни мероприятия, но конкретно посочено изключение – тенис турнирът „София Оупън “.

“Какво казваме, че тези, които са фенове на тениса, те няма как да бъдат преносители на коронавируса. Или някой е мотивирал министър-председателя да накара този изрод, който на Цветница ни говореше за стотици хиляди чували с трупове”, каза лидерът ма АБВ.

Румен Петков определи задължителния характер на ваксиниране на населението като задкулисно споразумение на Европейската комисия. Коментарът му бе във връзка със споразумението за ваксинация на населението, при която производителят не носи отговорност и заяви, че ПП АБВ се обявява категорично против насилственото ваксиниране на населението, още повече с ваксина, за която производителят не носи отговорност.

„Това решение на Европейската комисия влезе в задкулисно споразумение с единия от производителите на ваксина. В споразумението се заявява, че производителят не носи отговорност, ако бъде увредено моето здраве, когато ползвам тази ваксина. Това е престъпно. Един път ние ще дадем 336 милиона на единия производител, които той няма да ни върне, дори да се провали при производството на ваксината. Второ, ако навреди на мен и моето здраве, той няма да носи отговорност, Европейската комисия няма да носи отговорност, българският данъкоплатец ще го изплаща. Никой не би могъл да даде гаранции за това, че ако децата до 15-годишна възраст бъдат ваксинирани, това няма да навреди на тяхната плодовитост“.

Петков определи настояването на премиера за единен медицински протокол в ЕС в рамките на видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19 като пореден опит за бягане от отговорност.

„Той е медиаторът на Макрон и Ердоган. Той може да бъде медиатор между онзи, дето му носи рушвета и нощното шкафче. Той не може да бъде посредник между сериозни хора, още по-малко между държави. Той е едно нощно шкафче с милион евро. Бойко Борисов няма съвест. Не може един човек, който в шкафчето си на спалнята държи 1 милион евро и няколко кюлчета злато, който е недосегаем за правораздаването, който петни България, който продължава да разхвърля пари от джипа, да твърди, че има съвест. Това е абсурд. Той, че географски е неграмотен, че не знае обхвата на НАТО, е ясно за всички, но той твърди, че можеше още от юли, август и септември да бъде предвидено като военна организация да действаме срещу този коронавирус. Той счита, че САЩ, те са част от НАТО, да не кажа гръбнакът на НАТО, да не кажа стожерът на НАТО, да не кажа, че те са НАТО, ще имат единен протокол с нас и Северна Македония и разбира се Европейски съюз“.

Петков определи подобно предложение като недоразумение и подчерта, че то не може да бъде приложено дори за рамките само на България.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Наследството на Ван Гаал: Страхотни играчи, на които холандецът е дал шанс

Наследството на Ван Гаал: Страхотни играчи, на които холандецът е дал шанс,, Холандският специалист Луис ван Гаал има страхотна кариера зад себе си. Той спечели 20 трофея с 5 клуба за 24 години, включително и Шампионската лига с родния Аякс. 

В холандския тим Ван Гаал се изгради като откривател на таланти, като даде шанс на куп бъдещи звезди да дебютират в състава. 

Той води още отборите на Барселона, АЗ Алкмаар, Байерн Мюнхен и Ман Юнайтед, където продължи да изповядва тази философия да дава шанс на млади таланти. 

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ФУТБОЛИСТИ, КОИТО СА ДЕБЮТИРАЛИ ПРИ ХОЛАНДЕЦА: 

ДАВИД АЛАБА

КЛУБ: БАЙЕРН МЮНХЕН 

ГОДИНА: 2010

ЕДГАР ДАВИДС

КЛУБ: АЯКС 

ГОДИНА: 1991

ГАБРИ

КЛУБ: БАРСЕЛОНА

ГОДИНА: 1999

АНДРЕС ИНИЕСТА

КЛУБ: БАРСЕЛОНА 

ГОДИНА: 2002

ПАТРИК КЛУЙВЕРТ

КЛУБ: АЯКС 

ГОДИНА: 1994

ДЕНИ ЛАНДЗААТ 

КЛУБ: АЯКС

ГОДИНА: 1996

МАРИО МАЛХИОТ

КЛУБ: АЯКС 

ГОДИНА: 1996

КАРЛЕС ПУЙОЛ

КЛУБ: БАРСЕЛОНА 

ГОДИНА: 1999

МАРКЪС РАШФОРД

КЛУБ: МАН ЮНАЙТЕД

ГОДИНА: 2016

КЛАРЪНС ЗЕЕДОРФ 

КЛУБ: АЯКС 

ГОДИНА: 1992

ВИКТОР ВАЛДЕС

КЛУБ: БАРСЕЛОНА 

ГОДИНА: 2002

ШАВИ

КЛУБ: БАРСЕЛОНА

ГОДИНА: 1998

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Мария Илиева: Влюбена съм

Мария Илиева: Влюбена съм

Актрисата отговаря на „20-те въпроса на Мария Игнатова“ в „Папараци – ново 20!“

 

Тази неделя в единствения по рода си комедиен таблоид у нас – „Папараци – ново 20!“ зрителите ще се забавляват с откровенията на една от най-обичаните певици у нас – Мария Илиева. Тя ще разкрие най-интересните си истории в отговор на „20-те въпроса на Мария Игнатова“.

 

На 1 ноември Мария Илиева ще хвърли истинска бомба в „Папараци – ново 20!“. Пред водещата тя ще признае, че е влюбена. На въпрос на Мария Игнатова – как изглежда влюбената Мария Илиева, певицата без да се замисли отговоря – „Ето така – като мен. Сияйна, мога да скоча толкова високо, колкото не съм си представила, че бих могла. Имам този заряд. Щастлива съм. Обичам да събирам хубавите моменти. С тях се обграждам и това ми дава огромна доза устрем. Аз харесвам мислещи хора и това е единствената причина интересът ми да бъде задържан по-дълго време.“

 

Сред въпросите, които ще зададе водещата е и „Чия е Мария?“. „Първо на публиката ми и второ на човека, в който съм влюбена и обичам.“ Признава Мария Илиева. В отговор на това откровение Мария Игнатова се пошегува, че явно в студиото има две влюбени Марии.

 

Всичко това естествено ще доведе и до въпрос за личното пространство и как се отразява на певицата и семейството й известността. „За мен известността не е била никога самоцел, а следствие на това, което правя. Всеки има личен живот, върхове, падове, разочарования, щастие, но личното пространство ми е много свидно и оскъдно и много мразя някой да си вре носа. Не обичам някой да се завира в моя интимен свят“ – ще сподели Мария Илиева.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Удължава се крайният срок за набиране на преброители и контрольори за Преброяване’2021

Удължава се крайният срок за набиране на преброители и контрольори за Преброяване’2021prebrojavaneУдължава се крайният срок за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд, тъй като към настоящия момент общо за страната са набрани 53.3 % от необходимите преброители и 61.7 % от необходимите контрольори. Това съобщават от Националния статистически институт и уточняват, че срокът се удължава до 16 ноември 2020 г. включително.
За населените места в община Плевен необходимият брой преброители са 372, до 28.10.2020 г. документи са подали 180 души, което е 48.4 % от необходимите. Нужни са и 98 контрольори, а подали документи са 21 души, което е 21.4 %. Кандидатите трябва да подадат заявление (по образец), придружено от автобиография (по образец), копие от диплома за завършено образование, документ, удостоверяващ IBAN, и цветна снимка на фотохартия с размери 3.0 х 3.8 см в Центъра за административно обслужване на Община Плевен, пл. „Възраждане” № 4, съгласно приложенията.        
Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени и от сайта на Преброяване`2021 на Националния статистически институт –  https://www.nsi.bg/bg/content/18507/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-2021.
Задължителни изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са:
• да са навършили 18 години, да имат минимум средно образование;
• да не са осъждани или поставени под запрещение.
Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.
Общинската преброителна комисия информира кандидатите за преброители и контрольори, че от тях се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа в определения от закона срок. Заплащането на труда им ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.

Powered by WPeMatico

От 30 октомври се отваря прием по de minimis за реализация на българско говеждо месо

От 30 октомври се отваря прием по de minimis за реализация на българско говеждо месоkraviОт 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева. Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември.
Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда при въведеното извънредно положение у нас заради пандемията от коронавирус (COVID-19).
Говедата, предназначени за клане следва да са отглеждани поне 6 месеца до датата на клане в стопанството на земеделския стопанин, кандидат по помощта. Те трябва да бъдат продадени от стопанството директно на кланица за клане, заклани на ишлеме или в собствения кланичен пункт на земеделския стопанин. Необходимо е продадените и заклани животни да бъдат на възраст от 12 месеца включително до навършване на 24 месеца. Помощта се предоставя за животните, заклани и реализирани в периода 1 август – 18 ноември 2020 г. Размерът на подпомагането е до 150 лв. на заклано говедо.
Указанията по схемата са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico