Monthly Archives: ноември 2020

Масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки извършват съвместно здравни експерти и полицаи от Търновска област

Масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки извършват съвместно здравни експерти и полицаи от Търновска област

Велико Търново. Засилен проверки на работещите търговски обекти от Великотърновска област предприеха експерти от Регионалната здравна инспекция съвместно с полицаи от региона. Това съобщават от пресцентъра на РЗИ.

От там уточняват, че на 27 ноември /петък/ екипи на полицията и инспектори са извършили съвместни проверки (общо 10) по спазване на разпоредените противоепидемични мерки в големи търговски обекти и центрове на територията на Велико Търново във връзка с промоциите „Черен петък“ (МОЛ – Велико Търново, търговски вериги „Практикер“, „Технополис, „Техномаркет“, JYSK и др.), при които е установено, че мерките се спазват от персонала и посетителите.

На 28 ноември /събота/ екипи на РЗИ – Велико Търново са извършили проверки (част от които съвместно с РУ на МВР – Велико Търново) по спазване на влязлата в сила Заповед №РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването в обекти на територията на градовете Велико Търново и Горна Оряховица (Централен кооперативен пазар и Коледен базар – Велико Търново, Скай център, „Ритейл парк“ – Велико Търново и други търговски обекти) – общо 11 проверки, при които не са констатирани нарушения, дадени са указания по прилагане на заповедта.

Контролът продължава.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Тома Биков: Не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката

Тома Биков: Не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставкатаЗащо той дойде в парламента, за мен остава неясно и до момента. Аз съм крайно притеснен от адекватността на действията на този министър. Изразявам моето лично мнение. След всичко това, което каза, не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката.
Това заяви депутатът Тома Биков пред “България он еър”

Повод за атаката му срещу Ревизоро са изразените пред парламента в края на миналата седмица опасения от екоминистъра за суша и водна криза за земеделците. Биков е учуден, че Димитров не е подал оставка след изявлението му в Народното събрание.

„Според мен случаят с изказването на Емил Димитров в парламента, е преекспонирана ситуация. Не можах да разбера, защо той дойде в залата. Останах учуден от неговото искане“.

„А то е към българското Народно събрание, всяка група да му даде по двама депутати, на които той да обясни какво се случва. Ако един министър идва в парламента, той или трябва да предложи законопроект, или да си подаде оставката, или да дойде на парламентарен контрол, допълни той.

Всички тези обвинения той можеше да ги каже на пресконференция в Министерството на околната среда. Моето несъгласие с него не отменя водния проблем в България. Този проблем изисква дългосрочни усилия, не може да бъде решен за един мандат. Там е важно да има последователна политика. Прекалено важен въпрос е, за да бъде използван по такъв атрактивен начин, посочи Биков.

Ако е толкова притеснен, можеше да потърси министър-председателя, защото той може да му помогне, не парламентът, в тази конкретна ситуация. Координацията би трябвало да се осъществи на ниво изпълнителна власт, а не на ниво парламент, без ясно искане към депутатите.

Аз, като депутат, питам г-н Димитров, с какво мога да му бъда полезен на него? Един доста по-компетентен човек е председателят на комисията – това е Ивелина Василева, министър в предишния мандат. Подобно поведение за мен е абсолютно необяснимо. Досега не сме имали сигнали от негова страна за такъв тип проблеми.

Съжалявам, че Ивелина Василева не е начело на това министерство! Това е мое лично мнение.

Относно проблема с водата. Ние имаме амортизирана мрежа. Инвестицията на държавата трябва да бъде около 10-12 милиарда. Това означава, че трудно ще се случи бързо.

Относно критиката от страна на президента Румен Радев за мерките срещу коронавируса, Тома Биков каза: „Каква е неговата позиция? Той е „за“ затварянето или „против“? Не можах да разбера. Той казва „спазвайте мерките“. Ние казваме същото. Една година той няма позиция, освен пазете дистанция. Преди това казваше, че вирусът на Шипка бил един, пък в София – друг. Шеги и закачки. А тази криза е изключително сериозна в цяла Европа.

През лятото беше направена реорганизация на системата. Това, че имаме COVID-отделения е реорганизация. Никоя здравна система не бе готова за тази пандемия. Винаги сме предупреждавали, че ще има втора вълна.

Тази теза през лятото беше доста непопулярна. Тогава имаше друг дневен ред на обществото. Например президентът искаше в този момент да не говорим за коронавируса, а за предстоящите избори, да нямаме бюджет и да нямаме мерки. В този момент щеше да се случва точно това. Щяхме да ходим на избори, може би щяха да бъдат отложени заради ситуацията“, допълни депутатът от ГЕРБ.

Относно критиките на президента към Бюджет 2021, Тома Биков заяви, че „можехме да направим бюджет, който да ореже всички разходи. Ние не влязохме в капана на един индоктриниран подход – да действаме в лоши времена така, както действаме в добри. Досега ни обвиняваха, че оставяме излишък в бюджета. Ако бяхме изпълнили алтернативните бюджети на БСП, нямаше да имаме възможност нито да вземем заем на толкова ниска лихва, нито щяхме да имаме резерв за справяне със сегашната ситуация“, категоричен е Тома Биков.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Робъртсън: Защо моето влизане беше отсъдено като дузпа, а тези срещу Рашфорд и Траоре – не?

Робъртсън: Защо моето влизане беше отсъдено като дузпа, а тези срещу Рашфорд и Траоре – не?,,

Левият бек на Ливърпул Анди Робъртсън коментира ситуацията, при която беше отсъдена дузпа за Брайтън в 93-ата минута в двубоя между двата тима, завършил 1:1. 

Робъртсън фаулира Дани Уелбек в опита си да изчисти топката и след използването на ВАР реферът посочи бялата точка. 

“Нямам проблеми с това, че отсъдиха дузпа за моята намеса. В неделя обаче видях две влизания срещу Рашфорд и Траоре, които бяха много подобни, но не бе отсъдено нищо. Моето мнение е, че или и трите ситуации трябваше да бъдат дузпи, или нито една от трите. Всички искахме да има последователност. Мислехме, че ще получим това с ВАР, но не бяхме прави”, коментира Робъртсън.

“I’ve got no problem if my tackle is a penalty…But I saw two similar instances on Rashford and Traore that weren’t punished”

Andrew Robertson says VAR is ‘crying out for consistency’ following the controversial penalty he conceded against #BHAFC pic.twitter.com/CLVNB26GOq
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) November 30, 2020

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Врачка реди живота на Андреа

Врачка реди живота на Андреа

Жена детектив, наследница на гръцката Ванга! Това е Здравка Атанасова – врачката на звездите, узна HotArena.Здравка, която е отраснала в Гърция, е единствената българка, наследничка на измирската магьосница Катина, позната още като гръцката Ванга. Атанасова е сред малкото “избрани” да гледат на карти “Десте”, чиято история датира от древността. Самата тя има пророчески дарби от малка.

Преди да се отдаде на древната наука, в продължение на 13 години Здравка работи в Гърция като частен детектив. Работата е сбъдната мечта за нея заради силния инстинкт, който притежава, и чувството за справедливост. “Бившият ми съпруг имаше частна детективска агенция и започнах да работя при него. Бях най-добрата жена детектив в Гърция. Нонстоп обикалях цялата страна. Помогнахме на много хора. Например успяхме да докажем много случаи на насилие или унижение в училищата, на които учениците бяха жертви на учителите, и да предотвратим бъдещи такива. Най-често доказвахме изневери, за тях ни наемаха много. Беше забавно как хората, хванати в изневяра, се опитват да се оправдаят. Имахме по три-четири случая на разкрити изневери на ден” – разказва Здравка пред “България Днес“, която и в родината продължава с детективската дейност. Продължава да пътува и до южната ни съседка, когато експоловинката й има нужда от нейната помощ.

След развода Здравка се мести от Патра в Солун. Дълго време е без работа, но в чантата си носи карти “Десте”, подарени й от Мара Меймаридис. Тя е племенница на митичната магьосница Катина и е жената, която е открила дарбата на Здравка да врачува на тях.

“Преди години бях ходила при Мара, за да ми врачува, и преди да си тръгна, тя ми даде тези карти. Когато бях гладна и без работа в Солун, тъй като никой не искаше да работи с мен заради бившия ми съпруг и това, че съм била в конкуренцията, всяка нощ я сънувах. Обадих й се, за да я попитам защо ми подари тези карти. Тогава тя каза, че съм избрана и трябва да се отдам на това да помагам на хората чрез тях. Първоначално не повярвах. Мара ми предложи да ме обучава безплатно, което не се случва често в тези среди. Приемаше ме като дъщеря” – споделя Атанасова, която сред своите последователи е известна като Зара.

Опитът й с картите я води в България, където става част от “Академията” на известната сексоложка Наталия Кобилкина. Здравка работи с редица популярни личности, с нея се свързват хора от целия свят. Фолкпевицата Андреа е сред многото доверили й се. Фолкпевицата споделя, че именно с помощта на магьосницата успява да подреди живота си и да направи правилните избори.

“Андреа е много сериозна и дълбока личност. Много начетена и уравновесена, добра душа е” – казва Здравка, допълвайки, че е отказвала да работи с редица други фолкпевици.

“Идвали са много при мене от този бранш, които са искали да навредят на колежка, която има повече успех. Никога не съм се занимавала с подобни неща” – споделя Атанасова. Магия, но и наука са измирските карти “Десте” според Здравка. Тя твърди, че те не само предричат съдбата на хората, а ги насочват по кой път да поемат, когато се колебаят. С това са свързани и специалните ритуали, които Атанасова прави.

“Ритуалите говорят на подсъзнанието. То сменя фокуса, насочва енергията към желанието и намалява страха. Ние ръководим живота си с мислите си. Създаваме нова реалност” – твърди магьосницата детектив и дава за пример голямата българска пророчица Ванга.

Желание за по-добро финансово положение, проблеми в брака или липса на любов са мотивите, които най-често водят хората при нея. “Има много хора, които искат да вредят. На тях категорично отказвам услугите си. Искам хората да разберат едно – всичко, което се случва в живота ни, е предизвикано от нашата мисъл. Ритуалите са най-вече за това да насочиш мисълта си към това, което желаеш, и да го предизвикаш в живота си, да се изчистиш от негативното. На това аз уча хората като треньор. Научно доказано е, че това действа. Когато човек е добронамерен и си гледа своята паничка, светът е много по-добър. Другото важно е, че хората трябва да се научат сами да се справят, а не да са зависими от някого. Да следват себе си, а не да чакат лесното. Ето защо много хора вярват в черни магии и ги търсят. Българите смятат, че така лесно ще постигнат всичко” – споделя блондинката, която в момента пише своя автобиографична книга, убедена, че четивото й ще развълнува мнозина.

Две години преди пандемията Здравка и учителката й Мара Меймаридис я предсказват. По време на обучителен семинар на Мара присъстват 19 души. При обща медитация всички виждат числото 19, много смърт и страдание.

“Очаква ни Трета световна война, която ще се нарича “Война-19” – отсича тогава Мара. Две години по-късно нейните ученици откриват това пророчество като новия коронавирус. “Няма да свърши скоро тази пандемия. Това е уникален световен бизнес, от който много хора печелят. Да не се страхуваме! Страхът привлича още повече страх” – смята Здравка.

Редица неуверени дами, които търсят любовта, се обръщат към Здравка. Беладона, зашита в червен плат, и кратко заклинание са рецептата за успеха им. “Когато закача своя червен плат на полата, аз знам, че той е там, и това ще ми помогне да съм по-уверена. Така ще създам възможността мъжът да ме намери” – обяснява пророчицата детектив.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

400 машини са включени в чистенето на републиканските пътища, в Троянския проход има гъста мъгла

400 машини са включени в чистенето на републиканските пътища, в Троянския проход има гъста мъглаmaglaБлизо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. Обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна снегопочистваща техника. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия.
Временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проход „Троянски“. Заради гъста мъгла видимостта в най-високия старопланински проход е до 100 м. Поради силен снеговалеж временно е ограничено движението на всички МПС по второкласния път II-21 Русе – Силистра в участъка от разклона за с. Пожарево до кръстовището за с. Гарван.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Powered by WPeMatico