Daily Archives: ноември 6, 2020

До 10 ноември животновъди и картофопроизводители заявяват помощ за погасяване на кредити

До 10 ноември животновъди и картофопроизводители заявяват помощ за погасяване на кредитиDF zemedelie logoДо 10 ноември 2020 година, вторник, от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще приемат заявления по схемата на държавна помощ „Помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19“, съобщават от институцията. Бюджетът по помощта е 56 580 000 млн. лв.
Държавната помощ ще подпомогне земеделски производители – животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, които са отсрочили кредитите си, предоставени от ДФ „Земеделие“ в периода 2008-2012 г. и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID 19.
Подкрепата е под формата на преки безвъзмездни средства, покриващи част от главницата и лихвите, дължими по заеми, които вече са били отпуснати на стопаните от ДФЗ в периода 2008 – 2012 г. Целта е да се отговори на нуждите от ликвидност на земеделските производители и да им се помогне да продължат своите дейности по време на и след избухването на пандемията от коронавирус. Размерът на помощта за един стопанин е до 100 000 евро.
Подпомогнати за покриване на част от разходите по кредити, редовно отсрочени до 27.11.2020 г, ще бъдат земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 г.
На финансиране подлежат производители, които нямат изискуеми публични задължения към държавния бюджет.
Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.

Powered by WPeMatico

Ченчев: ГЕРБ вкарва в залата и карантниран! Ще сезираме РЗИ

Ченчев: ГЕРБ вкарва в залата и карантниран! Ще сезираме РЗИВ залата влезе човек от управляващото мнозинство, който официално се е обявил за карантиниран. Това каза народният представител от ПГ на “БСП за България” Иван Ченчев в процедура по начина на водене, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Моля ви се, вземете мерки, защото няма никакъв ред в залата. Второ, вие направихте кворум след като обявихте 30 минути за повторна регистрация. Станаха 40 и нещо минути. След което, г-жо председател, давате старт на заседание със 121 гласа, а вътре в залата влезе човек от управляващото мнозинство, който официално се е обявил за карантиниран”, каза още Ченчев.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева попита кой е този човек, а Ченчев ѝ отговори: “Вие знаете много добре кой е. Ако това се окаже така, ще сезираме РЗИ”, каза още Ченчев.

Според него не само, че ГЕРБ управлява с напазарувана група, а е започнала и да вкарва болни хора.

БСП първо да прочетат – РЗИ не е дало предписание. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Лъчезар Иванов в процедура по начина на водене и в отговор на обвиненията на Иван Ченчев за карантиниран депутат в пленарната зала.

“Искам да се обърна към всички вас. Виждаме, че от опозицията са 18 човека. Тук дойдоха, за да пречат на нашата работа, която всички граждани в момента на Република България ни чакат да приемем бюждета. Тук излизат колеги, които първо да прочетат. Четете повече. РЗИ не е дало предписание, г-н Ченчев. Като гледате и броите, бройте по-добре.

Г-жо председател, нека да не хабим ценното време и да преминем към същността на нашата работа и приетата програма като дневен ред”, каза още Иванов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Първо във F24: Халибрям Кърмаджъ – Системата е пред сензационен трансфер във Втора лига!

Първо във F24: Халибрям Кърмаджъ – Системата е пред сензационен трансфер във Втора лига!,,

Юношата на Чавдар (Етрополе) Халибрям Кърмаджъ – Системата може доста сензационно да се завърне в професионалния футбол през зимата, научи Football24.bg.

Той прави фурор в областната група с екипа на родния си Асеновец за който има 10 гола и 6 асистенции в мачовете, които е изиграл до момента.

“Има запитвания, но ще изчакаме до зимата”, призна самият футболист пред нашата медия.

Кърмаджъ има опит във втория ешалон с екипите на Нефтохимик, Оборище Панагюрище и Ботев (Гълъбово).

Той прекара обаче известно време в Германия, където играеше по ниските дивизии и паралелно работеше със своя баща.

Сега обаче 23-годишният състезател е готов отново да обърне по-сериозно внимание на футбола. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Започна яростна битка за наследството на Христо Сираков! Вдовиците му го кремирали от страх да не лъснат неизвестни негови деца с претенции

Започна яростна битка за наследството на Христо Сираков! Вдовиците му го кремирали от страх да не лъснат неизвестни негови деца с претенции

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/11/search-2.gif"></a>
</div>
            </nav>


555

06 Ноември 2020, 15:59
Харесай


Яростна и ожесточена битка се води за разпределението на богатството на Христо Сираков, научи HotArena. Бохемът не е оставил завещание, което усложнява допълнително ситуацията за близките му. Между тях вече е възникнало сериозно напрежение.Всъщност цяла България познава Христо Сираков като плейбой №1, но малцина знаят с какъв точно бизнес се е занимавал. Българският Хю Хефнър издъхна на 22 септември едва на 64-годишна възраст в столична болница, след като изпадна в  кома след втори тежък инсулт. Той остави две деца от две жени. Като свое дете е отгледал и дъщерята от предишен брак на първата си съпруга Мария Бешлиева – Деница, която днес е на 33 години. Мария му е родила и дъщеря, в момента на 22 години. Анна-Мария се е дипломирала в Royal Hollоway University of London и в момента живее в Италия. От манекенката Ирен Онтева, която през последните години манекенката живееше в лукс и разкош из Лазурния бряг, Сираков има 16-годишен син Кристиян. След раждането на момчето Сираков и Онтева водеха ожесточена съдебна битка за попечителството му. Бизнесменът спечели родителските права, но след това великодушно ги отстъпи на майката. След смъртта на Сираков Ирен се явява попечител на 16-годишния Кристиян, тъй като е непълнолетен. В качеството си на такaвa, Онтева ще има право да се разпорежда с всичко, което синът й получи от татко си. Тийнейджърът до последно е живял с него в имението му в Щъркелово гнездо край София. Заради плейбойския нрав на Христо Сираков, неговите вдовици предвидливо са го кремирали. С унищожаването на неговото ДНК те си гарантирали, че няма да се появят негови евентуални наследници, които да претендират, че са му деца. През последните години бизнесменът се е грижил за поне 10-ина бивши приятелки, на които помагал финансово. Припомняме, че преди време се понесе мълвата, че Христо Сираков е затънал в дългове доста преди да бъде застигнат от смъртта. Според някои не е изключено да се окаже, че наследниците му ще наследят неговите дългове, вместо така желаните милиони.
Малцина бяха наясно с бизнеса на покойния бонвиван. Дълги години Сираков управляваше оръжейна компания и работеше основно на италианския пазар. Близките му го определят като изключително заможен човек с активи за милиони. Той бе ранима душа с голямо сърце, помагаше на мнозина, но дали са го оценили, питаха се неговите близки, които го изпратиха в последния му път в църквата „Света София”. Тленните му останки бяха разпръснати над резиденцията му в Щъркелово гнездо, а останалата около къщата му в Италия, в която са му гостували не едва и две родни красавици и плеймейтки. Доведената дъщеря на вече покойния бизнесмен Христо Сираков ръководи бизнес за милиони. 43-годишната Деница Бешлиева е собственичка на голямата верига аптеки, както и на още 4 фирми с разнородна дейност, научи „Уикенд“. Деница е дъщеря на първата съпруга на Сираков от предишен брак, която бизнесменът е отгледал и винаги е приемал като свое чедо. Именно Христо е помогнал в стартирането на бизнеса на амбициозната брюнетка. Той е инвестирал първоначалната сума в компаниите на момичето.
„Аз всъщност имам три деца, защото първата ми жена Мария има дъщеря – Деница, която се появи в живота ми, когато беше 11-годишна. Отгледах я, грижих се за нея, докато не завърши дипломация в университета във Флоренция. В прекрасни отношения сме въпреки раздялата с майка й, почти като баща съм й, обичам я като дъщеря“ – признаваше приживе бизнесменът, известен с прозвището си Ицо Стоте манекенки. Покрай пандемията от коронавирус именно аптеките са сред най-печелившите. На ден те правят оборот от стотици хиляди левове. Доведената дъщеря на Сираков върти цели 19 аптеки в цялата страна. Тя има съдружник, но основно Бешлиева се занимава с бизнеса. Приживе плейбоят, който издъхна на 22 септември след прекаран тежък инсулт и коронавирус, се гордееше изключително много с децата си. 

Сподели

HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Още 10 тона дезинфектант и 2000 предпазни маски дарява Пламен Тачев – този път на Община Червен бряг!

Още 10 тона дезинфектант и 2000 предпазни маски дарява Пламен Тачев – този път на Община Червен бряг!

Още 10 тона работен разтвор дезинфектант и 2000 предпазни маски дарява народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев – този път на Община Червен бряг. Те ще бъдат разпределени сред отделите и звената, изложени на най-голям риск от заразяване с коронавирус – гарантира кметът д-р ЦветанКостадинов.

https://www.facebook.com/PlamenTachevPetrov/videos/368289394285576/

Препаратът служи за дезинфекция и почистване на всякакви повърхности, подови настилки, медицински кабинети и отделения, класни стаи, обществени сгради.

От тези 10 тона ще получат болницата в Червен бряг, всички училища, детски градини и кметства на територията на общината.

Преди дни Пламен Тачев предостави 2 тона разтвор и 2000 маски и на Сдружението на общопрактикуващите лекари в областПлевен. Организацията  ще ги раздаде на всички 200 лични лекари, работещи в областта – не само в града, но и в малките населени места и селата.

Снимки и информация: ПП ГЕРБ – Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico