Daily Archives: декември 4, 2020

Възстановено е движението по път III-197 Сатовча – Доспат, след разклона на Сатовча

Възстановено е движението по път III-197 Сатовча – Доспат, след разклона на Сатовча

4 Декември 2020 | 17:53 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/12/e035cb9a37419c78a8186d65436bee63.jpg" alt="Възстановено е движението по път III-197 Сатовча - Доспат, след разклона на Сатовча"><figcaption>Снимка: Информационна агенция "Фокус"</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="35">
              <b><i>Благоевград. </i></b>Възстановено е движението по път III-197 Сатовча - Доспат, след разклона на Сатовча. Това съобщиха от пресцентъра на <b>Агенция "Пътна инфраструктура"</b>.
              </div>

          © 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Автошествие в София блокира “Цариградско шосе”

Автошествие в София блокира “Цариградско шосе”Антиправителствени демонстранти проведоха в София протестно автошествие. То тръгна от сградата на Българската народна банка и стигна до парка “Врана”, като автомобилите се движеха с 20 километра в час. Според т.нар. Отровно трио по този начин се показва, че протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор не са приключили, съобщи БНР.

Това е второто автошествие, организирано от протестиращите, които излязоха на улицата в началото на месец юли:

“Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемиологичните мерки, защото виждаме, че ситуацията в държавата е доста сложна с коронавируса. Днес отново ще караме този път в друг маршрут – до двореца “Врана”, с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите”.

“Нищо по-различно от целта, която поставихме в първия ден на протеста: двете оставки, честни избори. Това е”.

“Тръгваме от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерски съвет. Минаваме покрай втория лагер, който беше до университета, третият е “Орлов мост”, продължаваме до царствените покои, които слава Богу, за Борисов не се намират във “Врана”, и ще направим обратен завой.

Това заявиха участници в проведеното в София антиправителствено автошествие.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Най-после! Септември Симитли счупи каръка и записа класическа победа над Миньор (Перник)

Най-после! Септември Симитли счупи каръка и записа класическа победа над Миньор (Перник),,

Септември (Симитли) постигна класическа победа с 3:0 над Миньор (Перник) в среща от 16-ия кръг на Втора лига, а след нея домакините са 8-и с актив от 18 точки. “Чуковете” пък са на 13-ата позиция с четири точки по-малко. 

Срещата се изигра на стадиона “Христо Ботев” в Благоевград. Запро Динев (32′) даде преднина на домакините, а Китан Василев (87′) от дузпа и Илия Карапетров (90+1′) оформиха финалния резултат в самия край на срещата. С тази своя победа отборът от Симитли прекъсна серията си от 5 поредни загуби в първенството

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Тоца спретна домашен рожден ден на мъжа си

Тоца спретна домашен рожден ден на мъжа си

Скандалната носителка на титлата „Мис България“ Антония Петрова спретна домашен празник на любимия си мъж Ивайло.

 

Тя сподели в уеб пространството снимки на съпруга си и детето, където в домашна обстановка духат свещичките на тортата.

 

Над фотосите Тоца, както казват на миската в светското пространство, написа: „Моят съпруг навърши 42! Бъди ни здрав дълги години! Благодарим ти с Бест за това, че ни обгрижваш толкова много! Обичаме те! Ти си ни всичко! Най-добрият Баща и Съпруг“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

През третото тримесечие на 2020 г. брутният вътрешен продукт възлиза на 31 676 млн. лв., което е спад от 5.2% в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г.

През третото тримесечие на 2020 г. брутният вътрешен продукт възлиза на 31 676 млн. лв., което е спад от 5.2% в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г.

София. През третото тримесечие на 2020 г. брутният вътрешен продукт (БВП) възлиза на 31 676 млн. лв. по текущи цени. Преизчислен в евро, БВП е съответно 16 196 млн., като на човек от населението се падат 2 338 евро. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ). Сезонно изгладените данни показват спад от 5.2% на БВП през третото тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на предходната година и повишение от 4.3% спрямо второто тримесечие на 2020 година.

БВП в стойностен обем, текущи цени
Трето тримесечие на 2020 година
По предварителни данни произведеният брутен вътрешен продукт през третото тримесечие на 2020 г. възлиза на 31 676 млн. лв. по текущи цени. На човек от населението се падат 4 572 лв. от стойностния обем на показателя. При среден за тримесечието валутен курс от 1.6741764 лв. за 1 щатски долар БВП възлиза на 18 920 млн. долара и съответно на 2 731 долара на човек от населението.
Създадената от отраслите на националната икономика брутна добавена стойност през третото тримесечие на 2020 г. възлиза на 27 288 млн. лв. по текущи цени.

През третото тримесечие на 2020 г. относителният дял на аграрния сектор в добавената стойност на икономиката увеличава равнището си спрямо същото тримесечие на предходната година с 0.2 процентни пункта. Индустриалният сектор увеличава относителния си дял в добавената стойност на икономиката с 1.7 процентни пункта до 27.5%. Относителният дял на добавената стойност, реализирана от дейностите в най-големия сектор на икономиката – този на услугите, намалява до ниво от 66.0% при 67.9% през съответния период на предходната година.

За крайно потребление през третото тримесечие на 2020 г. се изразходват 76.7% от произведения БВП. Инвестициите (бруто образуване в основен капитал) формират 17.0% от произведения БВП. Външнотърговското салдо от стоки и услуги е положително.

Темп на прираст на БВП по сезонно изгладени данни
Тримесечни изменения

Според сезонно изгладените данни през третото тримесечие на 2020 г. БВП нараства спрямо предходното тримесечие с 4.3%. Брутната добавена стойност в икономиката нараства с 3.9%.
По предварителни данни за третото тримесечие на 2020 г. крайното потребление нараства с 3.2%, а бруто капиталообразуването – с 12.9%. Износът на стоки и услуги повишава равнището си
спрямо предходното тримесечие според сезонно изгладените данни с 2.0%, а вносът на стоки и услуги – с 20.8%.

Годишни изменения
БВП намалява с 5.2% през третото тримесечие на 2020 г. в сравнение със същото тримесечие на предходната година според сезонно изгладените данни.
През третото тримесечие на 2020 г. спрямо същото тримесечие на предходната година брутната добавена стойност се понижава с 4.6%. Спадът на брутната добавена стойност се определя от регистрираното намаление при: Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети; транспорт, складиране и пощи; хотелиерство и ресторантьорство – 12.9%, Култура, спорт и развлечения; други дейности; дейности на домакинствата като работодатели; недиференцирани дейности на домакинствата по производство на стоки и услуги за собствено потребление; дейности на екстериториални организации и служби – 7.6%, Добивна промишленост; преработваща промишленост, производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива, доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване – 7.1%, Операции с недвижими имоти – 5.9%, Селско, горско и рибно стопанство – 4.7%.

По отношение на компонентите на крайното използване влияние за регистрирания икономически спад има бруто капиталооблазуването – с понижение от 9.6%, и износът на стоки и услуги – с намаление от 20.8%. Вносът на стоки и услуги намалява с 4.3% в сравнение с третото тримесечие на 2019 година.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico