Daily Archives: януари 4, 2021

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проход „Предел“ поради силен снеговалеж и снегопочистване

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проход „Предел“ поради силен снеговалеж и снегопочистване

4 Януари 2021 | 18:05 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/01/36dd8737d03a0d85dd1cc75c0bb28338.JPG" alt="Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проход „Предел“ поради силен снеговалеж и снегопочистване "><figcaption>Снимка: Информационна агенция "Фокус"</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="35">
              <b><i>София. </i></b> Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проход „Предел“ поради силен снеговалеж и снегопочистване. Това съобщиха от пресцентъра на <b>Агенция "Пътна инфраструктура"</b>. 
              </div>

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Тодор Кантарджиев: Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия коронавирус

Тодор Кантарджиев: Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия коронавирусЗагубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия коронавирус. Това каза пред „Фокус“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той обясни, че обикновено COVID инфекцията се развива по-бавно, a инкубационният ѝ период е по-дълъг.

„Обикновено започва с дразнене в гърлото, а при младите хора със здрава имунна система първо се губи обоняние. Това притеснява хората, въпреки че загубата на обоняние обикновено е прогноза, че по-лесно ще се мине през заболяването. Критерият е повишаването на температурата и непродуктивна кашлица. Грипната инфекция започва за часове. Френската дума „grippe“ значи сграбчвам. Най-добре е да има лабораторно потвърждение чрез тест“, каза той.

Според проф. Тодор Кантарджиев антигенните тестове са подобрили диагностиката на вируса и са достъпни за общопрактикуващите лекари и бърза помощ. Не трябва да се забравя обаче, че те не са чувствителни, колкото PSR тестовете. Освен това през втората половина на заболяването антигенният тест ще покаже негативен резултат, обясни проф. Кантарджиев.

„Ако се разболееш, в първите клинични симптоми антигенният тест обикновено е положителен, но след няколко дни боледуване – температура, болки в гърлото, кашлица, неразположение и главоболие, които са симптоми на COVID, антигенният тест може да е отрицателен след третия ден, но PSR тестът ще е положителен“, обясни той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Марта Вачкова и Владо Пенев заживяха заедно, но все още без брак

Марта Вачкова и Владо Пенев заживяха заедно, но все още без брак

Марта Вачкова и Владо Пенев се събраха и вече живеят заедно, но засега без брак. Малко преди Нова година двете звезди на телевизията и театъра са заживели заедно, твърдят пред „Телеграф“ техни колеги. Те уточняват, че местоположението на семейното гнездо не е уточнено окончателно: няколко дена двамата прекарват в дома на Марта на столичния булевард „Пенчо Славейков“, след това се местят в дома на Владо на улица „Иван Вазов“.

Инициатива за събирането им проявила Дарина Павлова, която е най-добра приятелка на Вачкова още от студентските години. Миналата година Владо и Марта на няколко пъти са били скъпи гости на госпожа Мулти в различни кътчета на света. Последно през декември й гостуваха в Дубай, където Павлова им организира различни забавления за сплотяване на връзката, сред които и разходка в сърцето на пустинята и лов със соколи.

Новогодишните празници Марта и Владо също изкараха като двойка. Първо отидоха на гости на Катето Евро в Кокаляне. Там си организираха и колективно изпълнение с още колеги на песента на Дони „Страхотен ден“. След това Вачкова и Пенев се отправиха към Щъркелово гнездо, където си направиха прекрасни фотоси сред природата и заздравиха връзката си.

В края на годината заедно с Евтим Милошевв, жена му Христина Апостолова и други колеги от „Откраднат живот” актьорите посетиха Царска Бистрица. Там хапнаха прясно уловена риба и обсъдиха как ще продължат снимките на 11-ия сезон на сериала, които започнаха миналия месец.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Депутатът Пламен Тачев: Няма ангажимент, който да съм поел и да не съм изпълнил!

Депутатът Пламен Тачев: Няма ангажимент, който да съм поел и да не съм изпълнил!Още 5 таблета за онлайн обучение пътуват към Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Плевен, която произвежда кадри за най-засегнатия сектор от пандемията. Те са дарение от народния представител от ГЕРБ Пламен Тачев. Така той изпълни ангажимента си да им осигури общо 10 таблета, информират от Пресцентъра на ПП ГЕРБ -Червен бряг.

На 13 октомври 2020 г., по покана на директорката Малинка Маринова, Тачев посети училището и се срещна с нея. Маринова заяви, че то не разполага с достатъчно електронни устройства, за да започне онлайн обучение и помоли за съдействие. Тачев увери директорката, че гимназията може да разчита на неговата подкрепа, още повече че тя произвежда кадри за най-засегнатия сектор от пандемията, и конкретно я попита с какво може да бъде полезен. Малинка Маринова каза, че на първо място се нуждаят от 10 таблета за преподавателите. Още на срещата Тачев пое ангажимент да ги осигури – първите 5 устройства училището получи на 3 ноември, а днес, когато най-малките ученици се връщат в клас, са изпратени останалите 5.

„2020 година показа на света, че една криза може да бъде преодоляна само, ако сме обединени, ако си вярваме и ако всеки помага с каквото може. Но доверие не се гради лесно, нужно е много време и последователни действия. С чисто сърце мога да кажа, че няма ангажимент, който да съм поел пред гражданите и да не съм изпълнил! Това е поредният. И тук не става въпрос за пиар, а за солидарност, човещина и подкрепа към тези, които имат нужда.

Днес повече от всякога трябва да подкрепяме системите на образованието и здравеопазването. През 2020 г. аз го направих и през 2021 г. ще продължавам да го правя. А ако има хора, които мислят и твърдят, че това е предизборен пиар, вместо да злорадстват, ги призовавам да подемат подобни инициативи“, заяви Тачев.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд четирима мъже за притежание с цел разпространение на 14 кг марихуана

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд четирима мъже за притежание с цел разпространение на 14 кг марихуана

Пловдив. На 2 януари 2021 г. Окръжна прокуратура – Пловдив разпространи информация за досъдебно производство с предмет – грабеж на 14 кг марихуана. На 2 януари 2021 г. с постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив, са отделени материали в друго досъдебно производство, предмет на разследване по което се явяват действията на лица по повод държане с цел разпространение на процесните наркотични вещества – 14 кг марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че четирима мъже имат отношение към държането на наркотика. На 3 януари 2021 г., спрямо М.И., И.И., Й.Т., И.П., са повдигнати обвинения за това, че на 29.12.2020 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, в съучастие, като извършители, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 14 кг марихуана. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Обвиняемият И.П. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, респективно правната квалификация на извършеното от него деяние е по чл. 354а ал.2 т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. чл. 29 ал. 1 буква „а“ и буква „б“ от НК. Наказанието, предвидено за това престъпление е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Обвиняемият М.И. е на 30 г., от гр. Раковски, обл. Пловдив. Същият е неосъждан. Обвиняемият И.И. е на 25 г., от гр. Раковски. Той е осъждан един път през 2014 г. за престъпление, свързано с наркотици. Обвиняемият Й.Т. е на 32 г., от с. Чалъкови, обл. Пловдив. Същият е осъждан веднъж през 2020 г. за престъпления, свързани с държане на наркотични вещества и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Осъден е на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което е било отложено за срок от 3 години, като настоящето престъпление е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият И.П. е на 28 г., от гр. Раковски, обл. Пловдив. Той е осъждан през 2014 г . и 2017 г. за грабеж и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Изтърпявал е наказания „лишаване от свобода“ и по двете си предходни осъждания, като е излязъл от затвора на 24. 04.2018 г.

Четиримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в който срок предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

На 3 януари 2021 г., Окръжен съд – Пловдив разгледа искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Х.Д., на 35 г., във връзка с повдигнатите му обвинения за грабеж на 14 кг марихуана, държане с цел разпространение на същите наркотични вещества и незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Обвиняемият Х.Д. е задържан под стража със съдебен акт на първоинстанционния съд.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico