Daily Archives: януари 9, 2021

Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в Петрич на 10 януари

Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в Петрич на 10 януари

9 Януари 2021 | 17:59 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/01/ebbde991f127f65fe85e48e04640d7d1.JPG" alt="Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в Петрич на 10 януари "><figcaption>Снимка: Община Банско</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="38">
              <b><i>Петрич. </i></b> Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в Петрич на 10 януари, предаде репортер на <b>Агенция „Фокус“</b>. Богослужението ще започне в 9.00 часа на 10 януари. 

Никола ПЕТКОВ

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Премиерът: Поклон за Филип Трифонов

Премиерът: Поклон за Филип Трифонов“Поклон за Филип Трифонов!”. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов в памет на актьора, с който днес близки, приятели и колеги си взимат последно сбогом.

Филип Трифонов почина в сряда на 73-годишна възраст.

Той е роден на 4 май 1947 г. Следва aктьoрcкo мaйcтoрcтвo във ВИТИЗ в клaca нa Aпocтoл Кaрaмитeв от 1969 дo 1973 г. Първата си роля в киното изиграва още преди да завърши академията. Тя е именно известното му превъплъщение като Ран във филма на Людмил Кирков „Момчето си отива“ през 1971 г.

Трифoнoв имa роли в нaд 30 филмa, сред кoитo „Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци”, „Oркecтър бeз имe”, „Лaвинa”, „Aдиo, Риo”, „Ивaн и Aлeкcaндрa”, „Мaдaм Бoвaри oт Cливeн”.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Тунинг по време на пандемия: Сузанита и Ни Ло наляха бюста, Бергендорф и жената на Башар си пипнаха носа…

Тунинг по време на пандемия: Сузанита и Ни Ло наляха бюста, Бергендорф и жената на Башар си пипнаха носа…

Благоприятен период за разкрасителни процедури се оказа пандемията от коронавирус.

В началото на тази седмица стана ясно, че Сузанита най-сетне се е подложил на интервенция за увеличаване на бюста. Промяната е забелязана в едно от последните видеа, споделени от самата певица в развлекателната платформа „Тик Ток“. Освен със силиконови импланти, за които има слух че са около 300 кубика, тя е променила и формата на устните, както и фризурата в гарваново черни нюанси.

През октомври и Николета Лозанова също се тунингова. Тя сподели, че е увеличила силикона в гърдите си. Жената на футболиста Николай Михайлов вече има по 1000 кубика във всяка гърда.

Половинката на актьора Башар Рахал – Райна Караянева шокира обществото с 12-те на брой операции на носа, последната от които задоволила напълно всичките й  очаквания.

Жана Бергендорф се подложи на ринопластика през август миналата година. Причината била синузит,  а с годините проблемът с него се е задълбочил. В един момент не можела да диша нормално и това се отразили на пеенето. Именно затова предприела стъпката да се оперира, макар и да има страх от упойка.

Джулиана Гани никога не е пазила в тайна интервенциите,  които има по себе си. Трите операция на гърдите й са известни отдавна. Последните промени са по-малко болезнени – нови скули с подчертаване на устните с хиалурон. Неотдавна легна под ножа и заради носа си. Преди дни в разговор с последователите си  в Инстаграм тя призна за последните разкрасителни процедури,  разказвайки  надълго и широко за ефекта от тях.

Същото направ и нейната кумица Александра Петканова,  която във видео разказа за всичките направени интервенции до момента. Жената на Лудия репортер опънала бръчки с филъри. Неотдавна Дарина Павлова шокира  всичките си приятели в социалната мрежа с начина по който изглежда.  57-годишната дама опъна лицето си до такава степен, че дори и млади девойки завидяха на  безупречната й кожа, писа „Телеграф“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Поради изгоряла помпа на Сондажен кладенец в Тервел по високите места и още няколко населени места в областта ще бъдат с нарушено водоподаване

Поради изгоряла помпа на Сондажен кладенец в Тервел по високите места и още няколко населени места в областта ще бъдат с нарушено водоподаване

Добрич. Поради изгоряла помпа на Сондажен кладенец-ЖФК – Тервел по високите места и още няколко населени места в областта ще бъдат с нарушено водоподаване. Това съобщиха от ВиК – Добрич, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Временно е спряно водоподаването в селата Кочмар, Бонево, Полк. Савово и Честименско.

Жулиета НИКОЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Доц. Кунчев срещу Мангъров и Чорбанов: Заради хора като тях има разделение в обществото

Доц. Кунчев срещу Мангъров и Чорбанов: Заради хора като тях има разделение в обществотоГлавният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев критикува твърдението на доц. Чорбанов, че не е нужно ваксинираните да се пазят и да спазват наложените мерки.

“Не искам да влизам в спор с доц. Чорбанов, но заради хора като него и доц. Мангъров хората не знаят на кого да вярват и има разделение в обществото”, каза той в ефира на bTV.

Доц. Кунчев е категоричен, че ваксинираните хора трябва да продължават да се пазят, за тях рискът намалявал, но все още нямало доказателства, че след първата доза получават високо ниво на имунитет.

„Вероятно няма да карат тежко заболяването, но идеята е човек да е изцяло предпазен. Никъде производителите не гарантират, че само с поставянето на една доза това ще осигури имунитет“, добави той.

Очакват 4.5 млн. дози от ваксините.

“Много е динамично развитието на нещата. Имаме 6 договора за ваксини, но водим преговори за седма. Поръчали сме най-много от ваксината, която е най-класическа. Тя доста прилична на руската. Това беше ваксината, която се очакваше първа да излезе”, добави той.

Специалистът коментира и продължителността на имунитета след поставената ваксина. Доц. Кунчев смята, че няма да е краткосрочен.

“Много вероятно е към средата на годината да има достатъчно данни и изследвания, за да знаем колко ще е продължителен имунитетът след ваксиниране. Всеки гражданин, който е имунизиран, иска да знае колко време ще е предпазен и дали ще се налага всеки сезон да си прави ваксина. И за мен това е най важният въпрос. Нека да видим данните. Започнахме организация с почти всички лаборатории в страната – а именно наблюдение върху всички ваксини, които излизат. Ще изследваме хората в рамките на 2 години за клетъчния и за антителния имунитет, за да сме сигурни“, посочи Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор обяви, че се увеличава броят на желаещите лекари да се ваксинират. А когато обхванат по-голямата част от здравната система, ще започне ваксинацията на учители и други.

“Видя се вече на база на 30 млн. направени ваксини в света, че процесът е безопасен и има все повече желаещи”, поясни той.

“Абсолютно невъзможно е да правим сигурни прогнози за развитието на пандемията. Не можем да гарантираме дали няма да има поредна вълна. Заради това не мога да кажа кога е редно да се направят изборите. Напълно е възможно ако има удължаване на изборния ден, хората под карантина да могат да гласуват по-късно. Отиването в мола е по-опасно, отколкото гласуването”, категоричен е той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico