Daily Archives: януари 11, 2021

Има опасност р. Студена да залее моста между селата Караманово и Вардим в Русенско

Има опасност р. Студена да залее моста между селата Караманово и Вардим в Русенско

София. Оранжев код за интензивни дъждове е в сила за 5 области в страната, за останалите 23 кодът е жълт. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код е обявен за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас, в които ще има значителни валежи от дъжд, със сумарни количества между 35 и 55 mm.

Жълт код важи за областите Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. Там се очакват значителни валежи от дъжд, със сумарни количества между 25 и 35 mm. В областите Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, София-град и Перник нощните часове дъждът ще се примесва със сняг.

За областите Плевен, Враца, Монтана и Видин предупреждението е за дъжд и сняг. Там ще има значителни валежи, предимно от сняг. Сумарните количества ще са между 15 и 25 mm. В Предбалкана ще се образува нова снежна покривка – около 10 cm, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.

На морето по цялото крайбрежие в страната, на територията на областите Бургас, Варна и Добрич, е в сила и жълт код са силен вятър от изток и североизток с пориви от 14-19 м/сек (7-8 по Бофорт) и вълнение, което ще достига 4 бала.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Томислав Дончев за гласуване по пощата: Това би било авантюра

Томислав Дончев за гласуване по пощата: Това би било авантюраСитуацията е тежка около София, Нови Искър, Трън, по поречието на р. Струма. Имаме сигнали за наводнение къщи. За съжаление в Северозападна България положението продължава да бъде тежко. Има евакуирани хора. Целта е да се спаси живота и имуществото на хората. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев за днешните свлачища и наводнения в студиото на „Лице в лице“ по Бтв.

Относно потенциална безстопанственост вицепремиерът отговори: „Не мисля, че настоящата криза има връзка със състоянието на язовирите. Кметовете и областните управители имат ангажимента да поддържат коритата на реките.“.

На въпрос на водещата за държавна помощ министър Дончев каза: „Държавата е длъжна да осигури кризисно настаняване и помощ по възстановяването на имота.“

На въпрос на Христо Иванов, зададен от водещата, за електронното правителство и ремонтните дейности, вицепремиерът отговори: „Срутища има и в България, и в чужбина. Не бих правил политика от това.“. Относно политиката по обществени поръчки той заяви: „Когато дружеството е изцяло държавно, възлагането без обществена поръчка е законосъобразно. Работата с подизпълнители би била нарушение. Не може да потъват пари. Нередно би било, ако едно такова дружество изкривява пазара.“

По темата за електронното правителство и обществените поръчки вицепремиерът каза: “Скоро всички обществени поръчки ще са електронни без парченце хартия.”

За предстоящите избори и консултациите при президента Дончев заяви: „Аз и мои колеги ще отидем.“. Според него всеки дебат за провеждане на избори е изключително полезен. Времето за такъв дебат обаче е трябвало да бъде по-рано. Той изтъкна, че датата 28-ми март е приемлива за ГЕРБ. Вицепремиерът опроверга твърдения, че ще има подмяна на вота: „Ние никога не сме се явявали на избори организирани от нас. Ние участвахме в избори, които бяха спечелени от президента Радев, но никой не е твърдял, че тези избори са фалшифицирани.“.

Той изтъкна, че партиите имат представителства в комисиите, което гарантира честността на вота. Безобразия той вижда в опитите за купуване на гласове и пресмятането на преференциите. Дончев неколкократно изтъкна, че не правителството организира изборния процес: „Изборния процес се осъществява от ЦИК.“.

Относно предложение за излъчване на преброяването на бюлетините той заяви: „Чудесна идея“. За осъществяване на изборите в два дни Дончев каза, че трябва да се избягват всякакви радикални промени в ИК. Той категорично отхвърли гласуването чрез пълномощник или гласуване на открито. Гласуване на карантинираните в общите секции според него ще предизвика проблем, защото срещу такова решение биха протестирали членовете на СИК.

За електронно гласуване и гласуване по пощата вицепремиерът каза, че има симпатия към двата метода, но те поставят съмнения за анонимността на вота: „Това би било авантюра да се опитаме да го внедрим за месец, два или три.“. Той каза, че мисиите ни в чужбина са мобилизирани, за да осигурят възможност на българите зад граница да гласуват. Не трябва да се ерозира доверието в изборния процес според него.

На въпрос на водещата за евентуално поемане на лидерството в ГЕРБ Дончев беше категоричен: „В ГЕРБ темата за лидерството не е тема въобще и не виждам в краткосрочен план да е тема.“

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Бъдещите сватя Гала и Джуджи категорични: Внучета няма да гледаме

Бъдещите сватя Гала и Джуджи категорични: Внучета няма да гледаме

Щерката на Гала и синът на Деляна Маринова-Джуджи живеят на семейни начала от две години и половина и скоро ще се врекат във вярност един на друг, разкри бъдещата сватя на Гала. Двете са много добри приятели и се радват за децата си, но често се шегуват, че баби няма да стават.

 

„Аз съм звезда, не мога да гледам внучета. Макар че ще им давам все пак да ми викат „бабо“, разкри на шега в „Преди обед“ Джуджи.

 

Тя показа и красивата си къща, обзаведена в африкански стил, която дели само с мъжа си, защото младите живеят отделно.

 

Джуджи, която е кумица на една от най-богатите българки Лора Виденлиева често й гостува в ЮАР, където вдовицата на Владимир Грашнов живее. Оттам си е донесла африкански маски, щраусови яйца и дори чаши, с които е обзавела просторния си дом на два етажа, който дели, освен с мъжа си, и с котарак.

 

Преди да се нанесе в къщата, семейството на Маринова живеело в апартамент, но днес то се радва на голям двор, скрит зад сериозни огради и малък басейн. На две крачки от него е кухнята, която може да се използва и като трапезария, защото има висока маса, където да се хапне.

 

За официални случаи обаче се използва друга маса в трапезарията, в която има мека мебел с два дивана пред телевизора. Това е любимото място на телевизионерката и съпруга й. На горния етаж са спалните и сервизните помещения. Джуджи в момента води предаване в здравна кабеларка, на което е продуцент, след като завърши тази специалност в НАТФИЗ, пише “Минаха години”.

 

Въпреки голямата къща, по която със сигурност има много работа, тя очевидно губи битката с килограмите и от ден на ден изглежда по-закръглена. Опитвала какви ли не режими и диети, но напразно – нищо не й помагало да се раздели поне с няколко от излишните си килограми. До липосукция (изсмукваме на мазнинките) приятелката на Гала така и не стигна, тъй като сериозно се бояла от подобен род интервенции.

 

Джуджи не обича фитнеса, но за сметка на това обича да обикаля кулинарните магазини и да си купува готови манджи, които да хапва с удоволствие.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Синя зона“ в Пловдив вече работи до 18.30 часа

Синя зона“ в Пловдив вече работи до 18.30 часа

За съжаление, страницата, която търсите не беше намерена
Страницата, която търсите вероятно е премахната, името й е променено или е временно недостъпна. Моля, опитайте следното:

                      <ul>
                        <li>Използвайте бутона Назад на Вашия браузър, за да се върнете на предишната посетена страница</li>
                        <li>Върнете се на <a href="http://www.focus-news.net/">началната страница</a></li>
                      </ul>
                      Ако смятате, че не можете да достигнете желаната от Вас страница поради наша грешка моля, <a href="http://www.focus-news.net/static1/kontakti/">да ни уведомите</a>.
                    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Река Ерма преля и наводни част от Трън

Река Ерма преля и наводни част от ТрънРека Ерма е излязла от коритото си в землището на Трън, съобщи директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в област Перник комисар Борис Борисов.

Заради обилните валежи нивото на реката се е вдигнало с 3 метра и тя е наводнила частни имоти и дворове.

Почти отцепен е квартал “Мурговица”, защото свързващият го с града мост в по-голямата си част е под водата, каза комисар Борисов.

В момента се прави обход на засегнатите райони. Има сигнал и от село Ярловци за наводнени земи, допълни още той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico