Daily Archives: януари 12, 2021

Възстановява се движението на автобусите по линия № 70 до село Плана

Възстановява се движението на автобусите по линия № 70 до село Плана

12 Януари 2021 | 18:11 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/01/369a8dba0b7793541a2ea48588bbdd3b.jpg" alt="Възстановява се движението на автобусите по линия № 70 до село Плана "><figcaption>Снимка: pixabay.com</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="36">
              <b><i>София. </i></b>От 18.00 ч. се възстановява маршрута на автобусите по линия №70 до село Плана. Това съобщиха от пресцентъра на <b>Столична община</b>. Движението на автобусите се извършваше до Царева махала, поради разчистване на паднали клони и дървета по пътя към село Плана. <br>
              </div>

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Ананиев: Влизаме в еврозоната през 2024 г.

Ананиев: Влизаме в еврозоната през 2024 г.“България очаква да се присъедини към еврозоната през 2024 година”, потвърди пред БНР финансовият министър Кирил Ананиев.

По думите му тежките икономически последици в световен план от пандемията от Covid-19 няма да попречат на плановете на страната ни да въведе единната европейска валута, а постигането на тази цел е свързано с изпълнението на ангажиментите от Пътната карта след присъединяването към валутния механизъм ERM II, познат у нас като „чакалнята на еврозоната”.

В националния план детайлно ще бъдат описани дейностите, които трябва да бъдат предприети от българските власти и бизнеса за успешното въвеждане на единната европейска валута в страната.

„Към момента не се очертават сериозни рискове за неизпълнение на някои от поетите ангажименти.”Разбира се, изпълнението на критериите от Маастрихт е относително спрямо динамични параметри, формирани от държавите-членки в еврозоната, които е трудно да бъдат прогнозирани в рамките на настоящата несигурна среда“, уточни министър Ананиев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Галена се бъзика с Папи Ханс

Галена се бъзика с Папи Ханс

Ето как се шегуват известните, видя HotArena.Папи Ханс се е изтегнал, а пред него са подредени чинии със силна храна – яйца, меса, пържени филии. “По принцип не закусвам, но…”, пише Папи, а Галена му довършва мисълта: “Но е на аванта!”, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Организациите на производители на плодове и зеленчуци подават заявки за окончателно плащане по схема „Оперативни програми“

Организациите на производители на плодове и зеленчуци подават заявки за окончателно плащане по схема „Оперативни програми“DF zemedelie logoДо 15 февруари 2021 година организациите на производители на плодове и зеленчуци, сключили договори за финансово подпомагане и изпълняващи одобрени оперативни програми, могат да подадат заявки за окончателно плащане в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) по място на регистрация, информират от фонда. Необходимо е бенефициентите по схемата да приложат и документи, доказващи извършените разходи и дейности, в съответствие с Приложение № 10в към чл. 23, ал. 2 от Наредба № 11 от 2007 г. за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за условията и реда за одобряване и изменение на одобрените оперативни програми.
Организациите на производители имат задължение към заявките за плащане да приложат застрахователни полици за имуществото, предмет на подпомагане, срещу рисковете, посочени в договора за отпускане на финансова помощ, валидни за срок от минимум 12 месеца.
От ДФЗ напомнят, че заявки за междинно плащане се подават само ако е заложено в одобрената оперативна програма и е предвидено в договора за предоставяне на финансова помощ. Това става в срок до 3 месеца след края на отчетния период, през който са извършени разходите.
Образци на документи и информация за често допускани грешки може да бъде намерена на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico

АБВ-София изпрати сигнал до Столична община и „Гробищни паркове“ за дейности по кремация в светлата част на деня

АБВ-София изпрати сигнал до Столична община и „Гробищни паркове“ за дейности по кремация в светлата част на деня

София. В писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и директора на Общинско предприятие „Гробищни паркове“ Димитър Хаджикотев председателят на АБВ-София Христо Колев изрази тревога от това, че на Централните софийски гробища се извършват кремации през светлата част на деня и свидетел на това е всеки гражданин, който посещава гробищния парк. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. В сигнала си Колев задава въпрос защо няма филтри на съоръжението и подчертава факта, че обикновения човек, без да иска, става част от и без друго травмиращ процес.

В текста на писмото се казва:
“ПП АБВ сме силно разтревожени от това, че на Централните софийски гробища се извършват кремации през светлата част на деня и свидетел на това е всеки гражданин, който посещава гробищния парк. Черният дим, който излиза от крематориума се вижда с невъоръжено око. Фактът, че обикновения човек, без да иска, става част от процеса, който е достатъчно травмиращ.
Бихме искали да получим информация, защо няма филтри на съоръжението? Всичко, което излиза от комините, отива директно във въздуха. ПП АБВ скоро бяхме на ЦСГ по тъжен повод и станахме свидетели на всички факти, които излагаме в настоящето писмо. Освен нас се възмутиха още десетки граждани, както и представители на църквата.
Настояваме да обърнете внимание на гореизложеното и да вземете необходимите мерки. Процесът по кремация би следвало да не е обществена картина, която допълнително да разстройва хората отишли да отдадат своето уважение към близки и приятели!”.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico