Daily Archives: януари 15, 2021

ГД “Гранична полиция”: Трафикът на ГКПП “Видин” и ГКПП “Лесово” е интензивен на изход за товарни автомобили

ГД “Гранична полиция”: Трафикът на ГКПП “Видин” и ГКПП “Лесово” е интензивен на изход за товарни автомобили

София. Трафикът на ГКПП “Видин” и ГКПП “Лесово” е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от ГД “Гранична полиция”. Данните са към 18.00 часа.

На границата с Република Гърция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП “Кулата – Промахон” българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 21 януари 2021 г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. Мерките не се отнасят за водачите на товарни автомобили, те ще бъдат пропускани както досега. От 23.00 до 7.00 часа през ГКПП “Промахон” гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

На ГКПП “Маказа” в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7.00 до 23.00 часа.

През граничния пункт “Ексохи”, съпределен на българския ГКПП “Илинден”, в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На пункта „Орменион“, съпределен на ГКПП “Капитан Петко войвода”, гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Златоград” не се пропускат превозни средства.

На границата с Румъния:

На ГКПП “Видин” трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
На ГКПП “Дуранкулак” от 10.30 ч. до 12.30 ч. се преустановява пропускането на товарни автомобили на вход и изход.
Отпада изискването за PCR-тест на български граждани, влизащи в Румъния. Република България вече не е в списъка на страни с епидемиологичен риск, за пристигащите от които се налага задължителна 14-дневна карантина.
Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
От 14 януари 2021 г. сръбските гранични власти не изискват PCR-тест от влизащите в Сърбия български граждани.

На границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Република Турция:

На ГКПП “Лесово” трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 1 март 2021 г. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Мъж пострада при тежка катастрофа в дефилето между Варвара и Велинград

Мъж пострада при тежка катастрофа в дефилето между Варвара и ВелинградПътна катастрофа станала в дефилето Варвара-Велинград, малко след гара Костандово, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик.

Сигналът за инцидента е бил получен около 15.45 часа днес (15 януари). Сблъсъкът е между лек автомобил и микробус. На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и “Спешна помощ”. Към момента има данни за един по-сериозно пострадал мъж, който е изпаднал при удара от леката кола.

Докато се разчисти трасето, временно екипи на полицейските управления във Велинград и Септември са затворили пътя.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Гаджето на Али Соу си го татуира в знак на любов

Гаджето на Али Соу си го татуира в знак на любов

След няколко месеца бурен любовен романс красивата Габриела предприе важна стъпка, узна HotArena.

Изкусителката, която плени сърцето на звездата на ЦСКА-София Али Соу си направи нова татуировка. Този път тя не е свързана с размисли и страсти за смисъла на битието, а с нейния любим таран.

По време на ваканцията на двойката в Дубай около изминалите празници, на ръката на сексапилната брюнетка лъсна инициала на гамбиеца. Буквата „А” на палеца на 19-годишната Габриела не се набива толкова много на очи, но пък е достатъчно показателно, че отношенията й с нападателя на „армейците” вървят като по вода.

Преди няколко дни пък „Мис Ловеч 2017” разкри, че е запознала Соу с родителите си и те са го приели изключително добре, пише Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров: Не Община Своге, а държавата е задължена да изчисти плаващите отпадъци от река Искър

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров: Не Община Своге, а държавата е задължена да изчисти плаващите отпадъци от река Искър

София. Ситуацията в Своге е следната: тези около 10 дка боклуци, дървета, наноси, камъни, хладилници, телевизори, дивани се намират в извън урбанизирана територия, което означава, че от Община Своге нямат задължението да ги почистват, то е изцяло на държавата. Това каза по време на среща във връзка с решаване на проблема с плаващите отпадъци по р. Искър областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тодоров допълни, че подготвят писмо до Министерски съвет, в което ще бъде изискано целево отпускане на средства, за да могат боклуците да бъдат изчистени в най-кратки срокове.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

На първо четене: Одобриха изплащането на втора пенсия

На първо четене: Одобриха изплащането на втора пенсияТри вида пенсионни продукти ще бъдат изплащани от универсалните пенсионни фондове, предвиждат приетите на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Вносител на промените е Министерският съвет. Законопроектът бе гласуван с 98 гласа “за”, седем – “против” и 63-ма въздържали се, съобщи бТВ.

Трите вида пенсионни продукти, които ще се изплащат от универсалните пенсионни фондове, са пожизнена пенсия за старост, разсрочено плащане на средствата по индивидуалната партида и еднократно плащане в случаите, когато натрупаните средства са недостатъчни за отпускане на посочените два вида пенсионни продукта, се посочва в доклада на социалната комисия.

Регламентират се основните правила за отпускане, изплащане и преизчисляване на пенсиите, правата на наследниците на осигурените права. Изрично се предвижда, че допълнителният размер на допълнителната пожизнена пенсия за старост и на разсроченото плащане не могат да бъдат по-малки от тези, които се получават на база на брутния размер на осигурителните вноски, за което се създава допълнителен резерв, пише в доклада на комисията.

Промените дават възможност на лицата, които навършват възрастта за пенсиониране от 2022 до 2025 г. включително, да могат да упражняват правото на избор на осигуряване до 1 година преди тази възраст.

Този период се увеличава плавно до 2038 г., когато осигуряването ще може да се променя не по-късно от 5 години преди навършването на възрастта за пенсиониране, мотивират се вносителите.

Като основна цел на законопроекта вносителите посочват уреждане фазата на изплащане на пенсионните добавки от т.н. втори стълб с оглед на това, че първите пенсионери се очакват през септември 2021 г., когато част от родените през 1960 г. жени ще навършат пенсионна възраст.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico