Daily Archives: януари 16, 2021

Движението при км 69 по път I-2 Русе – Разград, в района на Разград е възстановено

Движението при км 69 по път I-2 Русе – Разград, в района на Разград е възстановено

Разград. Движението при км 69 по път I-2 Русе – Разград, в района на Разград е възстановено. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Димитър Ганев: Може да има нови предсрочни избори след тези през пролетта

Димитър Ганев: Може да има нови предсрочни избори след тези през пролетта“Не мисля, че датите имат значение, има фиксация в тази дата, не виждам сериозна разлика. Аргумент може да е само пандемичната обстановка, която не може да се прогнозира със сигурност”, това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Димитър Ганев, политолог.

“На тези избори може да очакваме по-ниска избирателна активност. Това също се забелязва и в Европа”, прогнозира той.

“Всички партии бягат от въпроса с кого биха се коалирали след изборите. Трябват минимум три партии за коалиция с ГЕРБ, ако не стане голяма коалиция ГЕРБ и БСП, която е малко вероятна”, категоричен бе политологът.

Според него такава коалиция ще бъде много трудно да се създаде.

“Не трябва да изключваме нови предсрочни избори, не заедно с президентските, а през лятото. А Бойко Борисов ще продължи да бъде министър-председател. Но това ще бъде конституционна и политическа криза”, заяви още гостът.

“Никой от политическите играчи преди изборите няма ясна представа с кого ще се коалира. Разговори ще има след обявяването на резултатите”, добави той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Лансират Дара в чужбина, първите й изяви са във Великобритания

Лансират Дара в чужбина, първите й изяви са във Великобритания

Дара е един от малкото български артисти с огромен потенциал за международна кариера. Необикновената варненка има всички нужни съставки за успех навън – страхотен тембър, запомняща се визия, уникално поведение на сцена и пред камера, дисциплина, амбиция, силен репертоар и добър екип зад гърба си. Преди няколко дни част от този екип стана и една от най-успешните британски агенции за популяризиране и менажиране на артисти. Компанията Shodement е световна платформа за изграждане на бъдещи звезди в рамките на музикалната индустрия чрез планиране, дизайн, изпълнение, маркетиране и мониторинг на техните музикални проекти, писа Телеграф. 

Забелязват Дара в Инстаграм, правят й пълен профил и генерират едно от редките неща, на които се радват артистите от Източна Европа – ентусиазъм да я направят успешна извън собствената й страна. След преговори с

“Вирджиния Рекърдс” и компанията Shodement подписаха договор и ще обединят усилия да лансират певицата Дара извън пределите на България. Shodement е световна платформа за изграждане на бъдещи звезди в рамките на музикалната индустрия чрез планиране, дизайн, изпълнение, маркетиране и мониторинг на техните музикални проекти.  Заедно с българския й екип първоначално ще лансират Дара във Великобритания. В центъра на иновативната маркетингова стратегия ще застане испанска версия на проекта на певицата – “Mamamcita”, чиято премиера е, днес, 15 януари. Дара представи български вариант навръх 22-рия си рожден ден, по двете версии на парчето работи с музикалния продуцент и неин близък приятел Константин Бешков – Kay Be.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Волен Сидеров: „Атака“ и аз ще участваме в изборите за 45-то Народно събрание, няма да нападам Борисов

Волен Сидеров: „Атака“ и аз ще участваме в изборите за 45-то Народно събрание, няма да нападам Борисов

София. „Атака“ и аз ще участваме в изборите за 45-то Народно събрание, няма да нападам Борисов. Това каза Волен Сидеров, лидер на „Атака“ и общински съветник в Столичния общински съвет, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2”, съобщиха от екипа на предаването.

Сидеров коментира следните теми:

Ще участва ли „Атака“ в изборите за 45-то Народно събрание?
„Привет, г-н Сидеров, как сте?“, поздрави своя събеседник водещата Илиана Беновска. Той отговори: „Добре съм, жив и на свобода! Мисля, че това не е малко!“.
„Какво правите сега, когато излязохте от Народното събрание?“, попита Беновска. Сидеров отговори: „В момента влизам в редакцията на телевизия „Алфа“, тъй като в момента и аз, както и Вие, работя, правя предаване от 11 часа на живо, „Свобода“ се казва, ще ми бъде гост Валентин Вацев, известен аналитик, ерудиран човек и се подготвям в момента!“.
„Колко сте опитен медийно, направихте реклама, нека да Ви гледат тогава и Вашите зрители, но питам Ви какво правите в политиката, защото Вие излязохте от Народното събрание, в момента сте общински съветник, но на 4-ти април предстоят парламентарни избори, готвите ли се?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Ако не се вземат мерки за прозрачност на тези избори и предотвратяване на подмяна, аз не знам какво ще стане. Сега чета, че някакви хора очаквали промяна, на практика няма да стане, ако не вземем мерки за контрол на изборите. Аз ги изброих и при президента, говорим за 600 000 „мъртви души“ в списъците, говорим за държавна агенция „Информационно обслужване“, която е напълно непрозрачна. Как ще стане това до 4-ти април не знам. При обществена и медийна мобилизация може да има някакъв резултат!“.
„Това добре, но как се готвите вие за изборите и ще участвате ли?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че досега партия „Атака“ не е пропускала избори и е логично да участва и на тези. Той продължи: „Ако питате дали ще участваме в някакви коалиции, мога да Ви кажа, че от коалиции се напатихме и „парен каша духа“, така че по-скоро не мислим за коалиция!“.
„Тоест Волен Сидеров се връща на парламентарния терен?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Не съм излизал, защото съм активен в публицистиката, водя предаване, както и ти, но на парламентарния терен ще видим, сложно е да се каже в момента, картината е много неясна!“. „Но за Вас колко е ясна, имате ли намерение, кажете ми ясно, да се кандидатирате лично Вие и партия „Атака“ за 45-ия парламент на България?“, още веднъж попита Беновска. Сидеров отговори: „Както казах, досега „Атака“ не е пропускала избори, имам и колеги, и съратници, с които ще направим един консилиум, но ще трябва да участваме и да се борим за възможното, което можем да вземем. Но пак казвам, при сегашните условия за подправка на изборите, всяка борба е не само трудна, но понякога и обречена!“.

Кое ще бъде най-силното послание в платформата на „Атака“?
„Това са констатации, които ние вече 30 години ги говорим по най-различни поводи, но това не пречи да се провеждат всякакъв вид парламентарни, президентски, общински избори. Кое ще бъде най-силно във вашата платформа в кампанията за изборите на 4-ти април?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че „Атака“ има една от най-ясните платформи, където глава по глава е описано всичко, което засяга обществения живот. Той продължи, че основният акцент ще бъдат референдумите. Според лидера на „Атака“ сегашният закон за допитванията е много лош и на практика блокира възможността за референдуми. Сидеров заяви: „Ние имаме поправки, които, ако се приемат от едно Народно събрание, тогава народът, хората, суверенът може да бъде питам за много сериозни и важни въпроси, не само за АЕЦ „Белене“, а и по много други въпроси, включително и финансови, а сега това е забранено. Направили сме поправки, с които допитването до харата да бъде улеснено и да може да се провежда много често, нещо като Швейцария. Включително и на общинско ниво, така че хората да могат да се произнасят за въпроси като синя зона, зелена зона, включително и за това дали да се носят маски, или не, а не като в абсолютна монархия някой отгоре да нарежда и милиони роби да тичат и да изпълняват. Това е основното, към което насочваме внимание, защото всичко останало е говорено, но това е нещо, което ще донесе истинска демокрация. Някой ще каже, че това ще струва скъпо. А не струват ли по-скъпо грешките, които се правят от управници десетилетия наред и след това няма никакви последствия? Демокрацията не може да струва скъпо!“.

Кой ще е главният опонент на „Атака“?
„Това е добро намерение по отношение правата на хората, но хайде да Ви питам, разбрахме за какво сте „за“, хайде да Ви попитам против какво ще бъдете, кой ще бъде главният ви опонент – Бойко Борисов, БСП, ДПС, Слави Трифонов, някой друг, кой?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че ако ги гледаме като персонални фигури, тогава нещата започват да заприличват на боксов мач. Той продължи, че „Атака“ е против колонизирането на България. Сидеров заяви: „В момента ние сме в ръцете на чуждестранни компании, които изнасят златото ни, енергото, водата, супермаркети, молове, всичко това е в ръцете на банки!“. „Пропускате телевизиите, г-н Сидеров!“, отбеляза Беновска. Волен Сидеров се съгласи и продължи: „Ние сме колонизирана територия и после започваме да се чудим защо сме бедни. Как няма да сме, след като много по-богати държави от нас ни ограбват ежедневно, ние стоим и си мълчим и отиваме да работим при тях като камериерки, слугинаж и общи работници. Това е огромен въпрос, България има възможност да се самоиздържа, да има добра икономика, не да произвеждаме някакви кабелчета за автомобилни гиганти, защо да не правим наш автомобил? Ние произвеждахме автобуси, мотопеди, сега иглите за шиене ги внасяме от Китай!“.
„Не се ли размечтахте много, г-н Сидеров, това, което споменахте за колонизацията и за чуждия бизнес, който всъщност взима много голяма част от БВП, това хората не го осъзнават, това от години е Ваша теза, но както виждате нищо не се е променило, напротив, навлиза се още повече с бутонките!“, отбеляза Беновска. Сидеров отвърна, че у нас, когато говорим за икономика, обикновено става дума за еврофондове. Ние обаче не стоим безплатно в ЕС, вноската ни е милиард всяка година. „Това ако е икономика, това по-скоро е някакво лихварство! Ние трябва да развиваме наша икономика, да се огледаме към целия свят, а не само към Брюксел, да си възвърнем стари контакти, не само в арабския свят, а и на изток, огромни добре развиващи се държави, като Китай, Индия, Русия, Япония и да гледаме нашия си интерес. Който ми каже сега от кандидатите за политическа слава, че го подкрепя, аз ще му кажа – добре, хайде да действаме, аз ще стоя отзад като консултант! Аз нямам амбиции да излизам в парламент, толкова години прекарах в битка с, да не кажа вятърни мелници, но със стена. Тази стена трябва да бъде разбита и за това по-скоро трябва да бъдат питани тези, които изброихте и тогава да реша кой срещу мен, кой с мен, с кого имам сходни виждания. Те си мълчат и не казват какво имат предвид. Питайте Слави Трифонов например за какво ще се бори, питайте Мая Манолова за какво ще се бори, аз не чувам такова нещо. Питайте Корнелия Нинова, която сега претендира, че ще вземе властта. Някакви социални мерки подхвърлят, но трябват кардинални промени, иначе ще продължим да сме на последно място и на 111-то място по свобода на словото!“.

Отношението му към Борисов и ГЕРБ.
„Тези разсъждения са добри, но Вие много добре знаете и като политик, и в битността Ви, която не сте напуснал на журналист и и публицист, че накрая нещата винаги стигат до конкретика. Като споменавате арабския свят, споменавате Слави Трифонов, пак Ви връщам към Борисов, отбягвате ли темата Борисов като Ваш бивш коалиционен партньор?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров заяви, че не отбягва темата, просто Борисов в момента управлява реално, докато другите изброени са кандидати. Той продължи: „Не отбягвам темата Борисов. Аз съм му давал и положителни съвети, къде се е вслушвал, къде не, по-скоро не, също съм го и критикувал единствено с доброто желание, след като един човек, една партия е избрана, хората са се произнесли, то да му помогнеш, а не да го мразиш. Никога няма да скоча да го нагрубявам, както сега чувам лични обиди и прочие. Това не е конструктивно, това не работи. По-скоро трябва да кажеш – защо не направи това, хайде да видим кое работи. Така че не го отбягвам. Зависи дали той има желание, амбиции и енергия да продължи, защото доста години беше на върха, това е супер изморителна работа, изхабява, амортизира, но той ще си каже!“.
„Тоест няма да агитирате срещу Борисов?“, попита Беновска. Сидеров отговори: „Какво значи да агитирам? Аз говоря против системата, а дали той е имал възможности да прави нещо друго? Но вижте Унгария, вижте Орбан, една малка държава колкото България, той беше техния Иван Костов навремето, обаче се взе в ръце, направи промени, които са добри за Унгария, 30 000 евро дава на младо семейство с дете и така нататък. Привлече унгарците от Трансилвания. Те му се карат от Брюксел, обаче той си работи и казва – гледайте си работата, аз пък ще си гледам моя народ. Тоест може и в този смисъл Борисов можеше да направи по-сериозни стъпки в интерес на българите. Какво значи да го нападам? Аз нападам системата. Той е бил един от приемниците, предишните управления не бяха по-различни. Станишев, тройната коалиция, сега всички говорят против ДПС, но забравят, че ДПС беше коалиционен партньор първо на СДС през 90-те, след това на Симеон, „хан Симеон“, както го наричам, защото докато продължават в историята да наричат Тервел хан, а има печат, в който той е наречен кесар, дотогава ще продължавам да наричам Симеон хан! Та хан Симеон, Доган, Станишев, това бяха правителствата, които фактически разпродадоха България – БТК я продадоха за жълти стотинки, след това я препродадоха за милиард и половина и сега, да не казвам името, една компания международна в момента ме изнудва, понеже не съм си платил някакви такси, ще ми спрат сигнала. Ами хубаво, спрете го, ще лепя позиви по стените, както съм го правил през 1989 г. Но не е това въпросът, това ограбване стана при няколко правителства, Борисов дори не е главният в това отношение. Така че този тип колонизация трябва да се промени. Ако Борисов го схване и го разбере, защото той се закани, че ще изгони ЧЕЗ, EVN и EON преди години, но не му стигна смелостта. Ако сега намери смелост да го направи, ще съм първият, който ще му ръкопляска. Така че тук противопоставянето не е на база „този ми харесва, онзи има крив нос, третият е с мустак или без“, тук става въпрос за принципни и идейни неща!“.

Може ли и на какво основание Волен Сидеров да управлява България?
„Слушах внимателно Вашият анализ и се изкушавам да Ви задам въпроса, който десетина години задавам и по „Радио К2“, и във формата „Беновска пита“, отговорете ми на въпроса наистина „Кой и на какво основани иска и може ли да управлява България?“. Вие на какво основание искате ли, но и можете ли да управлявате България, Волен Сидеров?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Не мога да се ангажирам да кажа дали бих управлявал България. Ако това се случи, то би било, както са казвали едно време – по Божия милост и народна воля. Тоест да те изберат достатъчен брой българи, ти да сложиш на масата намеренията си предварително, след това да ги изпълняваш с цената на кръв, пот и сълзи, както казваше един, който пушеше пури. Това е управление в днешно време, другото е – държавата ни може да си отиде, макар че е съществувала хилядолетия, ако не се работи на живот и смърт. Такова време е дошло. Така че, ако по Божия милост и народна воля се стигне дотам, че да трябва да управлявам, тогава ще си сложа главата, както се казва! Това е жертвоготовност!“.
„Благодаря Ви за този абсолютно откровен отговор, казах преди малко за десетте години не за да подчертая кой от колко години е в публичното пространство, а за да кажа, че досега не получих ясен отговор. Задавала съм го на всички политици, защо не отговарят? Защо нямат смелостта да кажат – аз, едикой си, искам и мога да управлявам България?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Ето, аз отговарям – мога с Божия помощ и народна воля! Без това не става, защото трябва да ти се възложи силата. Иначе имам възможностите да направя добри неща за българския народ, ако получа неговото доверие!“.

Как ще протече предизборната кампания?
„Как виждате тази кампания, имаме COVID, имаме някакви правила, които не ги знаем?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров на свой ред попита „Имаме ли? Тук ли е?“. Водещата отговори, че пандемията е в целия свят. Събеседникът ѝ заяви, че на практика едва ли ще има кампания или поне няма да е в досегашния си варинат, когато политиците обикалят страната. Той продължи: „Ще бъде някаква странна кампания, нещо като „странната война“ през 1939-40 г. в Европа, стоят си в окопите и чакат. Така ще е и сега, няма да има кампания, ще се набляга на медии, медиите ще са най-доволни, тези най-големите, монополните, както им викам аз. Такава ще е кампанията, медийна!“.
„Вие знаете ли, че младите хора почти не гледат телевизия, не слушат радио, не четат сайтове?“, попита Беновска. Волен Сидеров отговори, че фейсбук е новото медийно поле. Той продължи: „Стига да не те изключат от туитър, както изключиха Тръмп, там има много жестока цензура, но в момента това е полето на младите, те дори там гледат и телевизия. Така че там ще бъде битката!“.
„Сега чета, че главният изпълнителен директор на фейсбук Марк Зукърбърг е пуснал отново Тръмп, тоест медиите определят дали Тръмп съществува или не съществува, защото, ако те няма във виртуалната мрежа, тогава те няма!“, отбеляза Беновска. Волен Сидеров отговори: „Тръмп е достатъчно богат, за да си направи собствена медия, ние с теб не толкова, но ще се справим някак си, не сме падали по гръб, борци сме, така че ще продължим да действаме, каквото и да стане!“, с което завърши разговора си с Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 16-ти януари 2021 г.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Два нови рекорда в епидемията от COVID-19 у нас

Два нови рекорда в епидемията от COVID-19 у насДнес България отбеляза два нови рекорда от началото на епидемията от COVID-19. Единият е, че излекуваните са над 10 пъти повече от заразените, а вторият – че едва 6,2% от направените за денонощие проби са положителни.

Според последните данни на Единния информационен център, 552 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалото денонощие, а броят на хората, успели да преборят заразата – 5 660.

336 от новозаразените са установени с PCR, а 216 – с бързи антигенни тестове.

8 850 са общо направените у нас тестове през последните 24 часа, от които 5 735 са PCR, а 3 115 – антигенни, сочат още данните.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 20; Бургас – 84; Варна – 32; Велико Търново – 11; Видин – 7; Враца – 21; Габрово – 1; Добрич – 14; Кърджали – 3; Кюстендил – 12; Ловеч – 3; Монтана – 9; Пазарджик – 5; Перник – 12; Плевен – 26; Пловдив – 49; Разград – 2; Русе – 11; Силистра – 7; Сливен – 23; Смолян – 5; София област – 16; София град – 103; Стара Загора – 21; Търговище – 5; Хасково – 25; Шумен – 21; Ямбол – 4.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 211 503. От тях активни са 47 016. Излекувани са вече 156 030 лица. 5 660 от тях са регистрирани през изминалите 24 часа.

Общо 3 500 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 343-ма от тях се намират в интензивни структури.

18 126 са общо ваксинираните срещу COVID-19 лица у нас до момента, като 452 от тях са се ваксинирали през последното денонощие.

Националната информационна система показва, че у нас новият коронавирус е констатиран при общо 9 256 лица-медицински служители. 17 са новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие. Седем от тях са установени при лекари, пет – при медицински сестри, два – при санитари и три – при друг медицински персонал.

8 457 са починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция. Нови 61 случая са регистрирани през последните 24 часа.

Починали са:

жена на 76 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 55 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 76 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 53 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 75 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 79 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 79 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 81 г. с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 73 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 85 г. със сърдечно заболяване;

жена на 70 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 69 г. със сърдечно заболяване;

жена на 56 г. с онкологично заболяване;

жена на 72 г. със сърдечно, хронично неврологично и хронично хематологично заболяване;

мъж на 76 г. със сърдечно заболяване;

жена на 95 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 58 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 49 г. със затлъстяване;

жена на 67 г. с хронично бъбречно заболяване и диабет;

мъж на 68 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 90 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 70 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 78 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 87 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 75 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 60 г. с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 77 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 82 г. със сърдечно заболяване;

жена на 93 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 82 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване;

мъж на 65 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 65 г. с онкологично и сърдечно заболяване;

жена на 77 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 75 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 76 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 55 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване;

жена на 67 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 66 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 76 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 68 г. със сърдечно заболяване;

жена на 81 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 77 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 77 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 83 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 62 г. със сърдечно заболяване;

жена на 83 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 83 г. със сърдечно заболяване;

жена на 80 г. с хронично бъбречно заболяване;

мъж на 88 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 74 г. с хронично неврологично, онкологично и сърдечно заболяване;

мъж на 68 г. със сърдечно заболяване;

жена на 61 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 70 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 69 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 63 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 77 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 72 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 64 г. с диабет;

жена на 89 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 64 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 80 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico