Daily Archives: януари 21, 2021

Министерството на младежта и спорта и Община Сливен ще финансират нова боксова зала в града

Министерството на младежта и спорта и Община Сливен ще финансират нова боксова зала в града

Сливен. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев проведоха разговор и се договориха Министерството на младежта и спорта (ММС) и Общината да финансират съвместно изграждането на нова боксова зала в града. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството. Радев обяви пред спортния министър, че в момента се търси най-добрия вариант, за да могат състезателите на „Армейски спортен клуб по бокс“ гр. Сливен да продължат своята подготовка. Временно тренировките се провеждат в помещение в СУ „Хаджи Мина Пашов“, като предстои проучването и на други възможности. ММС следи със загриженост проблема с липсата на тренировъчна зала.

Клубът, в който има картотекирани 16 боксьори, е включен в Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. на ММС и ще бъде подпомогнат финансово с 11 659 лв. Според министър Кралев Сливен е един от градовете със силни традиции в бокса и заслужава да разполага с отлично място за подготовка на местните спортисти, което да бъде оборудвано с най-модерни тренировъчни пособия.

Боксът е един от стратегическите спортове за България, който получава пълна подкрепа от спортното министерство. До момента е финансирано изграждането на две нови боксови зали – в Русе и Варна, както и обновяването на други 3, които са разположени в Пловдив, Плевен и София. За съоръженията е закупено и ново оборудване. Страната ни ежегодно е домакин на големи международни прояви, които получават помощ от ММС и преминават при отлична организация.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Румен Радев поздрави Джо Байдън

Румен Радев поздрави Джо БайдънПрезидентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън по повод встъпването му в длъжност като 46-и президент на Съединените американски щати и му пожела успех в неговата високоотговорна мисия.

В поздравителното си писмо българският държавен глава посочва, че през последните десетилетия съюзническите отношения между Република България и Съединените американски щати са се превърнали в доказано и трайно приятелство и логично са придобили статут на стратегическо партньорство. България високо цени политическото, икономическото и културно сътрудничество със САЩ, както и задълбоченото партньорство в областта на сигурността и отбраната, в борбата с международния тероризъм и организираната престъпност, подчертава президентът Радев.

Румен Радев изразява надежда, че динамиката на сътрудничеството между България и САЩ ще намери съотвестващ израз и в постигането на напредък в диалога за включване на България в програмата на САЩ за безвизови пътувания VWР. В писмото си държавният глава посочва още, че България ще разчита на подкрепата на САЩ за кандидатурата на страната ни за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и по редица други въпроси от взаимен интерес.

През 2021 година България е страна-домакин на Инициативата „Три морета“, която има потенциала чрез подобряване на транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа да се превърне в реален инструмент за ускоряване на растежа в нашия регион и за по-бързото икономическо и социално сближаване между Източна и Западна Европа, се казва в писмото на българския президент.

Признателен съм за досегашната политическа и заявената материална подкрепа, на която се радва тази мащабна регионална инициатива от страна на САЩ и се надявам, че това отношение ще продължи и занапред“, подчертава още държавният глава Румен Радев в писмото си до президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

След НАТФИЗ и Художествената академия – щерката на Тони Димитрова става ченге

След НАТФИЗ и Художествената академия – щерката на Тони Димитрова става ченге

В редиците на родната полиция предстои да се внедри дъщерята на Тони Димитрова – Магдалена, узна HotArena.Магдалена се е записала да учи криминалистика. И когато завърши след няколко години, ще започне работа в МВР и ще разследва престъпления. Смятаната повече за мъжка 21-годишната дъщеря на Тони избрала преди около половин година. По време на пандемията Магдалена имала възможност да помисли повече за нещата, които й харесват и за бъдещето си. Така стигнала до извода, че криминалистиката е това, което я влече. “Каквото си реши, това прави. Нямам право да й се меся, Един родител трябва винаги да е опора за детето си”, сподели Тони пред Галерия. 

Като на повечето млади хора, и на Магдалена й отнело време да осъзнае с какво наистина иска да се занимава. След като завърши средното си образование, момичето се насочи към НАТФИЗ, не толкова по собствено, колкото по желание на майка си. Самата Тони мечтаела дъщеря й да е голяма актриса и да се изявява по сцените. След като напусна актьорската академия, Магдалена кандидатства в Художествената академия, където записва мода и дизайн. След първия локдаун обаче тя осъзнала, че и това не е нейното поприще и в крайна сметка избира криминалистика. 

Самата 2020 беше сред най-тежките години за Тони. Тя изгуби един от най-близките си хора – брат си Йордан, който е сред жертвите на коронавируса у нас. Йордан се заразява през октомври и развива двустранна бронхопневмония, а кончината му буквално съсипа Тони. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Два района в Смолян са без вода заради аварии

Два района в Смолян са без вода заради аварии

За съжаление, страницата, която търсите не беше намерена
Страницата, която търсите вероятно е премахната, името й е променено или е временно недостъпна. Моля, опитайте следното:

                      <ul>
                        <li>Използвайте бутона Назад на Вашия браузър, за да се върнете на предишната посетена страница</li>
                        <li>Върнете се на <a href="http://www.focus-news.net/">началната страница</a></li>
                      </ul>
                      Ако смятате, че не можете да достигнете желаната от Вас страница поради наша грешка моля, <a href="http://www.focus-news.net/static1/kontakti/">да ни уведомите</a>.
                    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

С до 2000 намаляват новородените на година

С до 2000 намаляват новородените на годинаВ Деня на родилната помощ от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи поздравиха с празника лекари и акушерки, които макар и в трудно време на здравен риск и недостиг на кадри продължават всеотдайно да посрещат новия живот, предаде БНР.

Според статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи за периода 2015 – 2019 година новородените у нас намаляват с между 1000 и 2000 на година, това посочват в обръщение до медиите от професионалната организация.

В момента у нас акушерките са два пъти по-малко от необходимото, а тяхната средна възраст е 55 години. През тази година Медицинските университети и други университетски звена ще приемат повече първокурсници в специалност “Акушерка”, предвид на това, че специалностите в направление „Здравни грижи“ вече са сред приоритетните за държавата специалности, се посочва още в писмото:

“Надяваме се, че през първата година на третото десетилетие на XXI век ще бъде сложено началото на една благоприятна тенденция да бъдат обучавани повече акушерки, които постепенно ще подмладяват съсловието и ще имат възможности за успешна професионална реализация и кариерно развитие в България”. Това посочват още от Асоциацията.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico