Daily Archives: януари 25, 2021

„Къде е Бончето?“ – кампания на НАП за ползите от това гражданите да изискват касови бележки

„Къде е Бончето?“ – кампания на НАП за ползите от това гражданите да изискват касови бележкиNAP lotariya 2021Националната агенция по приходите (НАП) поставя начало на нова информационна кампания – „Къде е Бончето?“, съобщават от агенцията. Целта на кампанията е да насърчи гражданите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга.
Чрез „Фейсбук“ страницата https://www.facebook.com/kasovbon обществеността ще бъде информирана за ползите от изискването и съхранението на касовите бележки. В кампанията ще участват и много популярни личности, които ще споделят мотивите си защо винаги изискват фискални бонове и какви ползи им носи това.
Над 2.5 млрд. касови бележки са отчетени в НАП през последната една година, а 150 хил. граждани ползват мобилното приложение на НАП, с което могат да сканират QR кода на всеки фискален бон и да проверят дали е истински. В последните години НАП отчита трайно увеличение на доброволното спазване на данъчно-осигурителните изисквания, като приходите от данъци и осигуровки за 2020 г. достигнаха 25 млрд. лв. – с над 700 млн. лв. повече от планираното.
Изисквайки фискален бон гражданите едновременно гарантират потребителските си права и намаляват риска търговците да укриват приходи, допълват данъчните. Кампанията ще продължи 12 месеца, а повече информация може да се види във „Фейсбук“ страницата й.

Powered by WPeMatico

143 години от Освобождението на Добрич от османско владичество ще бъдат отбелязани на 27 януари

143 години от Освобождението на Добрич от османско владичество ще бъдат отбелязани на 27 януари

25 Януари 2021 | 18:12 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/01/edd75ef252587c8bc79a3736fbf000d9.jpg" alt="143 години от Освобождението на Добрич от османско владичество ще бъдат отбелязани на 27 януари "><figcaption>Снимка: Областна администрация - Добрич</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="36">
              <b><i>Добрич. </i></b>С общоградско поклонение и панихида Добрич ще отбележи годишнина от своето освобождение от османско владичество на 27 януари от 11.00 часа пред паметника на ген. л-т Цимерман, съобщиха от <b>Община Добрич</b>. На тази дата се навършват 143 години от паметния за всички добруджанци ден.<br>
              </div>

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Предадоха на съд арестуваните с 325 кг кокаин в “Студентски град”

Предадоха на съд арестуваните с 325 кг кокаин в “Студентски град”Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. и М.Н. за извършено от тях престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

По обяд на 24.05.2020 г. полицейски служители установили лек автомобил м. “Мерцедес”, паркиран в тревна площ зад блок 11-13 в ж.к. “Студентски град” в столицата. На шофьорското място в колата седял Н.П. Поведението му се сторило подозрително на органите на реда. Попитали го дали държи забранени от закона вещи. Мъжът признал, че в багажника има кокаин.

При условията на неотложност МПС било претърсено, а Н.П. задържан. В автомобила били открити и иззети два сака, съдържащи 40 пакета облепени с кафяво тиксо. Във всеки един от тях имало бяло вещество, за което впоследствие е било установено, че е кокаин. Общото тегло на дрогата, открита в паркирания автомобил, възлиза на 39,729 килограма, на стойност 9 335 959 лева.

В хода на разследването е било изяснено, че задържаният мъж, през м. февруари 2020 г., бил наел ателие в сграда на ул. “Професор Атанас Иширков” в ж.к. “Студентски град”. Освен него въпросният имот бил трайно обитаван и от М.Н. В резултат на извършено претърсване в шкаф и гардероб било открито голямо количество наркотик, разпределен в 327 пакета. Общото му количество е 325,041 килограма, чиято стойност възлиза на 78 785 294 лева.

В ателието били установени и иззети електронна везна, машина за вакуумиране, както и тетрадка. В нея имало ръкописни записи, цифри и знаци, извършени от М.Н. От съдържанието ѝ се разбирало за отделни пресовки дрога, внасяна и изнасяна от ателието, обща бройка, видове наркотик, с оглед щампите (картинки) върху опаковките.

Върху вещите били открити дактилоскопни следи и клетъчен материал, съвпадащ с ДНК профилите на двамата обвиняеми.

Предстои делото да продължи в съда.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Андреа без купон за РД

Андреа без купон за РД

Нетипично посрещна рождения си ден Андреа, узна HotArena.Блондинката, свикнала на шумни купони с много гости, този път отпразнува семейно празника си. Тя си направи и личен подарък – нова песен, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Три успешни трансплантации са извършени във Велико Търново

Три успешни трансплантации са извършени във Велико Търново

Велико Търново. Първа донорска ситуация за 2021 година бе реализирана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Мирела Дончева, пиар на лечебното заведение. В следствие в болница „Лозенец“ са извършени три успешни трансплантации. Донор е 19-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, след тежка черепно-мозъчна травма, получена при катастрофа.

Донорската ситуация е реализирана от екип на областната болница във Велико Търново с координатор д-р Сибила Маринова. И трите трансплантации са направени на 21 януари. Реципиенти на бъбреците са двама мъже – на 37 и 53 години. Успешна чернодробна трансплантация е извършена и на 12-годишно момиче. Пациентите са в добро общо състояние и остават под лекарско наблюдение.

Министерството на здравеопазването, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поднасят съболезнования на семейството на починалия млад мъж и благодарят за хуманния им жест.

Великотърновската болница е една от първите в страната по реализация на донорски ситуации за миналата 2020-а година. Броят им е около пет, на фона на 13 за цялата страна.

Луиза ТРАНЧЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico