Иванчева съди 4 вестника за клевети

Иванчева съди 4 вестника за клеветиДесислава Иванчева и Биляна Петрова ще съдят вестнците „Уикенд“, „Телеграф“, „Труд“ и „Галерия“ за серия от публикации с клевети. Информацията беше споделена от бившия пиар на район „Младост“ – Петър Кърджилов.

Кърджилов, Иванчева и Петрова твърдят, че „най-бруталните клевети и лъжи“ са в серия публикации на вестник „Уикенд“. В новия брой на изданието (1-7 септември) авторът Янаки Петров твърди, позовавайки се на анонимни източници „ангажирани с разследването“, че преди месец Биляна Петрова е опитала да прехвърли цялата вина за искането на подкуп върху Иванчева и да се договори с прокуратурата да стане свидетел, вместо обвиняема.

В публикация на броя на „Уикенд“ от 11-17 август авторката Мая Стефанова, отново позовавайки се на анонимни източници от разследващите твърди, че Десислава Иванчева е направила два опита за самоубийство в ареста, както и че е нападала надзиратели. Това била причината тя да бъде окована с вериги на ръцете и краката – за да не се отскубне и хвърли под някоя кола. В същата публикация се твърди, че Иванчева била шофирала в нетрезво състояние, изпадала в истерии срещу служителите си и куп други отвратителни, долнопробни лъжи. Публикации на Уикенд от месец април и май съдържат клевети за „други случаи“ на „рекет“ на бизнесмени от г-жа Иванчева.

Според Кърджилов, публикации, изпълнени с клевети по адрес на Иванчева и Петрова, от деня на техния арест до днес, тиражират също във вестниците „Телеграф“, „Труд“ и „Галерия“ и други. Трима адвокати, спечелили дела за клевети в пеевските вестници, вече са запознати с публикациите и имат готовност да бъдат наети, гласи още съобщението на пиара, разпространено до медиите.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico