Махат паметника на Кубадински в Лозница

Махат паметника на Кубадински в ЛозницаВъзмущението на група наши писатели, журналисти, преподаватели и други срещу издигането на бюст-паметник на Пенчо Кубадински на градския площад в Лозница, Разградско, даде резултат. Монументът ще бъде демонтиран след решение на общината. Това съобщи вчера (3 септември) писателят Захари Карабашлиев в социалната мрежа Facebook – един от интелектуалците, възпротивили се срещу почитането на члена на Политбюро на БКП.

Ето какво написа самият Карабашлиев:

Колко нелепо, че в 21 век се занимаваме с тези глупости. Но имаме добра новина около паметника на Пенчо Кубадински: Вчера, 3 септември 2018 г., Общинският съвет в Лозница е взел решение, с което отменя предишното си решение от 31 май 2017 г. за поставяне на паметник на Пенчо Кубадински в града. Дали от писмото е имало полза? Не знам. Но, ако едно гражданско действие е довело до конкретен резултат – значи има смисъл. Нужен е отпор.

Благодаря на Пламен Дойнов, който разказа за откриването на този паметник, възбуди духовете и започна инициативата с подписката. Хайде напред към по-светли теми!

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico