Камион на чистотата се движи в насрещното (ВИДЕО)

Камион на чистотата се движи в насрещното (ВИДЕО)Камион на фирмата „КДМ“, която е подизпълнител на общинско предприятие „Чистота“ извършва дейност като се движи в насрещното. За това сигнализира пловдивчанин, който е заснел и видеоматериал.

Обикновено почистването и измиването на пътищата се извършва в късните часове на деня когато видимостта е ограничена, но дали е редно камионът да се движи в насрещното и да създава ситуации за пътни инциденти, се пита пловдивчанинът.

„Тук виждате камион на почистваща фирма в Пловдив, бул. „Христо Ботев“ до Младежкия хълм. Датата е 11.09.2018г. около 0 часа и 5 минути. А ако пострада някой? Кой ще е виновен? На кого е нужно да се движи срещу, а не по посока на движението? Катастрофи в Пловдив стават ежедневно. Много пострадали и загинали. А тук отговорните институции спят. Дано тази вечер никой не пострада“, пише читателят до „Трафикнюз“.

Според управителя на ОП „Чистота“ Иван Стоянов всеки ден екипите на почистващата фирма-подизпълнител се събират на оперативка, за да се разяснят маршрутите и да се припомнят правилата за движение. Очевидно обаче този случай касае нарушаване на тези правила.

„По зададения час и маршрут на камиона с данните от gps- системата ще бъде направена проверка, за да установим кой е бил служителят, управлявал почистващия автомобил“, категоричен бе Иван Стоянов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico