Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджет

Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджетЛидерът на БСП Корнелия Нинова поиска нов тип бюджетна политика, с която да направи социална политика. Това заяви самата тя по време на пресконференция в централата на партията. Социалистката сподели и идеята на партията си за за 5% ДДС ставка на хляба.

„Искаме този разговор на прага на приемането на новия бюджет. Доста напред във времето отново обществото ще бъде изненадано с готов бюджет и ще е твърде късно за такива разговори“, заяви още Нинова, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите ѝ диферинцираното ДДС върху стоки от първа необходимост – храни и бебешки стоки е изключително важен разговор и е начин да се помогне на млади и бедни хора, за да се преодолеят неравенствата в България. Нинова заяви, че БСП не желаят да провалят бюджета, нито да раздават популистки пари, а да мислят за нов тип бюджетна политика, през която може да се прави и социална политика.

„Ще приемем бюджета и тази година, пак ли по същия начин. Парламентът ще приеме един бюджет, догодина министър-председателят ще раздаде милиард и половина с постановление на МС. Едно прави парламента, друго изпълнителната власт“, допълни Нинова, цитирана от „Фокус“.

Тя покани министърът на финансите Владислав Горанов за разговора за диференцираната ставка на ДДС за хляб. Нинова разкритикува правителството на „Борисов“ 2, че е закрило националната служба по зърното и фуражите, която е следяла тези процеси.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico