Образованието се влошава, смятат все повече българи

Образованието се влошава, смятат все повече българиВсе повече българи смятат, че качеството на образованието у нас се влошава. Това сочи актуално проучване на „Галъп интернешънъл”, цитирано от бТВ.

Констатацията на социолозите е след допитване до 800 души. 63% от тях смятат, че образованието в българските училища се е влошило през последните години. Едва 16 на 100 пък дават положителен отговор.

За сравнение – през 2012 г. е проведено аналогично проучване. Така за шест години делът на анкетираните, които смятат, че образованието ни върви към лошо, е нараснал с 15%. На въпрос „Къде препоръчвате на студентите да следват висше?” 41% отговарят „да следват в чужбина”. 38% пък подкрепят висшето образование в България.

Всяка година между 4 и 6 хиляди българи избират университет на Запад. Най-популярните дестинации за обучение продължават да бъдат Великобритания и Холандия, следвани от Дания, Италия и Испания.

Най-предпочитаните специалности са в сферата на биомедицината и фармакологията, както и инженерните и компютърни специалности.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico