Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на “Леони”

Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на “Леони”Leoni-AGВ 11:00 часа днес, 27 септември на ул. „Гривишко шосе“ 1 в Плевен ще бъде направена символична първа копка на завод на немската компания „Леони“. За официалната церемония се очаква да пристигнат зам.-министър председателят Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Очакванията са, „Леони“ да инвестира в Плевен 32 млн. евро в нов завод за автомобилни кабелни инсталации. Всъщност, земята и сградата, което е половината от инвестицията, ще са вложение на плевенската строителна компания “Хоризонт Иванов”. Тя ще отдаде под наем актива на германската компания.
Предвижда се заетостта постепенно да достигне 2000 души, 200 от които ще бъдат назначени до януари догодина. До 2020 г. заводът трябва да заработи с пълен капацитет. Производството ще е изцяло за Mercedes-Benz, тъй, като компанията има поръчка за новата С класа, обявиха от Leoni в хода на избора на локацията за завода си миналата година при представянето на инвестиционното си намерение за България.

Powered by WPeMatico