Погребаха един до друг без опело Моника и баща ѝ, който я посече с брадва

Погребаха един до друг без опело Моника и баща ѝ, който я посече с брадваВ два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово бяха положени тленните останки на 17-годишната Моника и 62-годишния ѝ баща Йонко Петков.

Телата пристигнаха в запечатани ковчези от моргата в Сливен, където е била направена аутопсията в рамките на досъдебното производство за убийство и последвало самоубийство, съобщи „Монитор”.

По думите на кмета Станко Станчев за погребението се погрижила лелята на Моника Петранка. До последния момент майка ѝ Венета, която живеела при другите си две дъщери Калина и Димитрина в Стара Загора не се обадила.

Погребението мина без свещеник, така посъветвали възрастни жители на Брястово заради самоубийството на таткото.

11-класничката в новозагорската професионална гимназия по техника и технологии “Атанас Димитров“ Моника Петкова бе открита убита в родния си дом на 4 октомври, смъртта е настъпила в резултат на нанесени по главата удари с лопата и брадва. Убийството е извършил таткото Йонко, който преди да се обеси в гаража оставил предсмъртно писмо, в което обяснявал че посегнал на дъщеря си заради пристрастеността ѝ към наркотиците.

Всички в Брястово знаели, че Моника се друса, разказаха нейните връстници от селото, от няколко години тя тормозела непрекъснато баща си за пари, често посягала да го бие, изпадала непрекъснато в кризи. За последно е била на училище на 25 септември, ден по-късно класната ѝ я потърсила по телефона, но така и не успяла да се свърже с нея.

Очаква се двете образувани досъдебни производства за убийството на момичето и самоубийството на баща да бъдат прекратени до дни.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico