Цацаров: Работата не е водещата версия за убийството на Виктория Маринова

Цацаров: Работата не е водещата версия за убийството на Виктория МариноваРазследващите не изключват версията за планиране на убийството на Виктория Маринова в Русе. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

По думите му разследването върви по всички версии, като в него са включени екипи от Института по психология на МВР, които опитват да направят психологически профил на извършителя.

„Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, коментира Маринов, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че се прави разпределение на екипите, така че паралелно да се работи по всички версии, за да не бъдат изпуснати съществени улики и да не се губи време.

По неофициална информация се проверява версията Маринова да е била убита заради пилотния епизод на предаването „Детектор“, в която тя засегнала темата за злоупотреба с евросредства по скандала с „Джи Пи Груп“.

Проверява се криминалният контингент, както и записите от камерите в района на убийството.

Междувременно в Русе пристигна и главният прокурор Сотир Цацаров. Според него версията, свързана с работата на Виктория не е водеща. „Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ, е определящата версия“, коментира Цацаров пред журналисти в Русе.

По обясненията му има напредък в разследването и той е в резултатите от ДНК-експертизата. „Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа“, каза още Сотир Цацаров.

Тялото на 30-годишната Виктория Маринова беше намерено в събота, а мястото, където журналистката е била пребита, изнасилена и задушена, се ползва основно за бягане и разходки. Досега там не са извършвани подобни жестоки престъпления.

Полицията и местните власти призовават хората, които имат информация, да помогнат за изясняване на случая в хода на разследването.

Довечера от 18,30 ч. ще има бдение за Виктория на площад „Света Неделя“ в София и пред Паметника на свободата в Русе.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico