Потеглят ли Сидеров и Бареков заедно към евроизборите?

Потеглят ли Сидеров и Бареков заедно към евроизборите?Лиерът на партия „Атака“, която е част от управляващата коалиция, Волен Сидеров и евродепутатът Николай Бареков ще бъдат домакини на конференция на тема „Обединеният консерватизъм – ключовата посока в развитието на България“.

От партията на Бареков „Презареди България“ уточняват, че форумът се организира от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, чийто член е Бареков. Общият форум идва малко повече от половин година преди евроизборите, в момент, в който част от политическите формации вече започнаха вътрешнопартийна подготовка за вота, съобщи offnews.bg.

През последните месеци Волен Сидеров неколкократно поиска ясен отговор от сегашните си коалиционни партньори в „Обединените патриоти“ ВМРО и НФСБ дали ще се явяват заедно на евроизборите. Преди два месеца лидерът на „Атака“ обяви, че е попитал вицепремиера дали ще се явяват заедно, а отговорът бил „не, не и не“. След това отношенията между двамата на няколко пъти бяха сериозно обтегнати по различни причини.

В края на миналата седмица се разбра, че Бареков и Сидеров са имали тричасова среща на четири очи за предстоящата конференция идния петък, както и „за бъдещето на патриотизма, национализма и консерватизма в България“. За този разговор съобщи Бареков, а поводът беше инцидентът на пътя със съпругата на Волен Сидеров – Деница. Бареков е бил свидетел на станалото.

След инцидента с Деница Гаджева Сидеров имаше критики и към управляващите. Той нарече МВР „корумпирана система“ и поиска партията му да оглави министерството. Това стана в деня, в който бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров подаде оставка като национален координатор на „Атака“. А това породи съмнения, че Сидеров ще предложи Лазаров отново да поеме поста, който е заемал и преди в ръководството на МВР.

В самата конференция на Сидеров и Бареков, която ще се проведе този петък, участие ще вземат европейски консерватори – Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ); Темистоклис Астенидис, зам.-директор на АКРЕ и други.

По време на събитието ще бъде представено социологическо проучване за влиянието на консерватизма у нас, изготвено от „Институт за модерна политика“. Данните ще бъдат изнесени от Борислав Цеков.

Миналата седмица Бареков се похвали с писмо, в което унгарският премиер Виктор Обран му благодари лично за това, че е гласувал в подкрепа на Унгария при вота в ЕП. На 12 септември европейските депутати трябваше да кажат подкрепят или не откриването на наказателна процедура срещу страната.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico