Президентът на ФИФА покрил ПСЖ и Ман Сити

Президентът на ФИФА покрил ПСЖ и Ман Сити,,

Настоящият президент на ФИФА Джани Инфантино, както и бившият Мишел Платини са покрили отборите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен  , които са нарушили Финансовия феърплей на европейската футболна централа. Той е правил това като генерален секретар на УЕФА. Това се твърди в материал на германското списание „Шпигел“, базиран на документи, извадени на показ от Football Leaks.  

„Собствениците на няколко клуба осигуряват големи суми, с които покриват загубите чрез измамни договори за реклама. Такива са случаите с Манчестър Сити и ПСЖ. Собственик на английския клуб е Шейх Мансур бин Зайед Ал Наян, който е брат на коронования принц на Абу Даби. Френският клуб пък е притежаван от „Катар Спортс Инвестмънтс“, зад която стои емира на Катар.

От УЕФА са разкрили, че фирми като „Катар Туризъм Ауторити“ финансира ПСЖ със сума между 700 милиона и 1,125 милиарда в рамките на пет години. Според информацията, тези сделки са многократно увеличени. Според независимите екперти, назначени от УЕФА, договорите за 200 милиона на година са с реална стойност между 3 и 5 милиона – от 40 до 60 пъти по-малко като стойност.

„Положението е същото е и в Ман Сити, но положението не е толкова сериозно. Шейх Мансур има влияние върху два от спонсорите на клуба от Абу Даби, сред които е държавен инвестиционен фонд. Тези договори са с поне три пъти по-голяма стойност от пазарната цена“, се казва още в материала.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico