Лили купува имение в Гърция с милиона от концертите в НДК

Лили купува имение в Гърция с милиона от концертите в НДК

Лили Иванова ще прибере около 950 000 лв. за трите си поредни концерта в зала 1 на НДК, показна проста сметка от разпродадените общо 12 600 билета. Заради финансовия урожай певицата е отказала редица покани за частни партита покрай новогодишните празници. Засега се е отказала от коледен концерт, какъвто правят повечето й колеги, научи HotArena.  Легендата ще инвестира спечеленото в красива къща в Гърция. Звездата си е харесала страхотно имение близо до Солун, което струва 390 000 евро. Тя е капарирала имота със сумата от 20 000 евро още през лятото и е обещала да финализира сделката до края на годината. Къщата е на 4 часа път от София, двуегажна, голяма е 260 квадрата, има огромен двор и изискан басейн. Тя е хем до брега на морето, хем в подножието на планината. Най-важното е, че е напълно скрита от погледите на околните,пише „Уикенд“.

„Лили е вече на години, има нужда от по-топъл климат през зимата. Решила е през студените месеци – декември, януари и февруари, да стои в Гърция. Къщата е голяма, там ще си оборудва и студио, ще посреща и приятели”, разкриха хора от най-близкото й обкръжение.  Нито славата, нито парите могат да спасят човек от старостта. Лили отдавна не е първа младост, а с всяка следваща година болежките й се множат. 79-годишната прима на родната естрада не само, че не се отказва от сцената, но и всяка следваща изява се оказва още по-голямо предизвикателство за нея.  Причината – с напредването на годините паметта все повече й изневерява. Това обаче се оказва сериозна пречка за Лили, която не помни текстовете на вечните си шлагери, които пее от няколко десетилетия. С напредването на EHK-то зрението на певицата също я предало, затова текстовете на песните й са записани с огромни букви върху партитурата пред нея. От ноти нямала нужда, тъй като не можела да ги „чете”. 

И въпреки това, с трите си грандиозни концерта в зала 1 на НДК на 25, 26 и 27 октомври при напълно разпродадени места, Вечната Амбър сложи в малкия си джоб всичките си колеги. Трите поредни спекткъла бяха кулминацията на националното турне на Лили, а освен най-големите си и обичани хитове, тя изпя и 3 нови песни – „Мигът и любовта”, „Бурната река” и „Главна роля”. 

Въпреки проблемите с паметта и свръхнатоварването от трите поредни концерта, Лили показа перфектна форма. Макар че гони 80-те, в продължение на 2 часа тя подскача като тийнейджърка на по-енергичните си шлагери. Истински фурор Вечната Амбър предизвика у публиката с финалната песен „Свири, щурче”, а подскоците на Лили, въпреки 2-часовата й умора, вдигнаха на крака цялата зала. Тя завърши концертите си с финално обращение към феновете си в залата: „Да знаете нещо от мен, Лили Иванова ви то казва: без вас нищо не става, никакви концерти, нищо. Вие сте в главната роля!”. 
Проблемите с паметта лъснаха най-силно по време на втората вечер от трисерийния й рецитал. След всяка изпята песен Лили представяше авторите на текста, музиката и аранжимента. На 26-и октомври вечерта певицата направи забавен гаф, който разсмя публиката в залата. Лили изпя „Невероятно” и обяви, че текстът е на Волен Николаев, а музиката – на Тодор Живков. Кубратската легенда осъзна грешката си едва, когато почитателите й започнаха да се смеят. Лили също се разсмя и побърза да се поправи, че музиката е на Тодор Филков. „Боже, какво говоря?! Ах, Тоше, извинявай! Това дори не съм го мислила”, обясни певицата.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico