БСП поиска ревизия на всички магистрали

БСП поиска ревизия на всички магистралиБСП поиска проверка на пътищата в страната. За целта днес депутати от левицата внесоха в Агенция „Пътна инфраструктура“ искане за техническа ревизия на всички проблемни пътища в страната.

Целта е да се направи независим анализ на пътищата.

Внесохме искане в АПИ за независима техническа експертиза на магистралите в страната, на Околовръстното и на пътя Видин-Кулата, обяви Елена Йончева пред медиите на входа на АПИ, след като внесоха искането.

Настояваме тази експертиза да бъде направена в независима европейска лицензирана лаборатория, добави Йончева. Идеята е да се вземат ядки от пътя, които ще покажат дебелината на пластовете и състава им. Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали, състоянието им е видимо и без да има техническа експертиза, коментира депутатката от гражданската квота на „БСП за България“. Инициативата е провокирана от битуването на мнение в обществото, че от строежа на пътищата се краде през обществените поръчки.

Искането бе внесено от говорителя на БСП Елена Йончева, заместник-председателите на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов, Крум Зарков, Георги Свиленски и депутати от групата.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico