Спрели бойкот в Пирин

Спрели бойкот в Пирин,,

Легендарният роден клуб Пирин (Благоевград) е раздиран от тежка финансова криза. Тя засилва „орлетата“ към Трета лига. Воденият от младия треньор Петър Златинов отбор в момента е на предпоследно 15-о място във втората ни футболна дивизия с едва 12 точки след 13 кръга.

Както е известно, всички в Пирин вече пети месец са без заплати, твърди „Блиц“. Преди гостуването на Черноморец (Балчик), загубено с 1:2 в неделя, очаквано се стигнало до бойкот, след като чашата на търпението преляла от футболистите отказали да пътуват за двубоя, което още повече утежнило задачата пред Петър Златинов.

Ръководството на клуба опитало за момента да замаже положението с раздаване на по 200 лева на играч. Това е сумата, която в Пирин получили през последните 5 месеца!

„Едва ли в момента има друг клуб в професионалния футбол на България, който да е в подобна жестока финансова криза. Положението е доста тревожно. Очевидно Община Благоевград не може да се справя сама с издръжката на футболния отбор. Дано най-после се намерят спонсори, които да помогнат а Пирин“, обявиха от клуоа, цитирани от „Блиц“.

„Кота спорт“ пък твърди, че Общинският съвет на Благоевград е гласувал 200 хиляди лева дотация към вече отпуснатите пари на Пирин. Супата обаче все още не е усвоена. Предполага се, че ато това се случи, футболисти и служители ще получат част от възнагражденията си.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico