Манолова за оставката: Победа за майките!

Манолова за оставката: Победа за майките!Смятам, че това е заслужена победа и безспорно е победа за протестиращите майки на деца с увреждания. Но всъщност това е победа за цялото гражданско общество. Това коментира омбудсманът Мая Манолова по повод оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Чрез този протест гражданите доказаха, че не могат да бъдат обиждани, че няма да се оставят да бъдат обиждани от институциите, от властта. И всъщност те показаха какви са истинските отношения граждани – власт, тоест кой на кого трябва да служи и кой с кого трябва да се съобразява . Не гражданите с власт имащите, а институциите и властта с гражданите“, заяви Мая Манолова по БНТ.

Това е победа, която е много важна, но истинската победа на протестиращите майки, най-голямата победа ще се случи, когато техните искания бъдат изцяло изпълнени, категорична е Манолова.

Протестите, които наблюдаваме, имат своите сериозни социални основания, защото наистина социалната поносимост на последните решения на различни институции се превръща в социална непоносимост, коментира омбудсманът и допълни, че става дума и за цените на горивата, и за гражданската отговорност, и за данъците върху стари автомобили. „Това наистина е изпитание за бюджета на българските домакинства“, обясни Манолова.

Тя коментира, че няма нищо лично към Валери Симеонов. „Моето отношение по отношение на начина, по който той се отнесе към майките, също беше публично обявено – това беше една недостойна постъпка“, уточни тя.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico