Пламен Тачев: Имам уверението, че държавата ще отпусне средства за решаване на проблемите в община Червен бряг

Пламен Тачев: Имам уверението, че държавата ще отпусне средства за решаване на проблемите в община Червен бряг

Народният представител Пламен Тачев участва заедно с областния управител Мирослав Петров в пресконференция по повод авариралия мост при с.Горник. Неговото присъствие беше в знак на личната му ангажираност към жителите на община Червен бряг. Той увери журналистите, че заедно с колегите си депутати работи, за да може бързо да се намери решение на създалата се ситуация. Стана ясно, че всички необходими документи вече са изпратени за отношение и финансиране.
Пламен Тачев своевременно потърси контакт с компетентните органи, за да ги информира за нуждата от вземане на спешни мерки за разрешаване на проблема. Той е получил уверението, че на 29 ноември т.г. ще има положително становище на членовете на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Очакванията са да бъдат отпуснати по сметката на общината до края на годината средства за изграждане на:
– временен подход към село Чомаковци – 90 432 лв.;
– временен обход на землищата на селата Реселец и Горник – 201 034 лв.;
– временен обход град Койнаре – с. Девенци – 223 000 лв.
– за моста на с. Горник – общо 792 317 лв., от които 390 000 лв. с предходните средства и останалите 402 317 лв. до м. март 2019 г.
За решаване на проблемите в община Червен бряг Междуведомствената комисия за бедствия и аварии се очаква да осигури общо 1 306 783 лв.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico