Три медала от турнира за „Купа на МОЛ Велико Търново“ за шахматистите на „Спартак Плевен XXI“

Три медала от турнира за „Купа на МОЛ Велико Търново“ за шахматистите на „Спартак Плевен XXI“chess VTarnovoНа 8 декември 2018 година във Велико Търново се състоя четвъртият детски турнир за „Купата на МОЛ Велико Търново“. В турнира се включиха 72 състезатели от цялата страна. Те играха общ турнир в 6 кръга по „Швейцарска Система“, като допълнително се правеха класации за групите до 6, 8, 10 и 12 години. Четирима състезатели на „Спартак Плевен XXI „, участвуваха в турнира, съобщават от клуба. Всички се представиха отлично, като трима от тях спечелиха медали.
Опитните Кристиан Георгиев и Кристиан Милев бяха сред основните фаворити за спечелване на медалите в генералният турнир. И двамата завършиха с 5 точки от 6 възможни, като по допълнителни показатели Кристиан Георгиев спечели сребърен медал, а Кристиан Милев остана шести. Отлично в своя дебют в шахматно състезание се представи Лора Бейкова, която със 3 точки спечели бронзов медал при момичетата до 12 години. Домакините бяха подготвили и няколко специални награди. Борис Дяков (на снимката) с 4 точки спечели второ място в класацията за най-добре представил се неградиран състезател. Това е и второ престижно класиране в неговото семейство, след като преди седмица баща му Мартин Дяков стана четвърти при мъжете в България на блиц.
Това е пореден успех на възпитаниците на треньора мс Михаил Гигов и на СКШ“Спартак Плевен XXI“. До края на годината клубът ще организира „Коледен Турнир “ за своите състезатели, на който ще бъде отчетена и изминалата спортна 2018 година.

Powered by WPeMatico