Претърсван адвокат: Гешев удари дъното на беззаконието

Претърсван адвокат: Гешев удари дъното на беззакониетоПретърсваха адвокатската ни кантора незаконно заради Емилиян Гебрев. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, заяви в сутрешния блок на bTV адвокат Лазар Карадалиев. Заради незаконните действия на прокуратурата е подал над 20 сигнала.

„За пореден път ставаме свидетели на бутафорни изказвания на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Всичките репресивни мерки на прокуратурата са във връзка служебните ни задължения – да защитаваме нашите клиенти. Влизането в канторите ни бе заради Емилиян Гебрев, собственик на „Дунарит”. Определението на спецсъда изискваше акционерната книга на „Дунарит” и други документи, които представляват кореспонденция между адвокат и клиент. Съдът е записал, че никой няма право да изземва кореспонденция“, разясни Караделиев, който е адвокат и на Цветан Василев.

„Всичките ми обвинения са бланкетни и не става ясно за какво ме обвиняват. Не съм видял нито едно доказателство за вина. В моя дом не е намерено нищо“, сподели възмутен Карадалиев.

„Представили сме документ за собственост. Не знам за какви руски олигарси говори Гешев. Търси се книга на акционери, електронен подпис, удостоверения. За какво му е на г-н Гешев електронен подпис?! Да ви взема електронния подпис, означава да ви сложа лепенка на устата”, допълни неговият съдружник Стоян Стоянов.

„Зад нас застанаха над 250 адвокати. Те разпространиха в интернет декларация, която не е подписана от нас. Всички ние искаме да защитим правата си и на нашите клиенти“, заяви още Стоянов.

„Емилиян Гебрев е в основата на претърсванията. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент“, убеден е Карадалиев.

„Гешев удари дъното на беззаконието в държавата. Когато се атакува българската адвокатурата, се атакуват българските граждани. Така се засягат правата и свободите на хората“, възмутен е Стоянов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico