Соломон Паси: Няма да правя партия

Соломон Паси: Няма да правя партияМного уважавам президентската институция и всички институции в България. Благодарение на Румен Радев летях в двуместен самолет F-16. Това каза бившият външен министър Соломон Паси пред bTV.

„Да правя партия 35 години по-късно не е за мен. Имаме битка на популистичния терен. Категорично нямам идея за нова партия. Да подкрепим много партии да поведат България напред. В Атлантическия клуб имаме такова ноухау. От популизма света нищо добро не е видял, с популизъм Хитлер е дошъл на власт“, каза Паси.

„Когато е необходимо поддържам връзка с президента Радев. Аз съм разтревожен за въздуха в София и пратих такова съобщение до президента. Много коректно ми отговори. Моята идея беше да се свика Консултативен съвет за национална сигурност по този въпрос. Нямаме прииждащи опасности като Истанбулски конвенции“, добави той.

„Сделката за F-16 e сделката на века. Това е следващият огромен стратегически проект на България. Това чертае изключителен потенциал за сътрудничество за авиацията и за космонавтиката. Масово се говори, че трябва да се произнесе комисия за обществените поръчки. Всички, които са антиамерикански настроени казват сега ще подновим добрия световен самолет със самолет, който върши само една от функциите. „Грипен“ върши само полицейски функции“, добави Паси.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico