Касабов за идеята на Каракачанов: Няма да стане, това е безумие

Касабов за идеята на Каракачанов: Няма да стане, това е безумиеДепутатът и заместник на Валери Симеонов в НФСБ Валентин Касабов отхвърли възможността водачът на листата на „Обединени патриоти“ за евроизборите да бъде избран чрез вътрешни избори, каквато идея лансира Красимир Каракачанов във вторник.

„Няма да стане, това е безумие. Нашето предложение за водач е Валери Симеонов, заяви пред korektno.bg Касабов.

Във вторник Каракачанов предложи водачът на евролистата на „Обединени патриоти“ да бъде определен чрез вътрешни избори. В тях право да гласуват да имат не само членовете на ВМРО, НФСБ и „Атака“, а всички симпатизанти и привърженици на трите формации. Защото той припомни, че на президентските избори за двойката на патриотите гласуваха над половин милион българи, а членската маса на трите партии е в пъти по-малка. Идеята на Каракачанов е във всяка структура да се поставят урни, като на място да има представители на трите партии, за да няма никакви съмнения за честността на вота.

„Симпатизантите на ВМРО, НФСБ и „Атака“ да гласуват и да определят кого искат за водач. Нека го направим с тези вътрешни избори – чисто, културно, демократично и патриотично. Както в Съединените щати двете основни партии провеждат вътрешни избори и който победи става кандидат-президент“, заяви лидерът на ВМРО в предаването на Цветанка Ризова по БТВ.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico