Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедент

Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедентЕдна от основните причини БСП да напусне парламента бе, за да не участва в процедурата по ратифициране на протокола за присъединяване на Северна Македония към Северноатлантическия съюз, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията – Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

По думите му това е станало ясно, когато в сряда, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е предложила ратифицирането на договора да бъде гледано като точка първа, но БСП не са влезли в зала. „Исторически прецедент, който създаде Корнелия Нинова е, че за първи път БСП не участва в процедурата за ратифициране на договор, свързан с държава, която иска да стане член на Северноатлантическия съюз”, каза още Цветанов, цитиран от novini.bg.

Той добави, че с напускането на парламента, левицата ще генерира и много фалшиви новини, което е и една от причините да си създадат партийна телевизия.

„Прави се разход, за да има пропагандна машина, която да работи именно за тези фалшиви новини”, допълни Цветанов.

„Политиката и политическите кампании нямат нищо общо с кампаниите, които се правиха преди време“, заяви още той.

Цветанов каза също, че ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване. „Удължихме срока, за да може да гарантираме сигурността при гласуване по този начин“, обясни той. „Дебатите и промените в Изборния кодекс винаги ще предизвикват политическо напрежение и противопоставяне”, каза още Цветанов. Той допълни, че към момента няма държава в Европейския съюз, която да може да гарантира пълна сигурност на гражданите при електронното гласуване.

По отношение искането на БСП за смяна на ЦИК, Цветан Цветанов отбеляза, че основният им довод е свързан с това, че мандатът на комисията изтичал през март. „Всъщност проблемът е, че не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова”, заяви Цветанов. „ПП ГЕРБ загуби от Румен Радев, но не започна да говорят, че изборите са манипулирани, както прави левицата в такива случаи“, добави той.

„Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре”, заключи Цветан Цветанов и напомни, че заради стабилността на България през следващата година ще бъде направено увеличение с нови 10 % на всички доходи.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico