Плевен бе домакин на Открит турнир по шахмат за „Купа Освобождение“

Плевен бе домакин на Открит турнир по шахмат за „Купа Освобождение“chess kupa Osvobozhdenie 2019Турнирът по шахмат за купа „Освобождение“, който се проведе на 23 и 24 февруари в Плевен, събра 43 любители на древната игра от 14 клуба от цялата страна. Състезанието е инициатива на СКШ „Спартак Плевен XXI“, съвместно с Военния клуб в града. Турнирът се проведе в 6 кръга по „Швейцарска Система“. Той важи за международен рейтинг, като главен съдия бе д-р Венета Петкова.
След оспорвана борба първото място бе спечелено от международния майстор Светла Йорданова („Етър“ – Велико Търново), която събра 5 точки. На второ място със същия брой точки се класира 12-годишният Никола Кънов от „Елит“, София. Призовата шестица, с по 4,5 точки, допълниха Димитър Дюлгеров („Плевен XXI“), Иван Русев („Пристис“ – Русе), Мартин Дяков („Спартак Плевен XXI“) и Николай Йорданов („Етър“-Велико Търново).
Турнирът даде възможност да премерят сили състезатели от различни възрасти, като най-възрастният – Иван Василев, на 79 години и най-младият – Натали Цанева на 7 години, бяха състезатели на „Спартак Плевен XXI“. Организаторите дадоха и много допълнителни награди в отделните възрастови групи. На закриването председателя на СКШ“Спартак Плевен XXI“ обяви ,че следващият турнир ще бъде на 20 и 21 април.

Powered by WPeMatico