Ето го новия топ измамник на София! Митко Барманчето завлече близки и познати с 1 милион лева! Още за схемите му ТУК

Ето го новия топ измамник на София! Митко Барманчето завлече близки и познати с 1 милион лева! Още за схемите му ТУК

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/search-4.gif"></a>
</div>
            </nav>


65

18 Април 2019, 18:00
Харесай


Нова схема е завъртял из София Димитър Дамянов, който до неотдавна стоеше зад „Моко Сълюшън” – злополучната промоутърска фирма, „организирала” концерти-фантоми и продала за тях билети за милиони левове. След като тази шмекерия беше разкрита и гръмна в медиите, бизнесменът, известен като Митко Барманчето, измисли нов фокус за наивници – професионален домоуправител. Регистрира фирми, които предлагат управление на етажната собственост, пише „Уикенд“. Както е известно, и Остап Бендер е владеел „четиристотин доста честни начини за забогатяване”.В новата афера Димитър Дамянов само дърпа конците зад сцената, а напред е изкаран някой си Делян Вълчев. На негово име се водят едноличните дружества „Вход сървисис” и „МС Концерт”, а в Търговския регистър те са записани на адреса, на който от години е офисът на Митко Барманчето – столичната улица „Парчевич” 19. И понеже никой не си прави труда да се рови из регистрите, 50 входа от цяла София стават клиенти на Делян Вълчев. Известно време нещата вървят по мед и масло,докато в един момент пирамидата рухва с гръм и трясък.„Първо ни спря асансьорът – разказва пред „Уикенд” една от потърпевшите Велислава Милева, която живее в блок, обслужван от измамниците. – След това се появи бележка – предизвестие, че професионалният домоуправител напуска. Той си тръгна, но се оказа, че е оставил неплатени сметките за асансьор и ток за не по-малко от три месеца. Видяхме се в чудо!” 
Потърпевшите веднага дават жалби в полицията, понеже изчезват не само парите за ток и асансьор, а в доста случаи и целите каси на входовете. Най-жестоко излъгани обаче са клиенти, които губят и събраните пари за ремонт на покрива на блока – сериозна сума, както уточняват източниците ни. В тази сграда живеела възрастна дама, която наскоро била ограбена от телефонни измамници. И понеже Димитър Дамянов е голям джентълмен, а и познавал госпожата, имал нахалството да я покани на обяд, за да я утеши. За да е пълна иронията, срещнали се в ресторант с името  „Добро”. На обяда Митко Барманчето споделил колко много съчувства на дамата, че е станала жертва на измамници, разказала самата тя през сълзи на своите съседи, когато станало ясно, че след професионалния домоуправител са се изпарили и парите за покрива.  

Запознати описват Дамянов катороден талант за далавери.

Навремето се подвизавал като барман из заведенията на Петко Димитров, като според информирани по онова време бил любимец на възрастни, но заможни дами, припомня „Уикенд“. От онези времена му останал професионалният прякор Митко Барманчето. След време се завъртял покрай Димитър Ковачев-Фънки, станал му шофьор. Казват, че така се отъркал в музикалния бизнес и се светнал, че може да вади пари като промоутър. Фънки го изгонил с гръм и трясък по-късно и дал сполучливо определение за него: „Този е страшно лайно! Ама от най-смрадливите!”

В столичното Шесто районно управление на МВР сега разнищват измамата с професионалния домоуправител, но потърпевши се оплакват, че работата е стигнала до под кривата круша, а Димитър Дамянов продължава да върти на пръста си половин София и неуморно иска пари „назаем”. 

„Той има забележителната дарба да превръща работните си контакти в лични – обясняват запознати с маниера му. – С много нещастна физиономия идва и моли за пари назаем – имал временно затруднение, щял да върне до стотинка всичко само след две седмици, в банката нещо му бавели превода, но това било моментно състояние и т.н.”. Препатили от номерата на Барманчето установили, че с тъжните си разкази за големи лични драми той успешно измъква суми от 20 000 лева до 300 000 евро. „20 хиляди лева е началната цифра, от която почва” – казват източниците на „Уикенд“, според които Дамянов е отмъкнал „назаем” над 1 млн. лева. Напоследък излизал с номера, че парите му трябват за лечение, понеже сериозно закъсал със здравето. „Като чухме и тази лъжа вече нямаме никакво съмнение, че този човек е закоравял аферист. Та той не се страхува да спекулира дори със здравето си” – допълват кредитори на тариката.

По техни наблюдения Дамянов спекулира и с името на Христо Стоичков. След като организирал бенефиса на голямата звезда, Митко Барманчето започнал да се хвали колко са си близки с футболната легенда. Дори пуснал слух, че живее в апартамент в „Бояна”, който бил собственост на Стоичков. Само до преди два месеца обаче Дамянов обитавал комплекс „Макси” срещу месечен наем от 3900 лева. „От двата си брака той има 4 деца, а преди време не спираше да кръстосва – Малдиви, Сейшели, Доминикана…” – допълват картинката източниците ни. Те споделят още, че наскоро столичен наркодилър обявил на всеослушание:

„О, Митко Барманчето ли – ами той пука яко!”

Подобни удоволствия както е известно, са доста солени като инвестиции и това донякъде обяснява защо Дамянов не може да върне заемите си. Казват, че седмично за „пукане” на кокаин отивали над 2500 лева.

Ограбените от Барманчето се опитват по различни начини да си приберат парите. Оказва се, че поне засега „спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се”. Някои от тях дори успели да си вземат кинтите, но както сами казват –  с помощта на „много страшни хора”. Повечето от кредиторите обаче предпочитат да вървят по законния път – с жалби до МВР и прокуратурата, чрез съд и адвокати. Те обаче признават, че се блъскат в бетонна стена без изход. Някои вече са се принудили да теглят кредити, заради шмекериите на техния „приятел”.

Самият Димитър Дамянов пък се е скрил в миша дупка и понеже на негово име не се водят нито банкови сметки, нито имоти, няма и какво да му се вземе. Впрочем, потърпевшите проучили, че навремето имал сметка, но тя отдавна е запорирана от „Мото Пфое” заради неплатен лизинг. Въпреки жалбите на ограбените, не е ясно дали от МВР са си направили труда да вземат задграничния паспорт на „бизнесмена”.  При тази инерция на полицията нищо чудно в един момент да се окаже, че Барманчето е излетяло от страната.

Дамянов, продължават източниците ни, е ощетил със 100 000 лева, взети уж за реклама от мощни фирми като „Еврофутбол” и „Еф бет”, но дължи пари и на бившите си служители. Например, подставеното му лице Делян Вълчев, докато бил професионален домоуправител, се  отчитал до стотинка на Дамянов, който пък обещал, че ще внася осигуровките му. Накрая се оказало, че не е превел и стотинка за служителя си. Затова пък сега Вълчев е отговорен за аферите на Барманчето, който обаче не присъства никъде във фирмите, тоест няма отношение и към опразнените им каси и неплатени сметки. Всичко останало за сметката на Делян Вълчев, който сегаще се съди с бившия си работодател.

Дали ще го осъди обаче, е друг въпрос. 

Не са платени заплатите и осигуровките и на още 15 бивши служители на промоутъра „Моко Сълюшън”. Дамянов се разплатил само с двама от тях, понеже възнагражденията им били не повече от 600 лева. На останалите дължи суми от 2000 до 7000 лева, при това само за заплати. За екстри като осигуровки и неплатени отпуски никой не смее да мечтае.

След като се разчува, че Митко Барманчето взема пари, но не връща, на преден план излизат съпругата му Мартина Козлова и сърдечната му приятелка Гергана Иванова. „Те тръгнаха да събират пари от близки и познати, за да помогнат на „горкия Митко”, че много го бил закъсал – разказват ощетени. – Намират се будали, които продължават да им дават заеми на юнашко доверие”. Според източниците ни Мартина Козлова заедно с кумата си Йоана Йончева и Гергана Иванова до последно връщали и билети за провалените концерти, понеже другите служители от екипа напуснали Дамянов.     

Ограбени от Митко Барманчето сега могат да се видят във фризьорския салон „Lе Coiffeur by Martina Kozlova” на съпругата на Дамянов. Той се намира на ул. „Златни врата” 4 в кв. „Стрелбище”. Съпругът на коафьорката, след като не се разплатил с адвокатите си, казват информирани, вече няма и свой юрист, затова ощетените си искат парите или от жена му Мартина, или от тъща му Елена Козлова. Впрочем, фирмата на тъщата „Кендъл бокс” също била записана на адреса на „Моко Сълюшън” на ул. „Парчевич” 19. Близките на Дамянов обаче само повдигали рамене и обяснявали, че нямат нито пари, нито имоти, които да продадат, за да му оправят борчовете. За капак се оказва, че и наемът за офиса на ул. „Парчевич” не е платен за три месеца назад. 

Да припомним само, че Димитър Дамянов е в основата и на провалените концерти на Хосе Карерас и Григорий Лепс, а също и на футболния мач в чест на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Освен това от „Музикаутор” бяха подали сигнал в ДАНС срещу неговата промоутърска фирма „Моко Сълюшън”, която крие приходи за милиони левове и не плаща авторски права. В сигнала се описва, че „под различни имена работят над 8 фирми, които от 2014 г. до края на 2017 г. са генерирали предполагаеми приходи от продажба на билети над 4,5 млн. лева”.

 

Актуална мода от WomanShop! Ето от къде пазаруват популярните жени в България

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>